EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15313

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Lijsterbesstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

Overig ETOS

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kantoor Etos

Beschrijving

Dit bord hing op de 1e etage in de gang van het kantoor van de Etos- coöperatie aan de Lijsterbesstraat en verwees naar de directie en medewerkers die daar werkten.


Geplaatst op

21-03-2008

Reacties:

Datum: 21-03-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Het jaartal 1967 van de foto klopt niet. Want de Hr. P. J. C. Daniels is in 1963 overleden. Ik neem niet aan dat 4 jaar na het overlijden van de Hr. P. J. C. Daniels hij nog op dit overzicht vermeld wordt. Misschien postuum in verband wat Hr. P. J. C. Daniels † voor de ETOS betekend heeft in die 25 jaar dat hij leiding heeft gegeven?


Datum: 31-03-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Het jaartal 1967 klopt inderdaad niet, want de naam van mijn vader (G. Wassink) staat op het bord terwijl hij in ieder geval al voor 1960 niet meer bij ETOS werkzaam was.


Datum: 31-03-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Ik heb het even nagevraagd, maar volgens mijn broers was onze vader al voor 1955 bij de ETOS weg, de foto is in dat geval dus nog ouder. Mijn vader komt eigenlijk uit Hengelo maar kwam tijdens de crisisjaren zonder werk te zitten en belandde zodoende in Eindhoven. Hij heeft weleens verteld dat hij de eerste protestantse werknemer bij ETOS was. Hier heeft hij mijn moeder ontmoet - zij werkte ook bij de ETOS - en ze zijn in 1944 getrouwd en hun hele verdere leven in Eindhoven blijven wonen. Mijn moeder werkte met Dora Heezemans, zij trouwde later met Piet Snep van de groentenwinkel in de Nieuwstraat.