EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5432

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Hortensiastraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

Lamers-van Rooij

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lamers van Rooij. (4)

Beschrijving

Het RHCe geeft als omschrijving: advertentie van slachtoffer diefstal uit het pand aan Demer 63. De advertentie dateert van december 1944. Het pand is echter op 6 december 1942 verwoest. Raadselachtig. Blijkbaar heeft de firma Lamers van Rooij 't Fruithuis na het bombardement voortgezet op de Hortensiastraat 6 (Wim en Dien Lamers) Peter Vermeulen Atlantis 64822


Geplaatst op

17-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het is mogelijk dat het RHC-e het jaartal verkeerd heeft en dat de advertentie uit 1942 is. Dat de spullen in het beschadigde pand klaar lagen om meegenomen te worden en toen verdwenen zijn. Het lag in een handig pakketje klaar: Roze bedsprei met nieuw en gebruikt linnengoed ingeknoopt.


Datum: 09-11-2006
Naam: Mieke Taphorn  
img

Wat ik vroeger begreep was Lamers van Rooij een van de eerste groentenboer-ketens. Hij zat nl. ook op de Kleine Berg. Maar in werkelijkheid was de fam. Jansen van Meegen uit Bemmel naar Eindhoven gekomen voor een betere toekomst.
Lamers van Rooij zat ook op de hoek Stratumseind-kruispunt Oude Stadsgracht. Baas was wel de familie Gerrits(en). Mogelijk dat daardoor verwarringen ontstaan.


Datum: 25-07-2007
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

Lamers van Rooij had inderdaad een zaak op de hoek Stratumseind maar de eigenaar daarvan was Gerrit Sanders, die heeft de zaak overgenomen van Harrie Lamers. Ik weet dat omdat Gerrit Sanders mijn vader was en ik daar geboren en getogen ben. Na het overlijden van mijn vader hebben mijn broer Bert en zijn vrouw Rosette de zaak voortgezet. Eigenlijk was heel de familie betrokken bij de zaak, mijn zusjes en ik, mijn zwagers maar vooral ook mijn moeder heeft zich met hart en ziel ingezet. De zaak is in 2001 gesloten en nu zit er een café in.


Datum: 30-09-2007
Naam: Harrie Lamers  
img

Zover wij alles nog kunnen nagaan lijkt ons de datum december 1944 niet juist. Het pand op de Demer was van G. Lamers (ome Gerrit) die daarna een winkel heeft gehad in een van de witte noodwinkels op de hoek van Nieuwstraat/Vestdijk en daarna nog een winkel op de Vestdijk (huidige pand Vendex) en Dommelstraat. Fam. H. Lamers-van Rooy is in 1939 naar de Hortensiastraat verhuisd. Informatie betreffende de boven geplaatste advertentie lijkt ons dan ook niet helemaal juist gedateerd en komt ons erg vreemd voor. Helaas kunnen wij de juiste en complete info niet meer achterhalen, daar de hoofdrolspelers G. en H. Lamers beiden overleden zijn. Echter de informatie van Truus van Rooy-Sanders klopt voor de volle 100%. (Dag Truus)


Datum: 21-12-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Harrie Lamers heeft Het Nieuwsblad van het Zuiden boven water gehaald waarin deze advertentie staat en die is van donderdag 10 december 1942. Daarom heb ik het jaartal bij deze afbeelding gewijzigd. Met dank aan Harrie Lamers.


Datum: 06-12-2021
Naam: Odilia van Roij  
img

Advertentie is geplaatst na het bombardement van 6 december 1942. Het gaat om spullen uit het pand Demer 63. Hierin bevond zich destijds de groente- en fruitzaak met comestibles van Gerrit Lamers, neef van H. Lamers. Van de familie Lamers- van Rooij, die op Demer 45 zat en op Stratumseind. Hortensiastraat 6 is gebruikt als correspondentieadres omdat Demer 63 dus niet meer bestaat! De initialen L. van H. staan voor Lamers- van Haaren, de vrouw van Gerrit Lamers.