EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12257

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, CNS Leenderweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Christelijke Nationale School Leenderweg klas 3

Beschrijving

Klas van meneer De Graaf. Enkele leerlingen: de tweeling Jaap en Kees Oranje, Piet Akse, De Klerk, Karel den Dunnen, Ona Heuding, Wim van Rheenen, Van Hazel, Janine Nauta, Tini van Beverwijk, Sipman.


Geplaatst op

27-06-2007

Reacties:

Datum: 03-06-2010
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

Wat een leuke klederdracht in die tijd. Men was erg streng. Toch kon je veel uithalen. De meisjes met grote strikken in der haar. Deze werden speciaal gesteven. De jongens kortgeknipt haar. Toch een stukje verleden. Misschien kan een ander iets meer van deze klas en tijd vertellen. Wie was toen het hoofd ver de school? Enz.


Datum: 04-06-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Wij hadden thuis een doos vol met strikken, voor elk jurkje een bijpassende strik. Wat ik me ook nog herinner is, dat onze moeder af en toe onze haren krulde met de krultang. Deze werd op een gaspit verwarmd en dat moest natuurlijk niet te lang duren, anders liep je met verschroeide haren. Ik zie enkele meisjes ook met witte kraagjes. Dit waren in veel gevallen losse kraagjes, die apart gewassen konden worden en uiteraard ook gesteven. Overigens, wat waren die bankjes hard!


Datum: 15-06-2010
Naam: Piet ( nu Pierre ) Alderliesten  
img

Woonde Janine Nauta niet boven Elim op de Leenderweg? Of ben je nog familie van deze mensen? Mijn tweelingbroer Henk en ik (Piet) hebben wel gelogeerd boven de kleuterschool die ook zondags als kerk werd gebruikt. De preekstoel als poppenkast. Wim van Rheenen was het zoontje van het hoofd van de school. Ik weet niet wie toen het hoofd was. Misschien kan iemand mij dat vertellen. Ik ben benieuwd. Er werd ook uit de bijbel verteld elke dag. Wij moesten versjes leren, jaartallen en bijbelse richters. Het zingen was wel erg leuk. Je kreeg voor zingen een cijfer. Ik had gemiddeld een 7.


Datum: 14-08-2016
Naam: Sjakie van der Schaaf  
img

Ik heb op deze school gezeten in de nadagen van de jaren 50. Begin jaren 60 zijn we verhuisd naar Friesland; ik was toen behoorlijk ziek (kinkhoest). We woonden toen in de 2e Kruizemuntstraat 6. Ik ben hier terechtgekomen om te zoeken naar Johan Meijer uit de Margrietstraat.