EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53029

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Cederlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Drukkerijen

Onderwerp 3.:

Eindhovensche Drukkerij, Eindhoven Druk, Eindhoven Packaging

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sloop Eindhoven Packaging

Beschrijving

De foto is gemaakt vanaf de Cederlaan in maart 2017. Het gebouw van Eindhoven Packaging wordt gesloopt. De sloper hing enorme matten aan een kraan om stofwolken tegen te houden. Op de nu lege vlakte zijn woningen gepland. Vroeger was in dit gebouw de drukkerij van Philips gevestigd. Die huisde van 1920 tot 1955 aan de Glaslaan, maar ging toen naar dit nieuwe pand op de Cederlaan. Later werd de drukkerij door Philips afgestoten. (red.)


Geplaatst op

26-07-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Deze stroken (matten) worden niet omhooggehouden om stof tegen te houden (daar zijn watersproeiers voor) maar om puinstukken tegen te houden die wegschieten bij het knippen. Zo kunnen die puinstukken niet aan de overkant door een ruit vliegen of langsrijdende auto's beschadigen.


Datum: 28-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Als je de foto uitvergroot, zie je onderaan bij die lantaarnpaal een man staan met een waterslangslang in zijn hand, achter het hek. Deze man zorgt ervoor dat het stof die vrijkomt bij het knippen zoveel mogelijk wordt neergeslagen, door het onder druk te benevelen met water. Iets wat niet volledig lukt, maar wel veel scheelt. Veel betonknipmachines hebben een sproeiinstallatie bij de knipschaar zitten, die een waternevel verspreidt tegen het stof.