EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13345

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Maris Stella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maris Stella school Ass.klas

Beschrijving

Linksonder zit Ankie Otten die de foto aanleverde.


Geplaatst op

10-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-09-2007
Naam: Ankie Otten  
img

Op bovenstaande foto, steeds van links naar rechts: Achter: Thea v.d. Weyden - ? – Tini Klerks – Rini Koppelmans - ? – Rini v.d. Ven. Midden: Willie de Coo – Annelies Graber – Netty van Grotel – mijnheer Van Hoof. Voor: Ankie Otten – Fanny v.d. Pas – Janny Berkhoven – Willy Heykants – Tineke Berkhoven – Hanny Lukken.


Datum: 12-09-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Ik heb ook nog les gehad van de heer Van Hoof. Ik kwam er een paar jaar later op school. Overigens, waar was de locatie toen?


Datum: 26-09-2007
Naam: Thea van der Weijden.  
img

Wat leuk deze site, ik kan er niet genoeg van krijgen en kijk dan ook voortdurend of er iets nieuws op staat. Enkele ontbrekende namen op bovenstaande foto kan ik aanvullen omdat ik in deze klas heb gezeten. Achter naast T. v.d. Weijden staat Ellie de Jong, de volgende ontbrekende naam is Ria Bergmans van de bakker van de Zeelsterstraat. Ria Otten, weet jij trouwens dat wij in 1989 een reünie hebben gehad van deze assistentenklas? Alle klasgenoten waren toen aanwezig, plus meneer Van Hoof, juffr. Moors en juffr. Engberts.


Datum: 27-09-2007
Naam: M.bogaars  
img

Juffrouw Engberts was de eerste juf die na haar huwelijk mocht blijven. Dat was heel bijzonder voor die tijd. Ze was erg bevriend met juffrouw Durville.


Datum: 07-08-2010
Naam: Ria.Stover-Toirkens  
img

Achterste rij 2de van links... Thea Trimbos..


Datum: 07-08-2010
Naam: Thea van der Weijden  
img

Ria Stover-Toirkens, je hebt het echt mis. Op de achterste rij 2e van links is echt Ellie de Jong. Je moet je echt vergissen, wij waren toen dikke vriendinnen en hebben nog wel eens contact.


Datum: 22-01-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Ik zou zeggen dat in 1959 de school nog aan de Frederiklaan was, daarna werd het nieuwe gebouw betrokken. Netty van Grootel, wonend in de Hurk, kwam ik jaren later als vriendin van mijn vrouw tegen. Ze trouwde met een bakker en ging in Hapert wonen. Ze is geboren rond 1940, op deze foto is ze dus 19 jaar. Na haar opleiding ging ze bij DELA werken.


Datum: 23-01-2014
Naam: Thea van der Weijden  
img

Het klopt dat de school toen op de Frederiklaan stond. Netty van Grootel woont nog altijd in Hapert en ze is sinds 2 jaar weduwe.


Datum: 24-01-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Jeetje Netty, ja zo is het leven, we gaan deze aardbol vroeg of laat ooit verlaten. We komen dus allemaal aan de beurt, alhoewel bijna niemand er over wil of durft te praten. Sterkte Netty, volhouden meid, goede herinneringen houden ons overeind.


Datum: 24-01-2014
Naam: Toon Geevers  
img

Ik heb met Netty van Grootel bij 'Dela' gewerkt.