EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21918

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Phileutonia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Harmonie Phileutonia

Beschrijving

Serenade aan Sjef en Lies Swinkels op Hoogstraat 245 t.g.v. 25 jarige bruiloft. Linksachter staat met zwarte hoed en strikje Adrianus (Janus) v.Gulick


Geplaatst op

21-10-2009

Reacties:

Datum: 21-10-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Links naast Ferry (op de schouders bij een oudere broer; ik schaam me haast dat ik me zijn naam niet herinner, maar volgens mij ook Sjef)) meen ik mijn pa te herkennen met zijn tuba (of heet dat nu weer net een bombardon of sousafoon?). Als het een panoramafoto was geweest had ik er zeker opgestaan. Via ons pa wisten we altijd als Ph. uitliep en ik was dan altijd van de partij, vanaf het startpunt genietend en meelopend naar de bestemming. En maar genieten van de tambour maitre (ook zijn naam ben ik kwijt). Afijn, namen ben ik kwijt maar het geluksgevoel van die tijd kan ik nog gemakkelijk terug oproepen.


Datum: 22-10-2009
Naam: Ferry Swinkels  
img

Ha die Ger, die oudere broer is Toon (overl. 30 mei '07) ja,..... we hadden ook wat jongens in onze familie en allemaal bij "de" heremenie geweest, Toon - Cees (overl. 1962) - Sjef - Alouys - Frans - Ferry. Namen weet ik ook niet meer maar gezichten herken ik wel.


Datum: 06-02-2010
Naam: Annemike Luining v.d. Wiel  
img

Zit zomaar wat foto's te kijken en dan plotseling ontdek je jezelf op bovenstaande foto. Sta achter, ik dacht Alouis Swinkels met die kleine op zijn schouders, en kijk richting fotograaf denk ik. Ook ik was helemaal gek van de herremennie en sjouwde uren mee als het kon. De tamboermaitre was mijn favoriet en in gedachten zag ik me altijd in zijn plaats. Mijn oom Piet Jacobs zat ook bij de herremennie, hij bracht me na afloop altijd weer thuis. Ik vraag me af of Ger van der Palen familie is van Lenie van der Palen uit de Scheidingstraat. Ik heb met Lenie op school gezeten
De man met bril voor de harmonie (achter het meisje met strik). is volgens mij de hr. Mertens van de Drogist op de Hoogstraat. Als ik nog langer kijk komt er steeds meer naar boven, maar ik laat het even hierbij.


Datum: 06-02-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Annemieke: ja hoor, Lenie (Leny) is mijn oudste zus.


Datum: 02-10-2010
Naam: Ferry Swinkels  
img

"Jules Smits" is de naam van de Tamboermaitre en woonde destijds in de Harmoniestraat. De man die precies achter de hr.Mertens staat is Cor van Zijp en woonde toen op de Hoogstraat vlakbij Rulo, is nu Gestelse Bazar.


Datum: 03-10-2010
Naam: Annemike Luining v.d. Wiel  
img

Hallo Ferry Swinkels, zo ver ik weet ben jij wel wat jaartjes jonger dan ik. Mijn herinneringen zijn dan ook van iets verder terug. De naam Cor van der Zijp zegt me niets, wat ik wel weet is dat de Rulo niet zat waar nu de Gestelse Bazar zit. Vanaf de hoek Kreeftstraat/ Hoogstraat waar op de hoek slager v.d. Put zat en dan (richting Lambertuskerk) iets verder, daar waar de huizen wat meer naar de rijbaan gaan, zat de visboer (ken alleen zijn bijnaam). Dan zat daarnaast de Rulo en een paar deuren verder de kruidenierswinkel van Lena Deeben. Daar tegenover zat kapper Van of Verbeek, dan verderop de ijzerwarenhandel van v.d. Reek en dan had je nog een paar grote huizen waar in één daarvan het postkantoor van Tonneijk zat met aan de overzijde de kruidenierszaak en tevens bakkerij van weer een andere fam. Tonneijk en iets verder door op de hoek van dat kleine straatje (t.o. de kerk) daar zat de Spar. Vriendelijke groet Annemike Luining v.d. Wiel


Datum: 29-11-2010
Naam: Bert van der Palen  
img

Die visboer was "de neus ", zijn werkelijke naam Hendriks!!


Datum: 29-11-2010
Naam: Ben Dankers  

En die neus zag altijd blauw en dat was niet van de kou.


Datum: 10-06-2012
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Jammer dat Ben Dankers inmiddels bijna een half jaar is overleden. Inderdaad, Neus Hendriks had een viswinkel en zijn vrouw was de vrouw met de mannenstem, neus en keelharen. Rulo had een winkel inderdaad een soort bazar, de zoon had de bijnaam monkey, de slingeraap. Verderop zat nog de bibliotheek van Van Wordragen, de rest is zeer duidelijk. Ik kwoonde tegenover Paul vd Putten Annemike. Ik ben overigens bij Sjef Swinkels jr.op de Hoogstraat kappersmodel geweest.


Datum: 11-06-2012
Naam: Harry van den Heuvel  
img

In de kelder van drogisterij Mertens hebben wij tijdens het bombardement op de Rivierstraat geschuild. Verder is de hr. Mertens de vader van de 2 jaar geleden overleden schrijver en literatuurdeskundige aan de VU Amsterdam, Antony Mertens, met o.a.zijn boek "Zwaluwziek" over zijn jeugdjaren en belevingen op het l.o.in Gestel. Ik kan het boek aanbevelen.


Datum: 11-06-2012
Naam: Annemike Luining v.d. Wiel  
img

De naam Ben Dankers zegt me helemaal nietsen dat de Rulo een zoon had wist ook niet. Ook van de familie Mertens weet ik eigenlijk heel weinig dat was allemaal weer te ver van de Kreeftstraat vandaan. Het boek "Zwaluwziek" ken ik niet maar zal het zeker eens proberen in handen te krijgen om te lezen. De familie van den Heuvel die ik van vroeger ken woonde ( volgens mij,) een paar deuren voorbij de apotheek en naast cafe de Sportvriend. Zeker weten doe ik het niet.


Datum: 12-06-2012
Naam: Bert van der Palen  
img

Antony Mertens zat bij mij op de Lambertusschool en hij was een van mijn vrienden uit die tijd. Ik ben regelmatig bij hen thuis geweest toen zij die drogisterij nog hadden. Dat boek van hem ken ik ook niet maar ben wel geinteresseerd!
Ben Dankers, kan dat de vader zijn van Mieke Dankers? Haar moeder was dat niet Marietje van Campfort?
De familie v. d. Heuvel woonde in het eerste vooruitstaande huis vanaf de apotheek. Dit huis wordt nu van binnen gerenoveerd.


Datum: 12-06-2012
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Wij woonden naast apotheek Ridas en waren met 3 broers, Harry, Gerard en Albert. Naast ons woonde de familie Spronk en daarnaast Hagen. Dan café de Sport ,waar Veloc thuis was, van Wim van Campfort. Ik ben van 1943, misschien ben jij wat jonger Annemike. In de Kreeftstraat was ik bevriend met André Thijs en met Frans Jegerings. Groetjes


Datum: 12-06-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Voor Anthony Mertens, zie foto 8667.