EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10287

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Hoogstraat voor de rondweg

Beschrijving

Ons huis in de Hoogstraat op nr. 245. Op de foto met de auto's staat ons huis uiterst rechts, met gangetje ernaast. Naast dat gangetje zat slagerij Burghouts. Vast aan ons huis (naar de stadkant) was het huis van Van 't Hof, schildersbedrijf. Meer naar de stadkant staan de huizen wat naar voren en zie je ook weer de villa van Kerssemakers. Tegenover de villa woonde ene Piet Maus (weet niet zeker) en dan nog 'n stukje verder woonde Sonnemans (groenteboer?). De mensen op de foto zijn voor mij onbekend. Wel weet ik dat ik de foto van m'n broer Frans heb, die al meer dan 45 jaar in Frankrijk woont en ook hij weet niet wie het zijn. De foto is nagenoeg uit dezelfde positie genomen als foto 3246 uit uw archief.


Geplaatst op

17-03-2007

Reacties:

Datum: 21-10-2007
Naam: Kees van den Nieuwenhof  
img

De man die uit de auto stapt is Piet Hurkx. Hij komt zijn aanstaande bruid ophalen, Lies van den Nieuwenhof. Deze foto is uit april 1953. Lies is mijn zus. Foto is gemaakt voor ons ouderlijk huis, Hoogstraat 240.
=== Het jaartal passen wij aan. (Red.) ===


Datum: 25-12-2007
Naam: Ferdinand Swinkels  
img

Weer de villa van Kerssemakers, met daarvoor de huisjes zoals op foto 8467


Datum: 13-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Naast Kerssemakers stond destijds het oudste huis van Eindhoven uit, ik meen, 1645. De gemeenteraad heeft het niet gespaard.


Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Goh zeg, zo smal was dus dat paadje naar de Scheidingstraat. Ik kan me dat loopje nog erg goed herinneren op weg naar kapper Swinkels, Lopik, slager Bogers?? (schuin tegenover Arnold van Dijk), de schoenmaker in de Mecklenburgstraat etc.


Datum: 22-10-2009
Naam: Ferry Swinkels  
img

De schoenmaker was naar ik dacht Jos Couwenberg. Hij zat vlak vóór de overweg aan de rechterkant, richting stad.


Datum: 22-10-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Op die hoek zat inderdaad Jos Couwenberg, maar om een voor ons ondoorgrondelijke reden moesten wij altijd helemaal naar de Mecklenburgstraat. En de slager heette Jacobs.


Datum: 02-12-2016
Naam: Hans Willems  
img

De schoenmaker die jij bedoelt was onze buurman in de Laagstraat en heette Van Bakel Hij woonde naast ons op 207, nu rondweg en is in 1941 naar de Mecklenburgstraat verhuisd, tegenover Aarts.


Datum: 11-04-2022
Naam: John Sonnemans  
img

Op nummer 220 was de winkel in groenten en kruidenierswaren van mijn grootouders, Theo Sonnemans uit Meijel en Hendrika van Hoof uit Zesgehuchten. Mijn opa ging ook langs de deuren met paard en wagen. Als iemand er foto’s van heeft dan zou ik dat heel graag horen.


Datum: 12-04-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Beste John. In dat stukje waar jullie woonden, woonde ook nog een fietsenmaker Pietje Ros. Hij had zo'n dikke vingers dat niemand begreep dat hij er een schroefje mee kon vastdraaien. Bij jullie achterom was vroeger een glasblazerij, die twee keer op goede vrijdag was afgebrand. Wij woonden in de Laagstraat, hoek Baarsstraat. Onze tuin grensde aan boekbinderij De Wit die op de hoek Baarsstraat Godfriedstraat was. Beste John, ik kan nog wel meer vertellen. Als je meer wilt weten, mail mij maar.


Datum: 12-04-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Kort na de oorlog waren er maar weinig auto's in Eindhoven, des te opvallender was het aantal grote Amerikaanse auto's. Die waren, denk ik, achtergelaten door Amerikaanse officieren die hadden meegedaan aan "Market Garden", de codenaam voor de poging via België en de brug in Arnhem Duitsland binnen te trekken. Veel van die Amerikaanse auto's, o.a. Pontiac, Buick, Chevrolet, werden gebruikt als taxi of door particulieren. De geallieerden hadden praktisch alle voertuigen na de bevrijding achtergelaten en ik denk dat die via veilingen bij particulieren en vrachtwagens bij bedrijven terecht zijn gekomen. Wie weet daar meer van?


Datum: 13-04-2022
Naam: wil van hout  
img

De normaalste zaak van de wereld zou je zeggen: even de deur open houden voor de klant. Maar nee hoor. Onlangs haalde ik iemand op bij het station. Er stond een ouder echtpaar, dat op de Geldropse weg woonde en zojuist van een wintervakantie was teruggekeerd. Er was geen figuur te vinden die de zware koffers wou inladen voor zo'n klein ritje. Ik heb de koffers achterin gegooid en heb het echtpaar thuisgebracht. Wat deur open houden? Alleen maar beuren.
Nog iets voor de redactie. Als ik tik zie ik niet meer wat ik schrijf door een rode band die door de tekst loopt. Hoe kan ik die verwijderen? << Dat zou ik even 'in het echt' moeten zien. (Red.) >>


Datum: 13-04-2022
Naam: wil van hout  
img

Na de oorlog werd er wel het e.e.a. achtergelaten. Meestal vrachtauto's om de economie een beetje op te krikken. De Amerikaanse soldaten waren immers alleen maar in het bezit van Duitse auto's en namen die mee naar huis. Dan konden ze thuis de bink uithangen. Nu, na zoveel jaren, zie je ze nog in Amerika als er eens een grasveldje vol oldtimers staat. De Opel Kapitän was heel gewild. En wat denk je van een cabriolet met spaakwielen van voor de oorlog.


Datum: 14-04-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zijn hier niet héél veel huizen afgebroken t.b.v. de rondweg?


Datum: 15-04-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Giovanni, gemeentebesturen van Eindhoven hebben nooit een speciale reden gehad om iets af te breken.


Datum: 17-04-2022
Naam: bert.vanherk  
img

Je hebt weer gelijk Paul, villa Fens is afgebroken voor een weg die er nooit is gekomen, en het oude stadhuis idem/dito. Daar staat nu een schoenenzaak, en voor huize Fens hebben we een parkeerplaats teruggekregen gewoon omdat ze het niet braak konden laten liggen, een parkeerplaats levert nog geld op. Ze hebben nergens een reden voor nodig.


Datum: 18-04-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Inderdaad, het oude raadhuis in de Rechtestraat schijnt om een weddenschap wat sneller verdwenen te zijn. Het moest verdwijnen vanwege een verbindingsstraat, die er nooit gekomen is. Het gaat nu wat beter, gesteund door de 'Van Abbestichting', maar we hebben nog steeds last van wethouders zonder enig historisch besef.


Datum: 19-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt Giovanni, en nu na de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen is het er niet veel beter op geworden. Ik ben benieuwd wat deze club voor blunders gaat maken. Er zit nu een club bij met een menneke van 18/19 jaar, met een levenservaring van 18/19 jaar, zo'n millenniummer. Met zo'n ervaring weet je hoe het moet. Dat wordt wat. Ik denk dat ik vaak zal lachen. "I'm looking forward to it." Ik heb totaal geen vertrouwen in de politiek, in de Eindhovense niet en in de Haagse niet.