Fotonr.: 23448
Bijdrager Han van de Goor
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Hortensiastraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Meubels / Woninginrichting |Alb. van de Goor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Woninginrichting Alb. van de Goor

Beschrijving De winkel/werkplaats van de woninginrichting van mijn ouders in de Hortensiastraat 14. Gegevens hierover zijn terug te vinden in de commentaren van mijn broer Cees bij foto 2813.
Geplaatst op 03-03-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 11-03-2010
Naam: Han van de Goor img

De foto dateert van omstreeks 1959/1960 en toont het pand Hortensiastraat 14 in Eindhoven vlak nadat het woonhuis verbouwd was tot winkelpand. Mijn vader en moeder (Albert van de Goor en Nelly van de Goor-van Hoof) hadden dit pand eind 1936 betrokken, omdat aan de achterzijde van het pand een werkplaats met verdieping stond, die uitermate geschikt was om er met een compagnon een stoffeerderij, behangerij, markiezen- en matrassenmakerij in te beginnen. In 1942 eindigde het compagnonschap en ging vader alleen met enkele knechten verder met het bedrijf. Na de moeilijke oorlogsjaren (1940-1945) ging het bedrijf steeds beter lopen en werd besloten in de voorkamer van de woning een bescheiden winkel te beginnen, waar gordijnstoffen, vloer- en tafelkleden en fournituren werden verkocht. De winkel liep zo goed dat al spoedig de woonkamer bij de winkel werd getrokken. Eind vijftiger jaren werd het plan gemaakt om de hele benedenverdieping te verbouwen tot winkel. Het woongedeelte kwam op de eerste etage en de zolderverdieping. De foto toont het pand kort na de opening. Na het overlijden van vader (1970) werd het bedrijf, waarin ook mijn broer Theo werkzaam was, opgeheven. De winkel sloot op 1 januari 1972. Na de sluiting werd het pand verhuurd aan een textielhandel en later aan een doe-het-zelfzaak. Na enkele jaren werd het pand verkocht aan Taxatiebureau Hoeijmans, dat in het pand kantoor ging houden. Momenteel is er een Grafisis & Adviesis BV in gevestigd. Cees van de Goor, Helmond.


Datum: 03-02-2011
Naam: Leo van de Werf img

Hoi, Han v.d. Goor, herinner je mij nog als klasgenoot van de lagere school, Leo v.d. Werf uit de Hortensiastr 27? Ik zie jouw oudere broer nog regelmatig op de Helmondse markt, waar ik sta als marktkoopman. Kijk eens naar de foto's van de Chrysantenstraat van Hein Banken uit onze klas.


Datum: 24-05-2018
Naam: Leonie van Kemenade img

Wij woonden in de SPAR-winkel, familie Van Kemenade. Leuk om al die bekende namen tegen te komen.


Datum: 28-10-2020
Naam: Mark Teeuwen img

Ik ben het buurjongetje van nummer 12, en heb veel gevoetbald bij Van Goor achter; o.a. een keer een ruitje ingepingeld... We konden in die tijd over de schutting klimmen. Veel goede herinneringen!