EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9959

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Heezerweg. (1)

Beschrijving

Het gedeelte tussen Amarillisstraat en Rozemarijnstraat. Ik dacht het oude groentewinkeltje van van Happen. Genomen vanaf hoek Schalmstraat.


Geplaatst op

08-03-2007

Reacties:

Datum: 09-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Het 2e huis was van de groentenwinkel van Happen. 3e huis was de textielwinkel van der Zanden. De laatste 2 huizen hoek Rozemarijnstraat was vroeger 1 oud huis van de fam Smulders die naar Tivoli zijn verhuisd. Op de andere hoek zat voorheen het café van Stratman. De oude St.Joris ??


Datum: 10-03-2007
Naam: Jan Teelen  
img

Hallo Jan, het café van Straatman op de hoek van de Heezerweg en de Rozenmarijnstraat was volgens mij Café Oud Stratum. Zeker niet café de Oude St. Joris want die was en is nog steeds in de Pastoor Dijkmanstraat (St. Jorisstraat).
Het eerste witte huis dat links naast de groentewinkel staat, was het woonhuis van de familie Van Happen.


Datum: 31-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Jan weet jij van wie de ijzeren loods was die achter de kleine huisjes van groentenboer van Happen stond? Als je door de gang naast jullie café ging stond het meteen rechts op het veldje. Op foto 3035 kun je het nog zien staan.


Datum: 31-03-2007
Naam: Jan Teelen  
img

Jan Kneepkens, deze loods was van van der Zanden. Het was een soort, wat ze noemen, een nishut, geheel opgetrokken uit golfplaten en er werd ook door hen een auto (bestelauto) in geparkeerd en als ik mij niet vergis was dat een Opel Blitz.
Ik kan nog een anekdote hierover vertellen. Als jongen had ik bij mijn vader shag weggehaald (Zware Van Nelle) en achter deze loods had ik hiervan dus een sigaret gedraaid en opgerookt. Ik ben er doodziek van geworden maar eigenlijk niet ziek genoeg want ik ben blijven roken tot voor ongeveer 3 jaar geleden toen ben ik toch maar gestopt.


Datum: 27-04-2007
Naam: P Hertogs  
img

Hr. Kneepkens, U schrijft: de laatste 2 huizen hoek Rozemarijnstraat was vroeger 1 oud huis.
Nu weet ik niet wat bij U vroeger is, maar in 1950 waren dit 2 huizen en ook in 1963 (zie foto Atlantis 0027017). In het laatste huis woonde een mevrouw die altijd in Brabantse klederdracht gekleed was inclusief de Brabantse Poffer.
De naam is mij ontschoten maar wellicht kunt U mij helpen. (rond 1948)


Datum: 28-04-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

P Hertogs, ik heb het over de periode 1954 tot 1966 toen ik vanaf de Heezerweg weer ben verhuisd. 40 jaar geleden is voor mij al vroeger, haha. Van dat vrouwtje met de Brabantse klederdracht weet ik niets van. In mijn tijd woonde daar in het hoekhuis de familie Smulders. Volgens mij was de vrouw weduwe en woonde daar met 2 zonen waarvan Hans mijn vriend was. Ze zijn rond 1963 verhuisd naar de Neushoornstraat in Tivoli. Foto Atlantis 0027017 krijg ik niet geopend. Wat die 2 huizen betreft staat mij bij dat dit vroeger 1 oud huis was maar ik kan mij ook vergissen. Zou daarom heel graag de foto van deze lokatie willen zien.


Datum: 21-06-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Hallo Jan, teruggaan in mijn herinnering, d.w.z. tot 1940 waren dat 2 oude huizen en woonde naast v.d. Zanden van Bokhoven met kinderen van mijn leeftijd. Het hoekhuis weet ik niet meer, maar bij navraag bij Sjef v.d.Oever (destijds naast Straatman wonende) weten we niet meer wie er in het hoekhuis woonde, maar de fam. Smulders woonde naast Anneke v.d. Oever, voorbij van Happen.


Datum: 23-06-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Sienie ik heb ondertussen een oude foto van dit deel van de Heezerweg ontvangen. Naast de winkel van der Zanden staan 2 woningen en de hoekwoning Heezerweg/Rozemarijnstraat is daarop al afgebroken. Ik weet 100% zeker dat de er in deze hoekwoning ook een familie Smulders woonde want Hans was mijn vriendje. Ik denk dat Sjef van den Oever zich vergist want in de 4 kleine huisjes tussen van Happen en cafe Boons woonde ook nog een familie Smulders waarvan de zoon Jan wel eens in de schoenmakerij van mijn vader mee hielp.


Datum: 13-10-2007
Naam: Joke Teelen  
img

Naast van de Zanden woonde van Bokhoven. Daarnaast woonde Miena, een heel oud vrouwtje, die ging altijd hout sprokkelen. Ik hielp haar wel eens om dat hout naar haar huisje te brengen en dan kreeg ik van haar van die vieze snoepjes. Dat huisje zat ook nog een bedstee in. En naast haar woonde Smulders. Gerard van de Oever en Nel Cools woonden in de Schalmstraat. En betreft die schoenmaker dat was Herps. Die zat vroeger tegenover de Gasthuisstraat en is later verhuisd naast Koelewijn.


Datum: 14-12-2007
Naam: Francien Van Der Heijden  
img

Ikzelf heb op Heezerweg 100 naast van Happen gewoond. Naast ons woonde de fam. Smulders op 102 daarna kwamen ook nog twee kleine huisjes. In een van die huizen woonde naar mijn idee een groot gezin. Ik ben de dochter van Annie van den Oever en Jo van der Heijden. Heb van 1963 tot 1970 op Heezerweg 86 gewoond.


Datum: 24-12-2011
Naam: L.G van den Boogaard  
img

Naast Smulders op 104 woonde de fam van den Boogaard. Wij woonden daar met 9 personen, vader, moeder en 7 zonen . Op 106, het hoekhuisje naast het gangpad, woonde Sjef Broeks .