EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16688

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Treurenburgstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

Jeanne d'Arc ULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jeanne d'Arc mulo

Beschrijving

Op deze foto staat de examenklas 1954 van de Jeanne d'Arc mulo in de Treurenburgstraat. Mijn (overleden) zus Nel Klerkx staat 3e van links bovenaan. Was zuster Josina er toen ook al? In mijn schooltijd (1959-1963) was ze hoofd van de school.


Geplaatst op

13-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-03-2009
Naam: R.Gruijters-v.Vlerken  
img

Deze Mulo was tot 1951 onder leiding van de Ursulinen. Ik heb op deze mulo gezeten en in 1953 eindexamen gedaan. Zr. Josine was toen twee jaar hoofd van deze school. Welke kloosterorde er toen de scepter zwaaide ben ik vergeten!!.


Datum: 31-07-2009
Naam: Mieke van Griensven-Rooijakkers  
img

Hallo, Ik heb ook op deze ULO gezeten. In 1962 geslaagd er vanaf gegaan. De Zusters van Liefde waren toen degenen die de scepter zwaaiden. Het waren soms wel eens krengetjes. Maar zuster Josine heb ik ook als onderwijzeres gehad. Ze gaf Frans, Duits, physica en kunstgeschiedenis, meen ik nog te weten. Juf Van Agt gaf geschiedenis en juf Renders natuurkunde. Op maandagmorgen kregen we altijd twee uurtjes gym van Wolters? Precies weet ik het ook niet allemaal meer, maar ik heb Eindhoven inmiddels al lang verlaten en woon in Geffen. Ik ben inmiddels al oma van drie kleinkinderen en 40 jaar getrouwd met Piet. Houdoe!


Datum: 30-05-2011
Naam: Wilma Bevers  
img

Ik ben in 1964 geslaagd voor deze ULO. Ik herinner me juf Van Rooy, die Duits gaf en die ik later weer ontmoette als de vrouw van een collega van mijn (inmiddels overleden) man. Ik herinner me ook nog de kapelaan waar we godsdienst van kregen (naam ben ik kwijt), maar we gingen dan voor de dienst naar Stratum, naar een voor die tijd heel moderne kerk (zonder communiebank). Wie heeft er nog foto's van die tijd?


Datum: 14-09-2011
Naam: Hanneke Keesom  
img

Op deze school heb ik ook gezeten. Zr. Josine was van de orde van het Heilig Hart en niet van de Zusters van Liefde. Op haar habijt zat ook een rood hart. Als aanvulling nog een naam van een docente. Mevrouw Robbe, aardrijkskunde, muziek, tekenen, Nederlands.


Datum: 11-06-2021
Naam: Rose Bakker  
img

Ik ben hier twee jaar op school gegaan, van september 1954 tot juli 1956. Ik was toen Roos van Wijk. We zijn met de hele familie naar Canada geëmigreerd op 12 juli 1956. Ik woon sindsdien in Ontario en ben 58 jaar getrouwd met Piet Bakker. We hebben vier kinderen, veertien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen!