EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12723

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Poirterslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Poirterslaan

Beschrijving

De auto met gasflessen is van Jacques van der Meulen. Foto genomen vanaf de Elzentlaan, hij toont de linkerhuizenrij van de Poirterslaan. Het was een kinderrijke buurt, vandaar de lange rij sleden. De man rechts is de heer Walther van Lotringen uit de Elzentlaan (zat in het vlaslinnen dat uit Gent kwam). Ook mijn oom Henri van Lotringen (geen broer van Walther) zat in de textiel en woonde op het Wilhelminaplein.


Geplaatst op

30-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-07-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Links van de auto woonde de huisarts Dr. Reitsma.


Datum: 31-07-2007
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Wat een geweldige foto! In het huis links (helaas dus net niet te zien) woon ik, leuk om foto's van vroeger te zien.


Datum: 31-07-2007
Naam: Irma van der Meulen  
img

Anneke het vrijstaande huis of ernaast?


Datum: 31-07-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Dat moet zijn dokter Reisma, Arthur, op de Poirterslaan nr. 9. Hij was onze huisarts vanaf 1946 en was nog maar pas afgestudeerd. Ik herinner mij zijn groene Hillman in die veertiger jaren. Ik heb hem nog een keer gezien in Huize Kortonjo, in 2000. Mijn moeder werd er verpleegd en dokter Reisma genoot er zijn pensioen. Een aimabel mens en kundig arts.


Datum: 31-07-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Ik weet nog dat, na een consult, ik aan mijn fiets moest sleutelen, alvorens ik kon vertrekken. Daar ik de laatste patiënt was, kwam hij naar buiten, en was heel erg nieuwsgierig, wat ik aan het doen was. Hij had veel interesse in mijn uitleg. Voor die tijd was dat heel bijzonder. Het moet ergens in de beginjaren 1960 zijn geweest.


Datum: 04-08-2007
Naam: Piet van Hees  
img

De auto is een Opel Kapitän, in 1944 een zeer zeldzame situatie dat hij nog niet gevorderd is. De Duitse Wehrmacht en Luftwaffe waren gek op Opel, wegens de duurzaamheid en omdat er al veel van in hun dienst waren. Schitterend dat iemand in die tijd de kostbare brandstof gebruikt voor leuke dingen!


Datum: 17-08-2007
Naam: Claire Reisma  
img

Ik zal proberen de feiten helemaal kloppend te maken. dokter Reisma, Waldo, woonde op de Poirterslaan 4. Het klopt inderdaad dat hij vervolgens naar Kortonjo is verhuisd. November 2005 is hij op 94-jarige leeftijd overleden. Ik vind het heel leuk om deze foto te zien en verhalen over mijn opa te lezen.


Datum: 09-02-2008
Naam: Co Reynders.  
img

De twee identieke huizen links achter de lantaarnpaal zijn nummer 44 en 46. Op nummer 44 woonde in de jaren 50 oma Raming (van de damesmodezaak in de Rechtestraat) en op nummer 46 heb ik gewoond vanaf 1951. Daarvoor woonden we op nummer 15. Naast ons is midden vijftiger jaren dr. Van der Putt komen wonen op 48. Eind jaren 50 is op 44 de familie Verhagen komen wonen. Ze hadden een drukkerij en gaven een muziekblad uit. Er kwamen dan ook veel artiesten op bezoek bij hen.


Datum: 06-03-2012
Naam: Cas van Lotringen(1959)  

Precies achter de gasflessen is nummer 50 en vanaf de jaren 50 tot 2006 het huis van de fam. Van Lotringen-Peeters. Henri van Lotringen, inderdaad van het Wihelminaplein, was de zoon van Jet de Haan. Links van de auto is een vrijstaand pand, nummer 52. In mijn jeugd woonde daar de fam. Van der Meulen Amsens. Rechts van de heer met hoed en links van de twee garage's woonde ook nog de fam. Martin (glas en verf, EMHC) die daarna naar de Alberdingk Thijmlaan verhuisden. Op 48 heeft inderdaad de broer van de oprichter van het van der Putt-college gewoond, huisarts Van der Putt. Daarna is fam. Specken (dir. Kortonjo) erin getrokken. Op 42 heeft mijn gehele jeugd de fam. van Heist (internistenpaar?) gewoond.
<<< Cas, mogen we ook je e-mailadres weten? (red.) >>>


Datum: 07-03-2012
Naam: Cas van Lotringen  

Op 46 woonde de fam. Schoonhen.


Datum: 07-03-2012
Naam: Irma van der Meulen  
img

Correctie: Poirterslaan 52 was gedurende 40 jaar het woonhuis van de familie Jacques en Addie van der Meulen-de Haan. (Van der Meulen-Ansems was het autobedrijf op de Vestdijk.) Addie was de jongste zus van jouw grootmoeder Jet, zie foto: 12554. Voordat jouw ouders (fam. Van Lotringen-Peeters) in het woonhuis nummer 50 trokken woonde daar de fam. Weijers (ing. Philips) met vijf zonen.


Datum: 08-03-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Mijn moeder Annie Pols (een dochter van schoenmaker Pols op de Hoogstraat 103) heeft nog bij Van Lotringen in de Elzent gewerkt. Volgens mij als kindermeisje of als hulp in de huishouding. Mijn moeder is in januari 2005 op 89-jarige leeftijd overleden. Zij was geboren op 17 oktober 1915.


Datum: 06-03-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Claire, als jij een kleindochter bent van dokter Reisma, dan moet jij een dochter zijn van Kees. Kees en ik waren bevriend toen we nog in de Bergen woonden. Je opa en oma woonden met hun vier kinderen, Jantien, de tweeling en Kees in het eerste huis links in de Prins Hendrikstraat vanaf de Kleine Berg, waar ik toen woonde. Ik zou het leuk vinden als ik wat van jou zou horen over je vader en je tantes. Die Hillman waarover gesproken wordt was een Hillman Minx en niet groen, maar koffie-met-melk kleur. Als deze foto inderdaad vanaf de Elzentlaan genomen is, dan is het huis van je grootouders hier niet op te zien. Dat lag veel verder voorbij de bocht, ongeveer achter het St. Joriscollege.