EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

907

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vlokhovenseweg.

Beschrijving

Wat heel vroeger de belangrijkste weg naar Son en St.Oedenrode was is veranderd in deze rustige straat. Op de kaart van afbeelding 216 ziet u deze straat en Vlokhoven rond 1900. Op de betreffende kaart heet dit deel 'Achter-Vlokhoven'.


Geplaatst op

02-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-03-2007
Naam: Frans van Dommelen  
img

Met op dit gedeelte van de Vlokhovenseweg het winkeltje van Reijnen, de groentenboer Berkers, de leerlooier van Heeswijk, zaal Unitas, de oude Bakkerij van...??, later gebruikt als de oefenruimte voor Drumband Jong-Vlokhoven.


Datum: 18-07-2007
Naam: Henk van Loon  
img

Erg leuk om deze foto te zien. Ik werd op 11 november 1942 geboren in een van de huizen vlak voor de kerk aan de rechterzijde, en ben ook in de kerk gedoopt. Het huis was in die tijd bewoond door mijn Tante Anna en ome Piet Bakers.


Datum: 11-08-2007
Naam: Hank Peters  
img

Frans. dat was bakkerij Michielsen. Ook Gradje van Arno en Gradje woonde hier ergens. Van het liedje papa ik zie tranen in je ogen. Verder zat er iets verder terug een winkeltje waar ze van alles verkochten en een supermarkt van Engelen en nog verder terug garage Rokxs.


Datum: 06-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Henk van Loon, kijk eens naar de vergroting van foto 22397 en de bijbehorende adreslijsten. Kun jij met behulp hiervan wat preciezer zijn over het huis waar jij geboren bent?


Datum: 06-12-2009
Naam: Henk van Loon  
img

Hi Cor !, Heb zo juist je instructies opgevolgd! En het zijn de rij huizen van No 23-11. Bij een bezoek aan Eindhoven heb ik twee jaar geleden een foto gemaakt van het huis waar ik geboren ben en het heeft nu no 21. Ik had ook nog een oom en tante die enkele deuren dichter bij de kerk woonden, fam. Frans en Frida van den Heuvel, die volgens de gegevens op nummer 19 woonden. Iets schijnt er niet te kloppen, want zoals ik me herriner stond er een huis tussen de woning van mijn beide tantes? Groetjes , Henk