EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9249

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Laagstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Laagstraat - Hoogstraat.

Beschrijving

Vanuit de Laagstraat in de richting van de Blaarthemseweg.


Geplaatst op

13-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Links achter nr 15, daar ben ik geboren in 1950.


Datum: 09-08-2007
Naam: Harrie Verberne  
img

Het witte pand in het midden van de foto is Blaarthemseweg 11, waar toen Café de Sleutel zat. De Ford Taunus coupé was van m'n vader. Verder naar rechts aan dezelfde kant van de weg zat de IFA.
Zie ook foto 242, foto 4563 en foto 8047


Datum: 10-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Eindelijk de foto die ik zocht. Achter de Ford van Harrie Verberne de ingang van mijn oude baas M van de Staak. Daar moesten wij in met de grote vrachtwagen, er zat in die inrit ook nog een knik en er sneuvelde nogal eens een spiegel van 120 gulden per stuk (hadden we inmiddels op voorraad liggen). Het middelste huisje, wat niet dicht getimmerd zit, heb ik opgeknapt en verbouwd voor mijn maatje Jan Bax. Die woonde er toen en ons stamcafe De Sleutel even verder. De overige twee huisjes waren uien pakhuis, die zijn later door de nieuwe eigenaar ook opgeknapt.


Datum: 10-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

In het huis voor het wiite pand was een kruidenierswinkeltje gevestigd. De winkelier heette Janus Merkelbach, die met paard en wagen in heel de Bennekel kruidenierswaren rondbracht. Ik vond hem veel te ver weg wonen, want als mijn moeder iets vergat moest ik het in het winkeltje gaan halen. Te voet van de Benoitstraat naar de Blaarthemseweg.
In het huis met de inrit zat toen schildersbedrijf Stappershoef.


Datum: 12-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

In welk jaar was dat Toon? Er heeft ook nog een aardappelhandel in gezeten voor mijn baas erin kwam, dat was een groothandel in groenten en fruit. Mijn maatje Jan Bax was de zoon van groenteboer Harrie Bax uit de Laagstraat. Ken je die ook nog en Peer Meeuwis was de st. zoon van de melkboer Raaymakers van de Blaarthemseweg.


Datum: 13-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ad, dat moet omstreeks 1953 zijn geweest. Een van de zoons, Gerrie, was net als ik bij de misdienaars. Hij had ooit aan een ventilator gevoeld of die hard draaide, zodoende miste hij het topje van zijn wijsvinger.


Datum: 14-07-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Op de Blaarthemseweg tegenover Kuipers Kolenhandel zat melkboer Jan Vervest. Waren er dan op de Blaarthemseweg twee melkboeren gevestigd ? Op het einde van de Laagstraat, bijna op de Blaarthemseweg, was wel Petre Jansen met haar melkzaak.


Datum: 15-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja Petri Jansen was hertrouwd met Raaymakers, haar oudste zoon heeft ook een melkhandel gehad, die had zijn zaak in de Kersbergenstraat, Jan Meeuwis.