EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15019

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Cederlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gebouw OAN

Beschrijving

Nadat Architecten en Ingenieursbureau in de noodgebouwen tegenover OAN hadden gezeten, waren ze blij in 1958 naar dit zeker voor die tijd luxe kantoorpand te kunnen verhuizen.
=== foto vervangen 28-5-2015 (Red.) ===


Geplaatst op

14-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-02-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat hier meerdere afdelingen zaten die later werden samengevoegd en het AIB gingen heten. Ik kwam daar vaak bij "Technische Bedrijven".


Datum: 15-02-2008
Naam: Ben Dankers  

In 1961 ben ik daar gaan werken op de Kredietafdeling van Philips Nederland op de eerste etage. Op de begane grond en in de kelder zaten de "computerafdeling", het archief en de orderafdeling met, zoals wij zeiden, de "lichte kooien", deze dames moesten orderkaarten uit bakken lichten, vandaar de bijnaam, of zou het toch iets met stiekem gevrij in het dode archief te maken hebben gehad? Ik heb in het archief in 1962 mijn vrouw leren kennen en wij waren deze maand alweer veertig jaar getrouwd. Later is dat deel van Philips Nederland als eerste overgeplaatst naar de nieuwbouw in gebouw VB, recent gerestaureerd ofwel opgepimpt zeggen mijn kleinkinderen.


Datum: 16-02-2008
Naam: Chris Verstappen  
img

Het gebouw wordt binnenkort verbouwd tot studentenflat. Volgens de tekening komt de voorgevel (met ingang) dan te vervallen en legt men er een plantsoen aan. Een jaar of 14 geleden stond de bovenste verdieping in brand en die ramen liggen er tot op de dag van vandaag nog steeds uit. Hoog tijd dus dat men er iets gaat doen!