EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9341

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Overig Carnaval

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
3 uurkes vurraf.

Beschrijving

Vanmiddag (vrijdag 16 februari 2007) is Carnaval 2007 officieel begonnen met 3 uurkes Vurraf in de feesttent van het Dorinth hotel in Eindhoven. Van 1500 tot 1800 uur was het carnavalsprogramma bij de Bolhoedjes live te volgen via radio en televisie bij Omroep Brabant. Rond 1730 uur waren "de Zware Jongens" aan het optreden. Het feest kan beginnen; vanaf nu staat in Lampegat Alles op Zunne Kop.


Geplaatst op

16-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Jan tis vastenovend, kom nie thuis vor tovend, tovend in de monenschijn as vader en moeder no bet toe zijn. Dan dansen wij op klompen, simpe sampe sompe, ik heb gezongen en niks gehad, gif me un stuk van verkensgat. verkensgat is toegevrorre, Mieke he der mes verlorre. Kinnebakkerij, Kinnebakkerij, gif me une cent dan gok vurbij. Gif me un appel of un pir, komk ut hille jor nie mir.
Da zongen we in Woensel zo rond de vasten in de jaren 1930 tot 1940. En begeleid door de rommelpot, gemaakt van een echte varkensblaas, leverde het toch geld op.


Datum: 17-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Wil, heel herkenbaar deze tekst en lied, zo zou ik het woordelijk nazingen. Een ander lied niet van deze carnavals-periode maar wel van dezelfde categorie centen verzamelen langs de deur. Verkleed als Driekoningen op 6 januari en zingend: Drie koningen, drie koningen, geef mij een nieuwe hoed, mijn oude is versleten, mijn moeder mag het niet weten, mijn vader heeft geen geld, drie koningen op het veld.


Datum: 17-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook in de vijftiger jaren nog was dit in Woensel DE carnavalshit op de dinsdagavonden langs de deuren. De rommelpot werd ook wel foekepot genoemd. Slager Beerens was een van de hofleveranciers van varkensblazen.


Datum: 17-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Als je als kind het gat van het geslacht verreke durfde te kussen kreeg je van de slachter de blaas om een foekepot te kunnen maken. Een paar jaar geleden heeft iemand nog zo'n orginele foekepot met varkensblaas voor mij gemaakt, effe in de hand spugen en langs het riet trekken en er kwam geluid uit.


Datum: 18-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En da waar pas moi carnaval! In de Jan tís vastenaovond-tijd. Bietje loater ok nog in de tijd van de polonaise en vogeltje wat zing je vroeg!


Datum: 25-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Nie alinnig in Woensel, en ok noa den oorlog nog. In de jaren ' 50 werden door sommige bouwpastoors de kleine zelfstandige rommelpottende vastenavondkoninkjes op pad gestuurd om hun kerk mede te financieren, als ik me goed herinner o.a. de Fatimakerk. Ik ken niet alleen de tekst, ik kan beide liedjes nog zingen ook!, al ontbrak bij ons in de buurt dat simpe sampe sompe met bijbehorende klompen. Hans, ze zongen vast niet mijn moeder en mijn vader, maar ons moeder en ons vader.


Datum: 25-11-2014
Naam: Hans Vervoort  
img

Paul, helemaal juist. Alles was van "ons".