EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15317

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Insulindelaan

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Spoorwegovergangen

Onderwerp 3.:

Overweg Insulindelaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Overweg Insulindelaan

Beschrijving

Overweg Insulindelaan met Loc. 1100.


Geplaatst op

21-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Volgens mij staat het huis rechts er nog steeds, net voor de Berenkuil.


Datum: 27-04-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Vanuit dit overwegwachtershuis werd niet alleen deze overweg bediend maar ook de overweg aan de Hofstraat en volgens mij ook de twee overwegen aan de Tongelresestraat en de overweg bij het Hofke. De spoorwegovergang bij de Doornakkersweg was een onbewaakte overweg. Deze overweg ben ik vaak gepasseerd als wij naar de IJzeren Man gingen zwemmen of naar de bossen gingen. Inderdaad dat huis staat er nog steeds, maar op de foto van RHCe met atlantisnummer 0027833 van 1972 zie je ook de graaf- en bouwwerkzaamheden voor de aanleg van de rondweg. En hier zie je ook nog een stukje van de Balistraat, net voor de locomotief.


Datum: 28-04-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

De RKVV Tongelre had destijds haar (ik meen twee) voetbalvelden aan diezelfde Balistraat. Ja, aan de Woenselse kant van het spoor, dus.


Datum: 02-06-2009
Naam: Rini Talens  
img

Het was bijna altijd wachten in een file voor dit stoplicht. Het was als een "verkeersdrempel" op de rondweg.


Datum: 26-07-2011
Naam: Peter Cocu  
img

Ik ben wel eens boven geweest in het overwegwachtershuisje. Mijn vader deed daar wel eens vervangende dienst, bij ziekte en dergelijke. In normale doen was hij rangeerder. Ik kan me nog goed herinneren dat hij van daaruit inderdaad ook de bomen van de 1e en de 2e overweg moest bedienen. Hij kreeg dan een mondelinge melding (intercom of id.) en dan wist hij of het de trein maar Weert of Venlo was zoals hij dat noemde.


Datum: 17-09-2011
Naam: L.Brekelmans  
img

Dit is de tweede overweg, vanaf de Berenkuil, die er nog is. Ik dacht eerst de overweg die naar de IJzerenman ging, maar dat is niet zo. Dus deze overweg bestaat nog.


Datum: 17-09-2011
Naam: Peter Cocu  
img

Niks hoor, die bestaat echt niet meer. De Balistaat is echt zichtbaar op deze foto. Dit is naar mijn mening toch echt de overweg bij de IJzeren man. Vandaaruit werden de 1e en 2e overweg van de Tongelresestraat bediend. Dus die bij het Hofke en bij de voormalige veiling. En bij deze twee overwegen stond echt dit seinwachtershuisje niet, maar wel bij de IJzeren Man. De heer Van de Schoot heeft een juiste weergave van de feiten gegeven.


Datum: 17-09-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik ben ook de mening van Peter en Gerard toegedaan, omdat je op de achtergrond het café ziet van Van Stekelenburg Vleestransport. Ik heb daar een tijd gewerkt.


Datum: 16-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Dit is echt de overweg naar de IJzeren man. Vaak moeten wachten als we de IJzeren man bezochten. Links voor de paaltjes lag een breed zandpad dat liep naar de Groendwarsstraat. Dit pad gebruikten we altijd om via de Kalverstraat naar de Melkweg te lopen. Het overweghuisje kan ik me daarom nog goed herinneren.


Datum: 05-04-2017
Naam: M.G. Spoek  
img

De overwegen aan de Tongelresestraat werden elk apart ter plaatse bediend. Van de locatie "tweede" overweg in Tongelresestraat werd ook de overweg Hofstraat-Hofke bediend.