EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7870

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Seringenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Gerardus Majella, klas 1948.

Beschrijving

Dit is de klas van juffrouw Ans van 1948. Ikzelf sta links buiten met het scheve kopje. Voor mij zit Josje Renierie en daarnaast Juultje Pekelharing. Ergens in het midden zit Leo Ubachs, de zoon van de latere speeltuinbeheerder, meneer Ubachs. Wie herkent nog meer jongetjes en meisjes?


Geplaatst op

11-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik herken mezelf in de tweede rij van onderen, naast het meisje met de grote strik in het haar. Ik heb halflang lichtblond haar met een scheiding. Ik herken ook Annie Heinst en Juultje van Gestel. Ja, de fam. Ubachs herinner ik me ook nog. De speeltuin aan het einde van onze straat (Cyclamenstraat) was een feest.
Jammer dat hij moest worden afgebroken toen ze op die plek huizen gingen bouwen. Mijn leeftijdgenootjes en ik waren toen de speeltuin volgens mij al wel ontgroeid maar de kleine kinderen na ons hadden dus geen speeltuin meer. Wel hadden we natuurlijk nog de rolschaatsbaan rond het Gerardusplein. Wat was het daar altijd druk. Zeker in het begin toen hij pas was geopend. Je had rolschaatsen (Hudora) met hoge wielen en met lage wielen. De hoge waren een stuk duurder herinner ik me nog. De rolschaatsen werden onder de schoenen geschroefd met een speciale sleutel. Als je de sleutel kwijt was had je pech want dat kon je de rolschaatsen niet meer gebruiken.


Datum: 07-01-2007
Naam: Jan Ubachs  
img

Henk, deze foto kan ik me nog goed herinneren, alleen het is niet Leo Ubachs maar Jan Ubachs. Ik ben dat ventje met die blonde kop midden op de foto. Dat klopt mijn vader was de speeltuinbeheerder en concierge van het parochiehuis, waar zondagsmiddags films werden gedraaid voor de kleintjes en om 6 uur voor de grote meisjes en om 8 uur voor de grote jongens


Datum: 17-02-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik heb deze foto ook! Ik sta rechts achter, het meisje met het witte jurkje en jasje open. Verder zie ik Jannie Palm (met grote strik midden op foto), Ria Schooltink (2de re. onder) Roosje ? (re achter mij) ? Houkes.
Met Jules Pekelharing ben ik later nog wel eens uit geweest.


Datum: 20-02-2007
Naam: Mieke Zwanen  
img

Mieke Zwanen vergeet haar e-mailadres te vermeldden.
Overigens zijn haar commentaren meestal overbodig. Lees dit eens.
(Citaat van Jan Jegerings bij foto 7843)
Waarom wordt bij veel foto's zoveel informatie toegevoegd welke niets met de opname als zodanig van doen heeft? Geef je de inzenders de vrijheid dan worden het ellenlange verhalen waarvan er vele niet ter zake doende zijn.


Datum: 04-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Nog even rechtzetten, de naam van de juffrouw was niet Ans maar Tiny!


Datum: 28-03-2008
Naam: Jacques van Bokhoven  
img

Dit jaar, 60 jaar na dato, tref ik deze foto van mijn kleuterklas aan. Ik ben het jongetje met de krul in het haar en het zwarte jasje, derde van links op de eerste rij (juist achter het half-liggende jongetje). Mij staat bij dat we behalve de juffrouw, ook ene zuster Angelique als klassejuf hadden. Ik heb in die tijd meegedaan aan een soort toneelstukje waarin engelen en God de Vader optraden; onder leiding van zuster Angelique deden we niet minder! Is er iemand die zich dat ook nog herinnert? Wij woonden in de Hortensiastraat en dagelijks moest ik dus het Gerardusplein oversteken. Dat kwam me toen voor als een eindeloos grote vlakte waar ik als het ware doorheen trok om weer op de stoep te komen.


Datum: 04-12-2008
Naam: Liduine Bockholts  
img

Zuster Angelique was de Zuster die haar klas aan de kant van de Begoniastraat had. In de gang waren 2 Montessoriklassen.Op dit moment weet ik niet hoe de naam van zuster heette. Het toneelstukje was ter gelegenheid van het Pastoorsjubileum van Pastoor. Hamers. De tekst hierbij:
"Als ik 's avonds slapen ga gaan mij 12 engelen na. 2 die mij wekken, 2 die mij wekken, 2 aan mijn hoofdeind, 2 aan mijn voeteneind, 2 die mij wekken, 2 die mij dekken, 2 aan mijn rechterkant, 2 aan mijn linkerkant, 2 die mij wijzen naar 's Hemels Paradijze. <<< Liduine, ik tel 18 engelen...  (red.) >>>