EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

97

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Ten Hagestraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woontorens / Torenflats

Onderwerp 3.:

Vestedatoren

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De nieuwe Vesteda-woontoren.

Beschrijving

De nieuwe woontoren aan de Smalle Haven / Vestdijk, ook wel Vesteda-toren genoemd, torent al uit boven dit pand aan de Ten Hagestraat. Is het oude pand niet dat waarin Notariskantoor Marks Wachters is gevestigd ? Met 90 meter en 28 verdiepingen wordt de Vesteda-toren ietsje hoger.


Geplaatst op

17-04-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

In dit fraaie huis woonde aanvankelijk de familie vd.Velde, later werd hier de Kamer van Koophandel ondergebracht. Hieraan grensde naar links achtereenvolgens Van Drunen, schoenmakerij en maker van lederen drijfriemen voor de industrie. Na de tijd van lederen riemen ging hij verder met v-snaren en de daarbij horende poelies. Naast hem woonde en werkte de steenhouwer Kliebisch, dan ???? en als laatste Bontwerker Roymans die opgevolgd werd door Gijs van der Zande hoofd van RK jongensschool in de Deken van Somerenstraat.


Datum: 26-05-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Jan, tussen Kliebisch en het huis van de fam. v.d. Velden was geen ander huis.(dus geen wonder dat er vraagtekens staan). Ze liggen naast elkaar. V.d.Velden woonde op nr. 3 (het hoekhuis) en vroeger was nr. 1 aan de overkant van de (NU) Vestdijk, waar nu de lage landen zit. Daar woonde Redelé en later Antoon Verdijk. De Ten Hagestraat loopt ook nu nog tot aan de Kanaalstraat.


Datum: 26-05-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Toen in 1854 het huis van J.B. Crielaars foto 3998 werd gebouwd lag de grens met Woensel nog op de Vest (water). Van der Velden werd in Woensel 'op het klooster' geboren.