EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13733

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

De Passaat / Paulushuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Huize De Heuvel

Beschrijving

Deze ansichtkaart kreeg ik onlangs in bezit. Het onderschrift zou voldoende moeten zeggen maar waar was dit nou precies in de Frederiklaan?


Geplaatst op

08-10-2007

Reacties:

Datum: 08-10-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

De Heuvel was de psychogeriatrische afdeling van wat toentertijd verpleeghuis Paulus was.


Datum: 09-10-2007
Naam: Johan Vervest  
img

Was dit niet die meisjesschool die later als bejaardentehuis werd gebruikt? Werd gesloopt, nu staan er bejaardenvoorzieningen en woningen als onderdeel van het voormalige Huize Paulus.


Datum: 09-10-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Misschien helemaal mis, maar als ik dit zo zie was dit heel vroeger de lagere school (links) en (rechts) de kleuterschool in Strijp aan de Frederiklaan. Deze scholen stonden recht tegenover de Plataanlaan en vlak voor het Strijpse winkelcentum.


Datum: 10-10-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Ria. je hebt het helemaal bij het rechte eind. Dit schoolgebouw, linkse stuk van de L-vormige vleugel, was de Lagere School, de meisjesschool wel te verstaan. De ingang tot dit complex, links onder hier op de foto niet zichtbaar, was aan de Frederiklaan, tussen toen (1955 etc.) boekhandel Stam (links) en de kleuterschool (rechts). Alles erg rooms-katholiek in de 50 en 60er jaren.


Datum: 11-10-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Heb zelf daar op de kleuter- en lagere school gezeten. Alleen van de kleuterschool (vroeger heette dat bewaarschool) kan ik nergens meer een foto terugvinden. Ook niet van de nonnen en klasjes. Maar wie heeft daar nog materiaal van?


Datum: 04-08-2009
Naam: Marie-Josée Los-Cras  
img

Ik herken de ramen van de school rechts. Dat is de lagere meisjesschool waar ik op gezeten heb. Een klassefoto van 1950 is op precies dezelfde plaats gemaakt, en dat gebouw aan de linkerkant was toen de kleuterschool. Vanaf de Frederiklaan kun je hier nu niets meer van zien