EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12860

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Lakerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lakerstraat

Beschrijving

De Lakerstraat gezien vanaf de kruising met de Treurenburgstraat. In het hoekpandje rechts zat Accountants- en Assurantiekantoor van den Heuvel. In het pandje daarnaast zat in de vijftiger jaren groentenboer Vogels.


Geplaatst op

10-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-04-2008
Naam: Arie(Ad)van den Heuvel  
img

En naast Jos Vogels woonde mijn oma in bij mijn tante Dien Smits-v.d. Heuvel. Haar zoon Frits had een poetsdoekenfabriek op de Tongelresestraat achter Coolen ijs, waar mijn oom Janus is overleden bij een ongeval.


Datum: 27-04-2008
Naam: Marjon Sarneel  
img

Wat leuk om deze foto tegen te komen. Ik heb tien jaar op nummer 38 gewoond. De links geparkeerde Volkswagen zou zo maar van m'n opa geweest kunnen zijn. Heerlijke tijd gehad daar.


Datum: 26-05-2008
Naam: Henny Tiemens (e/v Kalisvaart)  
img

Wij luisterden altijd bij een van die huizen aan het raam. Ze gingen altijd precies om 6 uur eten en hadden dan het nieuws aan op de radio. Iedere dag precies om 6 uur. Dat vonden we heel apart.
Wij (familie Tiemens, van de dominee) woonden in de pastorie tegenover de familie Van den Heuvel, daar keken we als kinderen altijd tv op woensdag- en zaterdagmiddag. We zaten in een kring op de grond en kregen dan ook nog een glas ranja. Heerlijk.
Is Teun van den Heuvel nog te traceren? Jos Jansen heeft me dit jaar een keer gemaild. Leuk!


Datum: 02-08-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Ik herinner me die periode nog zeer goed, wij woonden om de hoek op de Tongelresestraat even voorbij Willems de loodgieter. Ook groenteboer Vogels, wiens zoon inmiddels de 70 gepasseerd is, kwam geregeld 's maandags met zijn groentekar bij ons thuis langs. Zijn vader en moeder deden toen de winkel. Met een schoolvriend plaatsten we dikwijls zaterdagsmiddags, om een extra zakcentje bij te verdienen, tv-antennes op daken, met name in Tongelre alsook op boerderijen in Nuenen enz. bij mensen waaraan zijn vader (die overdag bij de GGD in de Parklaan werkte) een tv had verkocht, toen nog iets heel bijzonders. Na plaatsing genoten wij dan samen tijdens de demonstratie veelal met de nieuwe tv-bezitters van een mooie film op de bewuste zaterdagavond.


Datum: 05-06-2010
Naam: Jacques Verbeek  
img

Op Lakerstraat 34, nu villa Hacyenda, ben ik geboren in 1947. Op Lakerstraat 11 woonde mijn vader, Sjaak Verbeek. Mijn moeder op 34, Netty Kessels. Beide zijn al overleden resp in 1987 en 2003.


Datum: 07-07-2011
Naam: Petra Hansum van Dommelen  
img

Ik woonde op nummer 21, aan de rechterkant, bij de boom. Ik ben er komen wonen in ongeveer 1963. Mijn vader, Koos van Dommelen, had het huis gekocht. Het was ongeveer hetzelfde huis als nummer 23. Hij heeft het huis geheel verbouwd, alleen de twee zijmuren zijn blijven staan. Het was opgemetseld in geel baksteen en met grote ramen en stalen kozijnen. Later werden de voordeur en de ramen voorzien van hout, ook weer door mijn vader eigenhandig gemaakt. De tuin was lekker groot. Mijn vader is overleden in 1987. Mijn moeder Annie van Dommelen-van Hoek, is later verhuisd naar de Stationsweg. Zij overleed in 2002. Ik woon inmiddels al bijna 25 jaar in Den Haag. Mijn broer Jurgen is in Eindhoven blijven wonen.