EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28066

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 226

Beschrijving

Dit pand van Kerssemakers stond tegenover de linnen- en damastweverij G. Kerssemakers & Zn op de Hoogstraat (zie foto 23975).
Het pand is gesloopt in verband met de aanleg van de rondweg.


Geplaatst op

28-04-2011

Reacties:

Datum: 28-04-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Dit pand heeft er nog een hele tijd gestaan toen de rondweg allang gerealiseerd was. Er heeft nog een tijd de Rijkspolitie ingezeten. Een prachtig pand dat heeft moeten plaatsmaken voor een grauwe winkel/kantoorhoek. Eeuwig zonde.


Datum: 29-04-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Volgens mij zit jij er goed naast Ger, dit is echt gesloopt voor de rondweg. Zoals Ruud aangeeft op foto 23975 is het gebouw helemaal links het huidige Ritahuis en rechts een deel van de fabriek en daarnaast aan de rechterkant kwam deze fraaie villa. Aldus zou je nu precies op de rijbaan naar de rotonde zitten.


Datum: 29-04-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Ad, zoals je in de eerste beschrijving kunt lezen stond dit pand tegenover de linnen- en damastweverij. Volgens mij kun je links al de bebouwing van de garage aan de rondweg zien.


Datum: 20-06-2011
Naam: Theo Scholte  
img

De Rijkspolitie is enige jaren in dit pand gevestigd geweest. In ieder geval van 1962 tot 1965. Waarschijnlijk vanaf eind 1957. Omstreeks die tijd is mogelijk ook deze foto gemaakt omdat er een surveillancewagen van de verkeersgroep van de Rijkspolitie geparkeerd staat. Op deze foto is het niet echt duidelijk te zien maar volgens mij hangt rechts boven naast de deur de alom bekende Rijkspolitielamp met daaronder het bord met daarop o.a. de tekst “Korps Rijkspolitie”. Het pand had als bijnaam “het spookhuis”. Waarom is mij helaas niet bekend.


Datum: 30-09-2014
Naam: Syvia van Genuchten  
img

Deze villa behoorde toe aan mijn oom en tante Ruud en Annie Kerssemakers. Ik ben er vaak geweest toen zij daar nog woonden en later, als dochter van 'n Rijkspolitieman, ben ik ook vaak in de villa geweest. Verder heb ik de benaming "het spookhuis" nog nooit gehoord. Er was ook niets spookachtigs aan de villa. Hij was prachtig. Doodjammer dat het pand weg is.


Datum: 01-10-2014
Naam: Ad Pluijm  
img

Helemaal met je eens Sylvia.


Datum: 15-08-2016
Naam: Hans Kerssemakers  
img

Wat Sylvia schrijft klopt over mijn ouderlijk huis. Spookhuis, nog nooit van gehoord.