EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10501

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Seringenstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gerardus Majella-kerk. (6)

Beschrijving

Februari 2007 iets te vroeg, de school is om twaalf uur uit. Mijn kleinzoon zit nu op de school waar wij vroeger gingen dansen, alleen enkele verdiepingen lager. Vanuit Woensel blijft dit zo toch een bekende omgeving.


Geplaatst op

22-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-03-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze foto is genomen vanaf de hoek Seringenstraat / Begoniastraat. Zie foto 990. Die foto is een stukje verder in dezelfde richting genomen in 1928. In bijna 80 jaar is het er nog allemaal en in wezen niets veranderd, behalve dat de toren van de kerk later dan 1928 is gebouwd. Dit mag je toch bijzonder noemen, zeker als je met regelmaat in de krant leest dat er weer een gebouw gesloopt gaat worden en met handtekeningenacties geprobeerd wordt e.e.a. tegen te houden.


Datum: 23-03-2007
Naam: Willy van den Akker  

Dat kan ook niet beste Thèrese deze kerk staat toch op de monumentenlijst! Trouwens maak maar geen slapende projectontwikkelaars wakker. Het is wel een prachtige foto Hans voor de mensen die hier nog wonen en gewoond hebben. Ik heb er zeker mooie herinneringen aan.


Datum: 23-03-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Willy, het is me bekend dat de kerk op monumentenzorg staat. Het gaat me dan ook meer om de scholen eromheen en ook de huizen. Het is nog net zo als toen ik er woonde. En dat vind ik apart. Hoe vaak hoor je niet van mensen dat een groot deel of de gehele buurt, waar ze de jeugd hebben doorgebracht, is gesloopt. De herkenning is dan weg. En bij mij is het zo dat als ik in mijn oude buurtje kom het allemaal herkenbaar blijft. De bloemenbuurt wordt nu ook geheel gerenoveerd, dus daar is straks ook de herkenning weg. Maar aan andere kant van het park (op de site Gerardusbuurt) is nog geen sprake van renovatie. Mijn geboortehuis is nog precies hetzelfde als toen ik er wegging.


Datum: 23-03-2007
Naam: Theo Van Gestel  
img

Dit is een mooi stukje Seringenstraat, het valt wel op dat er nog geen foto is gekomen van de hoek Begoniastraat Seringenstraat. Ik wacht hier nog op.


Datum: 10-02-2010
Naam: Wim Habraken  

Het laatste pand rechts was (of is misschien nog wel) een bakkerij. In mijn jeugd hing aan deze kant een oude verkiezingsposter voor de toen al oude meneer Drees. Het heeft er gehangen zolang ik me kan herinneren. Het hing eigenlijk wel goed omdat (in mijn gedachten tenminste!) niet zoveel last van de regen had door de breed uitstekende dakgoot. Zit dat ding er nog?


Datum: 10-02-2010
Naam: Thérèse Sauter  

De bakker heette en heet nog steeds Brabants Roem, vroeger was het Van Hoof tegenwoordig Van Weert, zie foto 16979 en 7577


Datum: 10-02-2010
Naam: Jan Joosten  
img

Ik zit al lang te denken waar het Smyrnahuis op het Gerardusplein was. Vroeger werkte een zus van mij daar en ik ging er wel eens met die mensen buurten. De familie heette Ligtvoet en verkochten alle accessoires voor het knopen van Smyrna kleden en andere handwerkzaken. Ik was toen nog maar een menneke van 12 jaar en ik kan hierover niets vinden op deze site.


Datum: 10-02-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Brabants Roem heeft de lekkerste vlaaien van heel Eindhoven. Goed gevuld met een hele dikke laag slagroom en daar overheen witte chocoladevlokken. Als je daar een punt van op hebt hoef je de hele dag niet meer te eten.


Datum: 11-02-2010
Naam: Willy van den Akker  

Beste Jan Joosten, als je aan het eind hier van de Seringenstraat rechts af ging om de hoek van Bakker Harrie van Hoof dan zat daar in het eerste huis de Familie Ligtvoet. En die hadden de zaak die jij hierboven omschrijft.


Datum: 13-03-2014
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

En op zondagmiddag naar de film: Rintintin, de Dikke en de Dunne en Roy Rogers en stampen op de vloer bij spannende scene' s.
En dat alles voor 25 cent de man.