EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6479

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Cederlaan

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Beeldende Kunstenaars

Onderwerp 3.:

Albert Troost

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Albert Troost, schilder

Beschrijving

Deze in Eindhoven geboren schilder (1924), kreeg veel opdrachten voor decoraties op muurvlakken in openbare en semi-openbare gebouwen. O.a. in de Gerardus Majella kerk en het Catharina Lyceum in Eindhoven. Op deze foto is hij aan het werk in de nieuwe locatie van de Eindhovensche Drukkerij in de Cederlaan. zie foto 6430.


Geplaatst op

14-10-2006

Reacties:

Datum: 16-10-2006
Naam: Anne Troost  
img

Albert Troost was een zoon van de Troost van de sigarenfabriek Troost van de Boomen uit de van Kinsbergenstraat. Behalve dat hij een verdienstelijk schilder is, is hij ook Glazenier en ontwerpt glasinlood ramen. Hij heeft lang gedoceerd aan de universitiet van Maastricht. Bij mijn weten is hij nog steeds woonachtig in Nuenen. Hij is geboren zoals gezegd in Eindhoven waar zijn ouders toen woonachtig waren op de Broekseweg ik dacht no 168a. Deze foto komt duidelijk uit een boek of tijdschrift ik wil graag weten uit welk boek of tijdschrift dit omdat we ook met de genealogie van de Troost bezig zijn.


Datum: 19-10-2006
Naam: Frans Wilbrink  
img

Deze foto werd voor het eerst gepubliceerd in het ED-nieuws (= personeelsblad van de Eindhovense Drukkerij) van 29 april 1955. De Eindhovense Drukkerij was verhuisd van de Glaslaan naar een nieuw gebouw in de Cederlaan. Albert Troost kreeg de opdracht om voor de cantine in het nieuwe gebouw een wandversiering te ontwerpen en te realiseren. In de wandversiering heeft Troost de vier oerelementen lucht, vuur, aarde en water verweven met de seizoenen lente, zomer, herfst en winter.
In het ED-nieuws van januari 1970 staat deze foto in iets kleiner formaat ook afgebeeld. Dit nummer van het ED-nieuws bevatte namelijk een historisch overzicht van 50 jaar Eindhovense Drukkerij.