EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10498

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Goudenregenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Café tegenover 't Zoldertje.

Beschrijving

Ik weet niet meer wat ons triggerde <<< Meneer van Dale: nieuw woord! (Peter) >>> maar op een gegeven moment gingen we vanuit het Zoldertje even tussendoor naar dit (toenmalige) café. Voor een glas bier.


Geplaatst op

22-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-03-2007
Naam: Willy van den Akker  

Tegenover dit pand hoek Goudenregenstraat en Seringenstraat ben ik geboren. Eerst heeft hier de familie Vugts gezeten, daarna familie Van Rooij en de familie Buenen die er een café had, zie foto 2665.


Datum: 22-03-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Het Zoldertje, mmmmmmmmwah ... dat was leuk. Kijk maar eens op de site www.spanglefish.com/Sixties. Pure nostalgie.


Datum: 22-03-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Tot mijn spijt ben ik nooit bij het Zoldertje geweest, maar het zal niet anders geweest zijn dan bij de Paulus. Daar gingen we ook minstens een keer per avond naar café de Vaal om sigaretten te kopen, want die hadden ze niet bij de Paulus. En dan natuurlijk aan een meisje vragen: Ga je even mee sigaretten halen?


Datum: 23-03-2007
Naam: Leo de Wit  
img

In dit café heeft Broer Broekhuizen in de jaren 70 het wereldrecord drummen gebroken. Ik ging toentertijd met Wil Kantelberg 's nachts Broertje een hart onder de riem steken en Broer maar trommelen.


Datum: 12-04-2008
Naam: Ton Maas  
img

Dit café heette vroeger 't Boerke en later De Schepper en werd gerund door Joke en Cor Mellenberg. Tegenover dit café is de kruidenierszaak Van den Akker omgebouwd tot de Batman-bar. Inderdaad kwam er op zaterdagavond heel wat jeugd van 't Zolderke een pilsje pakken in De Schepper. In dit café heb ik leren biljarten.


Datum: 28-08-2013
Naam: Hans van Melis  
img

Willy, volgens mij is dit hoek Seringenstraat Begoniastraat. Op Begoniastraat 46 hadden je opa Cornelis en je oom Frans vanaf 09-02-1931 een cafe (welke naam?) Voordien zaten ze een jaar in Rozenstein op de Aalsterweg. Stuur je de foto van Akkorana voor Rozenstein nog eens in naar deze website?


Datum: 28-08-2013
Naam: Willy van den Akker  

Beste Hans. Ons opa van Asten woonde in de Begoniastraat 46, maar daar is nooit een café geweest. Dit pand lag net om de hoek van de Seringenstraat en Begoniastraat. In die tijd was ik daar vaak te vinden.


Datum: 29-08-2013
Naam: Johan van Proosdij  
img

Beste Hans van Melis, ik ben in 1939 in de Begoniastraat geboren. Mijn opa was Cor van Asten en mijn moeder was zijn dochter. Ik heb veel van hen gehoord over Rozenstein en weet zeker dat die niet in de Begoniastraat was, maar op de Aalsterweg.


Datum: 31-08-2014
Naam: Frank van der Krieken  
img

Volgens mij heette dat cafe De Doofpot en er tegenover de Batman bar