Fotonr.: 10046
Bijdrager Gerard Fabrie
Jaar: 1952
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Ranonkelstraat
Locatie 2.: Stratum |222 Gerardusplein |Hortensiastraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten |Gielen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Jubileum dhr. en mevr. Gielen

Beschrijving De heer en mevrouw Gielen hadden in die jaren een kruidenierszaak op de hoek van de Ranonkelstraat / Hortensiastraat. Bij dat jubileum waren alle huisvrouwen uit die buurt uitgenodigd, als je daar natuurlijk ook vaste klant was. Heel veel gezichten zijn voor mij nog zeer herkenbaar, o.a. van links naar rechts mevr. Vermeulen, mevr. Everstein, mevr. v.d. Brand, mevr. Nendels, mevr. Bijnen, mevr. Gerrits, mevr. de Wit, mevr. Hamers, mevr. v. Hirtum, dan Diny (die was hulp in de winkel bij Gielen), mevr. Fabrie, mevr. Zillekens en dhr. Zillekens uiterst rechts en zijn zoon Renee en dochter ... rechts op de grond. De andere zoon, Frits, staat 5e van links op de achterste rij. Hij werkte bij slagerij Hamers en is jaren daarna zelf een slagerij begonnen in Strijp en wel in de Kerkakkerstraat.
Geplaatst op 10-03-2007

Reacties

Datum: 12-03-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

De mij zo bekende kruidenier en wat een bekende namen allemaal. De gezichten van alle dames zeggen me niet zo veel, des te meer herinner ik me de kinderen van hen. Joke Zillekens zat bij mij in de klas en staat waarschijnlijk rechtsonder. Van Vermeulen herinner ik me de tweeling die vooraan links in de Hortensiastraat woonde (waren beide goede handballers). Slager Hamers tegenover Gielen, daar moest ik vaak boodschappen doen. Hanny Nendels uit de Hortensiastraat (bekende rolschaatster). Tony? van Hirtum uit de Chrysantenstraat. Verder herinner ik me Diny van den Brand uit de Hortensiastraat dacht ik. Van gezicht herken ik alleen dhr. Zillekens nog. Mijn schoonmoeder mw. Sauter uit de Fuchsiastraat was ook vaste klant bij Gielen, mogelijk staat zij ook op de foto, wij herkennen haar echter niet. Bij de kruidenier, de slager, de groenteboer enz. kon je in die tijd de rekening nog even laten staan en later betalen. Als alle boodschappen waren aangeslagen op de kassa, vroeg men automatisch Moet ik het opschrijven?


Datum: 06-04-2007
Naam: Tine de Vos Dikland img

Heel wat bekende namen, maar ik haal er maar één uit en dat is mevr. Daverveld, onze buurvrouw en zo noem ik haar nog steeds, ook al woon ik nu al 47 jaar in Canada.
Er was een Wouwe op 41, dan wij Dikland op 39, dan Daverveld 37, Gerings 35, Polen 33, Kruiswijk 31, Van de Woude 29, Van der Werf 27 en dochter Van de Woude? 25, Van Hoof 23 dan het gangetje en dan Struik 21. Daarnaast? En als ik het goed heb, was het Liebrechts, dan ? en Nendels of Goijassan, Vermeulen, Everstein. Tegenover Nendels woonde Brand.


Datum: 07-04-2007
Naam: Leo de Wit img

In dit rijtje woonden ook mijn oom en tante Wim en Mien de Wit.


Datum: 10-04-2007
Naam: Elly van den Akker - van Hoof img

Ha Tine, wat idioot goed dat je na 47 jaar het hele rijtje nog zo kunt opnoemen! Op enkele kleine foutjes na (op nr. 31 woonde fam. Van Kruijsdijk (mevr. Van Kruijsdijk is enkele weken geleden overleden), op nr. 29 fam. Wouwen en op 27 inderdaad hun dochter Toos, getrouwd met Bertus v.d. Burgt). En wij dus, fam. Van Hoof, op 23. Je zult je mij waarschijnlijk niet meer herinneren, ik was 2 jaar toen jullie emigreerden, maar misschien mijn oudere zussen, Vera en Tilly?
Ons mam woont trouwens als enige van het hele rijtje nog steeds in de Hortensiastraat en weet zich Tineke nog goed te herinneren!


Datum: 10-04-2007
Naam: Tine de Vos Dikland img

Woonde de familie V.d. Werf niet tussen Wouwen en hun dochter? Ik had vroeger altijd een probleem om de namen Wouwen en V.d. Woude uit elkaar te houden. De tweede familie Munster woonde naast ons op de hoek, voordien was het de familie Munster die naar Canada was geëmigreerd in 1957 en dan het gangetje en in de nieuwbouw (toen) woonde de familie De Bont. Ik zie dat ik een paar namen verkeerd heb geschreven, het is Joijassen en ik had Kruisdijk op 31 Geerings.


Datum: 11-04-2007
Naam: Elly van den Akker - van Hoof img

Klopt, foutje. Fam. V.d. Burgt waren onze buren, woonden dus op nr. 25. Er woont nog steeds een zoon van de fam. Munsters op de hoek. Een eindje verderop de fam. Josiassen, hun dochter Rachel is nog steeds bevriend met mijn zus Vera.


Datum: 12-04-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

In de Hortensiastraat woonde ook Ireentje Hoens. Zij zat bij mij in de eerste klas van de ULO. Op een morgen werd ons verteld dat Ireentje was overleden. Zo maar ineens, ik dacht aan de gevolgen van een hersenbloeding. Ik kan me nog herinneren dat het veel emoties losmaakte. We vroegen ons af hoe dit kon, ze had alleen maar hoofdpijn. Vanuit het onderwijzend personeel werd met die emoties van de kinderen niet veel gedaan. Alle klasgenootjes kregen een fotootje van haar en dat was het eigenlijk wel. Niet te veel aandacht aan besteden, zo dacht men er kennelijk over. Het fotootje heeft altijd in een van mijn dagboeken gezeten. Ik kan me zelfs niet herinneren dat er klasgenootjes naar de begrafenis zijn geweest. Gelukkig gaan ze tegenwoordig op scholen met dit soort emoties beter om en wordt er wel voldoende aandacht aan besteed.


Datum: 12-04-2007
Naam: Tine de Vos Dikland img

Ik herinner het me nog goed van Irene Hoens. En ja, het was een hersenbloeding. Wij hebben nog voor de kerk gestaan toen de stoet eruit kwam. Als kinderen zijn wij nog naar het ziekenhuis geweest waar ze, als ik het goed heb, opgebaard lag maar we konden niet vinden op welke afdeling ze was en de nonnen wilden ook niet dat wij ernaartoe gingen en die stuurden ons naar huis. Naast Hoens woonde de familie Dekker. Er komen steeds meer namen naar boven. Heeft een van de jongens van Struik, ik geloof Henk, later niet in Dekkers huis gewoond?


Datum: 14-04-2007
Naam: Hans Vlemmings img

Mijn overgrootmoeder kwam ook in kruidenierszaak van Gielen. Ze woonde in de Ranonkelstraat en heette Van Heusden.


Datum: 01-10-2007
Naam: Cees van de Goor img

Op de bovenste rij uiterst rechts staat Gon van Hoof-Janssen. Zij was een tante van mij (schoonzus van mijn moeder). Zij heeft een korte tijd in de Fuchiastraat gewoond. Het eerste huis naast de paardenstal van Raats. Mijn oom en tante zijn later aan de Eckartseweg gaan wonen. Wat ik mij van de Hortensiastraat nog herinner is dat er naast de slagerij een schoenmakerij was. Als ik mij niet vergis heette deze Boeijen. Daarnaast woonde de familie Nendels, die een dochter hadden die heel goed kon rolschaatsen. 's Avonds gaf zij wel eens een demonstratie op de rolschaatsbaan die rond het park aan de Hortensiastraat en de Ranonkelstraat lag. Naast Nendels woonde in de oorlogsjaren een familie die vanwege de oorlog uit Elst was gevlucht en tijdelijk in de Hortensiastraat woonde. Een dochter van hen (Nel) heeft jaren bij ons als hulp in de huishouding gewerkt. Helaas is mij haar achternaam ontschoten. Zelf woonde ik in het gedeelte van de Hortensiastraat dat tegenover het park ligt. Over dat stuk van de Hortensiastraat is op deze rubriek al heel wat geschreven.


Datum: 06-03-2008
Naam: Sophie Knubben-van Heur img

Hallo, mijn naam is Sonja Knubben-van Heur. Dhr. en mevr. Zillekens waren oom en tante van mijn vader. Mevr. Zillekens heet Van Heur met haar meisjesnaam. De jongste dochter werd destijds Joop genoemd. In 1956 en 1957 logeerden wij in de zomervakantie bij tante Marie en ome Sjra (Zillekens), zij woonden in de Ranonkelstraat. Ik kan mij herinneren dat aan de overkant ook nog een winkel stond.
Aan de overkant was een kerk en op het plein werd eenmaal per week markt gehouden. Ik dacht vrijdags kwam een visboer langs de deur en dan liepen de buurtkinderen uit en kochten een zak kreukels die met kopspeldjes uit hun huisjes werden gehaald. Ook herinner ik me ANIMALI waar je kon wedden dat jouw schildpad het eerst over de eindstreep zou komen. Al met al heel dierbare herinneringen!


Datum: 06-04-2008
Naam: Dini Josiassen img

Wat een leuke ervaring om van alles over onze jeugd terug te horen. Ik ben Dini Baten Josiassen uit de Hortensiastraat 9 en ik woon nu in Nuenen. Ik ben nog steeds bevriend met Paula Geerings die ik elke week zie.
Ik ben door Thérèse Sauter Roijers op deze site gewezen en vind dit heel erg leuk die nostalgie. Weet iemand nog iets over mijn jeugd? Ik ben zelf door een ongeluk heel veel kwijt.


Datum: 06-04-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen img

2e Rij, vijfde van links, (achter 4e zittend) is mevrouw Van Hout uit de Hortensiastraat en zittend op de 1e rij, derde van rechts mevrouw Van Liempd uit de Goudsbloemstraat.


Datum: 30-01-2011
Naam: Leo van de Werf img

Hoi buurtjes, ik woonde in de Hortensiastraat 27 en ik ken jullie nog allemaal. Ik heb nog veel contact met Leo Daverveld en Peter Vermeulen, ook Nelleke Lamers zie ik met regelmaat. Diny, Elly en Tine, de groetjes van de Hortensiaboys. Ik sta nu al 46 jaar op de markt en als je op de sites kijkt "hart voor helmond markt v h jaar" of op "hart voor deventer vrijdagmarkt op de brink", dan kun je mij zo zien, die grijze duif, houdoe en tot horens of tot ziens.


Datum: 31-01-2011
Naam: Ad Pluijm img

Heb naar de sites gezocht via google maar niks gevonden Leo. Na 5 bladzijdes ben ik gestopt.


Datum: 23-10-2011
Naam: Erica Savelkouls img

Wat een leuke site is dit. Ik heb vroeger ook in de Hortensiastraat gewoond. Alleen denk ik dat ik van een latere lichting ben. Ik heb gewoond op nr. 37. Vroeger heeft hier de familie Daverveld gewoond. Ik ken de namen Nendels, Joziassen, Everstein, Lamers nog wel uit een grijs verleden maar kan hier geen gezichten meer bij toveren. De familie Van de Werf van nr. 27 ken ik uiteraard wel want dat is mijn familie. Ook de familie Vermeulen ken ik nog wel. Ik ben voornamelijk opgegroeid met de families Faber van nr. 39, Munster van nr. 41, Geerings nr. 35, fam. Struik van nr. 46, Verhees van nr. 43, De Bont van nr. 48 en later vooraan in de Hortensiastraat, fam. V.d. Burgt nr. 25, Kruijsdijk nr. 31, Fam. Polen. nr. 33 en fam. Van Hoof nr. 23. Ik heb veel gerolschaatst rond het park en gespeeld met de kleinere kinderen (opgepast) in het speeltuintje aan de Kortonjolaan. Dus ik hoop eigenlijk dat er ook mensen van mijn generatie (1959) reageren.


Datum: 29-11-2021
Naam: Jean Raijmakers img

Wij, fam. Raijmakers, woonden op nr. 55, naast fam. Van de Laar (technisch tekenbureau dat later naar hoek Aalsterweg-Floralaan-West is verhuisd) op 57 (laatste huis). Dan komen er drie garageboxen waarvan mijn vader de middelste kon huren. Op 53 de fam. Oerlemans, op 51 de fam. Van Mokveld en op 49 fam. Knuivers, het hoofd van de Nutschool van de Floralaan. Daarnaast de fam. Bombeek (die van o.a. de satelietschotels op de Hoogstraat). Mijn zus Mary en mijn twee broers Hans en Edwin zijn daar geboren. Ikzelf ben op de Voorterweg geboren. Ik weet nog dat mijn vader,die aannemer was, als één der weinigen een auto had: Opel Admiral. Daar werden in de winter de sleetjes aan gebonden en in de sneeuw (straten werden niet geveegd) door de wijk gereden. Was niet echt gevaarlijk (denk ik), er stonden nog (bijna) geen auto's langs de kant.


Datum: 05-10-2023
Naam: carla de Groot img

Ik zit net te kijken naar jullie reacties op de foto van het jubileum van de heer en mevrouw Gielen. Mijn schoonzus, helaas al lang geleden overleden, is als kind enige tijd bij de heer en mevrouw Gielen in huis geweest. Zij noemde ze ome Nul en tante Stien. Het was een oudoom en oudtante van haar. Kan iemand zich mijn schoonzus nog herinneren? Haar naam was Gerrie / Gerarda / Ger. Hoop dat er iemand is die dit weet.