EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13944

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Joseph ULO \ Dr Edith Stein Mavo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Docenten Edith Stein Mavo

Beschrijving

Enkele namen: de heren Kunst, Visser, van Ekeren en van de Kerkhof. En de dames van Hoorn en Wernaart.


Geplaatst op

25-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-10-2007
Naam: Yvonne Levens  
img

Paula, zie voor meer namen foto 4409 waar overigens dhr. v/d Berg (hier eerste links boven) niet op staat.


Datum: 20-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik herinner me, dat ik bij dhr. van de Kerkhof in het fysicalokaal een hele zak stuiters van boven naar beneden liet rollen. Het werd me niet in dank afgenomen. Ik werd meteen naar de directrice (Zr. Margaretha?) gestuurd.


Datum: 28-07-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Hallo Lieke, leuk van die stuiters, 't zal 'n geklater gegeven hebben van die traptreden af...... Zr. Margaretha was inderdaad de directrice oftewel de hoofdzuster. Zie foto 18452. Weet jij of die meneer van Eekeren, bij bv. iets vergeten van de gymspullen, als strafwerk katechismuslessen liet overschrijven, vraag en antwoord, vanaf vraag 10 t/m 20, dat waren de langsten. Als dat zo was, was hij dus niet veranderd. Ik had altijd 'n goed punt op mijn rapport voor katechismus, ja, ja, ik vergat nogal 'ns wat!!
Ik heb tot juni 1960 ook op die school gezeten, daarna hield ik het voor gezien en ging bij Philips werken voor het " grote " geld. Ben jij toevallig 'n zus van Tonnie Slegers, die zat nl. bij mij in de eerste klas, zij zat in een van de laatste bankjes. Stevig meisje met donker haar en bril.


Datum: 28-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ria, ik heb maar één jaar op deze school gezeten en voor mijn gevoel was dat lang genoeg. Dhr. van Eekeren zegt me niets en Tonnie Slegers is geen familie.


Datum: 14-11-2010
Naam: Annelies Kolkman-van Hoof  
img

Ik heb op deze school gezeten van september 1963 t/m juni 1967. De foto is gemaakt op 3 juli 1965 ter gelegenheid van het afscheid van de zusters. Vanwege het teruglopend aantal religieuzen werden zij toen uit het onderwijs gehaald en kregen andere taken te verrichten; ik weet niet welke. De middelste zuster op de achterste rij is zuster Carmen, dat was de jongste, zij was iets tussen de 30 en 35 jaar toen en was geboren op Curacao. Een jonger zusje van haar zat in het internaat op het Hemelrijken. Dhr van Eekeren was wel een bijzonder type. Als hij geen zin had om gymles te geven, moesten we wandelen. Had hij een slechte bui, dan kregen we wandrekoefeningen en/of grondoefeningen waarvan we nog een week lang spierpijn hadden. Om bij het buitensportveld te komen moesten wij omlopen maar hij nam zelf de kortste weg, die langs de appelboompjes van de zusters ging......
De naam mevrouw Wernaart klopt niet, zij heet mevrouw Werner en voor haar huwelijk juffrouw Van Vroonhoven, ik had haar ook al als juf op de lagere school aan de Alard du Hamelstraat. Toen ik een keer bijna te laat op de mulo kwam, en de andere meiden al allemaal binnen waren, hoorde ik haar roepen vanaf een plat dakje. Je kon daar komen via een zolderkamertje, dat heette meen ik Bethlehem of Nazareth of iets dergelijks en werd gebruikt voor opslag van oude lesmethodes e.d. Je kon de deur naar het platje alleen van binnenuit openen en zij had zich buitengesloten. Ik heb haar maar weer binnengelaten.


Datum: 03-09-2012
Naam: Marie-Louise  
img

De middelste zuster is zuster Clothilda, zij was de hoodzuster toen ik in de zesde klas zat. Ik heb veel dromen van haar sinds ze was gestorven. Zuster Carmen is niet in die foto, want ik kan me haar nog goed voorstellen, ze had een hele zachte stem. Ik had haar als een lerares in de derde klas of tweede klas....