EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9598

Bijdrager:

Jaar:

1918

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Stratumsedijk/Dijk*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

Raupp 1

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Villa aan de Dijk in Stratum.

Beschrijving

Deze villa moet hebben gestaan (of staat wellicht nog steeds) op de Aalsterweg. De afstempeling is weliswaar in 1921 maar deze foto dateert vanwege het opschrift toch van voor de annexatie. De Aalsterweg werd toen nog Dijk genoemd.


Geplaatst op

25-02-2007

Reacties:

Datum: 25-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Niet alleen de Aalsterweg. De Dijk was het geheel van Stratumsedijk én Aalsterweg.


Datum: 17-06-2007
Naam: Peter Vermeulen  

De villa heeft niet gelegen aan de Aalsterweg maar aan de Stratumsedijk A73, na 1920 nr 58. Hij lag rechts naast de bakkerswinkel van wed. H. de Mol-van der Grinten (die weer op de hoek met de Elzentlaan lag). De villa werd lange tijd bewoond door de familie van koopman J.M.C. Raupp.


Datum: 04-01-2009
Naam: Yvonne Henderson  
img

De villa stond er nog in 1955 (zie foto 18342). Nu staat er een enorm modern gebouw. Jammer!


Datum: 01-02-2013
Naam: Ivo Dubois  
img

Dit huis is bekend in mijn familie: mijn moeder was Maria A.J.A. Raupp, geboren in Nuenen in 1900. Haar vader was daar arts en zijn broer is wellicht J.M.C. Raupp. Ik herinner me dat er wel eens over oom Johan gesproken werd. Uitsluitsel hierover kan Dr. Johan Raupp denk ik geven.


Datum: 08-11-2016
Naam: Antoon Franse  
img

Stratumsedijk 58. In 1934 woonde hier de gemeenteontvanger J.M.C. Raupp. Het pand is in 1967 gesloopt.


Datum: 08-11-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

De Stratumse Dijk, tussen Jan Smitzlaan en Elzentlaan, had een wat rare bebouwing, naast een aantal villa's, vooral aan de kant van het Sportfondsenbad, stonden er een eindje verderop aan weerszijden van de Vondellaan ook een aantal gewone huizen. Op zichzelf niet zo bijzonder, behalve dat er geen trottoir voor die huizen was. De hier afgebeelde villa stond naast de paar huizen die links van de Vondellaan stonden. Tot de hoek van de Elzentlaan stonden nog een stuk of vier panden waaronder inderdaad een bakkerswinkel. Tegenover de villa was onder meer de winkel van Theo Effting, en daarnaast stond ook een villa met grote voortuin. Tegenover de Hertogstraat, waar nu de PC Hooftlaan uitkomt op de Stratumse Dijk, stond ook een villa, maar die is getroffen bij het bombardement van 19 sept. 1944. Daarnaast stond jarenlang een vrij modern gebouw waarin verschillende diensten hebben gezeten, o.a. de Raad van Arbeid.


Datum: 08-11-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Paul, aan het stukje Stratumsedijk tussen de Jan Smitzlaan en de PCzn Hooftlaan is niet veel veranderd. De PC Hooftlaan is aangelegd op de plaats waar het Pannenhuis stond, dat is de villa die jij bedoelt. Het pand van de Raad van Arbeid staat er nog steeds dat is nu het Diagnostisch Centrum. Daarna is alles weg en vervangen door de Wilma-flat. Maar vergeet niet dat de Stratumsedijk hier ook flink is verbreed. Kijk eens op foto 2542 met rechts de Raad van Arbeid. Als je de gevellijn van dit gebouw naar boven doortrekt dan zie je wat er gevallen is ten gunste van die verbreding.