EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12369

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Tabakswaren

Onderwerp 3.:

Coen Dillen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De winkel van Coen Dillen aan de buitenkant.

Beschrijving

De winkel van Coen Dillen aan de buitenkant. Mevr. Dillen poseert. Na de opname, waar ik permissie voor heb gekregen, is ze buiten nog even komen kletsen. Ik heb haar omtrent Eindhoven in Beeld uitgelegd. Zij bezit jammer genoeg geen computer. Ik zal haar een print bezorgen, zodat zij het toch kan zien.
Zie ook foto 24022.


Geplaatst op

07-07-2007

Reacties:

Datum: 04-11-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Wat ben ik daar vaak gekomen. Om iedere week voor mijn vader de voetbaltoto in te leveren. En iedereen kende je dan ook zo'n beetje. Een gezellige winkel was het. En mevrouw Dillen maakte altijd met iedereen een praatje. Ja dat kon toen nog!


Datum: 20-12-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze week is de winkel van mevr. Dillen overvallen. Ze werd met handboeien aan de verwarming vastgeketend. Omdat men het sleuteltje had laten zitten kon ze zichzelf bevrijden. Een zeer kordate en flinke vrouw die zich hierdoor niet klein laat krijgen en de winkel gewoon voortzet. Er werd slechts een paar honderd euro buitgemaakt, maar alleen al de impact die zoiets heeft! Bron: Eindhovens Dagblad.


Datum: 25-06-2013
Naam: Sjef van Eijk  
img

De naam Coen Dillen is inmiddels uit de etalage verdwenen; het pand werd enige tijd geleden verkocht. Benieuwd wat er zich nu voor een bedrijf gaat vestigen.


Datum: 23-01-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Links in de etalage hangt een foto van Coen in een wedstrijd tegen Sparta in Rotterdam, hij is de speler die boven iedereen uitsteekt en met gestrekt been de bal richting doel schiet. PSV won die wedstrijd met 4 - 3, na met 3 -1 voorgestaan te hebben werd het door de Spartaan Tonnie van Ede toch nog 3 - 3, maar Coen besliste uiteindelijk de wedstrijd met zijn 3de doelpunt. Seizoen 1955 - 56.


Datum: 09-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Paul, de lopende encyclopedie. Verdomme Paul, komt di nog allemal uit oe bolleke? Of uit un buukske. Da ge da nog allemaal wit zeg, petje af.


Datum: 10-06-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Ja Bert, mijn kop zit vol met volstrekt onbelangrijke feitjes, maar dat is nog niks vergeleken met ons moeder. Die kon b.v. toen wij nog bij onze ouders thuis woonden, 70 jaar geleden, zomaar vertellen wat voor weer het was op 13 juli 1935 of wie er wanneer was overleden. Wat ik voor EiB schrijf komt uit mijn langetermijngeheugen, maar vraag me niet naar dingen die nog niet zo lang geleden gebeurd zijn. Maar dat is niet bijzonder bij mensen op leeftijd. P.S.: Het andere doelpunt in die wedstrijd werd gescoord door Milan Nikolic, maar 'da wit niemand meer'. Het seizoen 1955-56 was het seizoen waarin Coen Dillen 43x scoorde in de competitie, een nog steeds bestaand record.


Datum: 11-06-2022
Naam: Bert van Herk  
img

Onbelangrijke feitjes zou ik niet zeggen Paul. Voor EiB kan het toch belangrijk zijn. En al die doelpunten en voetballers zeggen mij niks, dat is niks voor mij. Ik hou niet van voetballen. Mijn spel is het niet en zal het ook nooit worden.


Datum: 13-06-2022
Naam: bert van herk  
img

De enige keer dat ik in mijn leven in het Philips Stadion ben geweest, was twee maanden geleden. Toen heb ik er een paar foto's van gemaakt. Ik was er toch, ik liep erlangs om foto's te maken van de sloop van het Philips Lighting-gebouw, naast het TAC-gebouw. Toen zag ik dat er een hek open stond met een bordje erbij met de tekst "loop gerust binnen" en ik werd gelokt door een suppoost. Wat ik zag was dat ik maar 25 meter naar links en naar rechts kon lopen langs de grasmat achter een laag hek. Verder kon niet, dat was afgezet met een ketting. Wat ik zag was een leeg grasveld, en dat alles rood was. Ik heb een paar foto's gemaakt en enkele naar EIB gestuurd. Mijn bezoek aan het stadion heeft 10 minuten geduurd. Dat was mijn eerste keer in het stadion. Het trekt mij totaal niet en het zegt mij helemaal niks.