EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9175

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, Meisjesschool Kloosterdreef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
School Kloosterdreef, 1952, klas 4.

Beschrijving

Klassenfoto van klas 4 van de R.K. Meisjesschool Kloosterdreef.
Op 1 november 2003 is er een reünie geweest en het was na 50 jaar dat de meesten elkaar weer zagen. Er was heel wat voor afgebeld, want ieder heeft er een andere naam bij gekregen. Maar de moeite waard geweest.

Eerste rij v.l.n.r. : Corrie v.d. Heijden, Ria Keijzers, Sientje Pellegrom, Tilly Walravens, Ineke Thomassen, Astrid Jennissen, Beppie Kouwenberg, Lenie Verberne, Gerrie Verstappen.

Tweede rij v.l.n.r. : Diny Nagelkerke, Ans Fetter, Anny Franse, Helly Hendriks, Poldy Gijsbers, Ietje Dohmen, Ria v.d. Weijden, Hennie Heijboer, Mia van Nuenen, Riet van Brunschot, Mia van Dijk, Gemmi Janssen, Ria Lodewijks.

Derde rij v.l.n.r. : Tiny v.d. Water, Nelly van Eeuwijk, Joke Widerbeek, Ans Loots, Ludy Roelen, Marga Schoemges, Hanny v.d. Linden, Riet van den Ouden, Thea Schalkwijk, Lenie v.d. Ven, Annie Fietelaars, Juffr v.d. Linden, Tonnie Walraven.

Vierde rij v.l.n.r. : Toos van Heugten, Tiny Vervoort, Ria de Haan, Betsie Gielen, Leny Saes, Ans de Ruijter, Corrie Hugers, Henny Stabel, Marietje Vervoort, Sjan van Brussel, Leny v.d. Wiel.

Niet op de foto:  Anja van den Heuvel en Wilhelmien van Esch


Geplaatst op

11-02-2007

Reacties:

Datum: 11-02-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Vroeger ben ik van 1958 t/m 1962 in de Runstraat thuis gekomen bij Lenie Verberne. Helaas is Lenie (Lee) in het voorjaar van 2006 overleden.


Datum: 12-02-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

De naam van de school was R.K.Meisjesschool Kloosterdreef, en het jaar was 1952/1953.


Datum: 15-02-2007
Naam: Frans Baats  
img

Thea; het is knap dat je ze allemaal bij elkaar hebt gekregen. Er staan er veel op uit de tijd dat ik bij Jantje van der Linden plaatjes draaide.


Datum: 20-10-2014
Naam: Astrid Koppens - Jennissen  
img

Vandaag in het E-D de overlijdensadvertentie van Thea gelezen: samen met Ineke Thomassen, Hennie Stabel en Thea hebben wij nog regelmatig contact gehad naar aanleiding van de reunie in 2003, er is na 5 jaar opnieuw in bijeenkomst geweest in Lucky op de Kloosterdreef. Thea is evenals ik van april 1943, en het is schrikken je voormalig klasgenootje zo in de krant te zien staan. Vele bijdragen in eindhoveninbeeld zijn van haar hand. Erg mooi om beelden en verhalen uit je jeugd hier terug te zien. Mijn medeleven hierbij aan de kinderen en kleinkinderen van Thea Heesakkers-Schalkwijk.