EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15532

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg (7)

Beschrijving

Voor toelichting zie commentaar van Rens Donders.


Geplaatst op

08-04-2008

Reacties:

Datum: 08-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Hier kijk je vanaf de Tinelstraat op de zijgevel van Blaarthemseweg 125, het huis van de familie Wijnands (wij woonden 6 huizen verder, op 137).
Bij Wijnands hadden ze veel kinderen, de meesten waren ouder dan mijn broer (Ad) en ik. Hennie, Bernard, Albert en Nellie Wijnands waren ongeveer van onze leeftijd. Vader Harrie Wijnands verdiende aanvankelijk wat bij met oude fietsen opknappen, maar later begon hij te sjacheren in 2e-hands auto’s. Je ziet er hier een stel naast het huis staan.
Er waren meer autosjacheraars in de buurt: aan de overkant staan er waarschijnlijk een paar van Geert Matthijssen op de open plek waar eerst het huis van Jannes, later de Wouw, stond. Ook mijn vader (Ad) pikte af en toe een graantje in de autohandel mee.
De boerderij van Rijkers (rechts daarvoor) is hier al dichtgespijkerd, dus zal de foto van 1970/1972 zijn. In de schuur van die boerderij had groentenboer Giel van den Heuvel (Gerardusplein) zijn opslagplaats.
Verderop aan de rechterkant, richting Kasteelweg/Meerveldhoven zie je het huis van Beerens/Moonen en daarachter dat van de familie Buysen (schildersbedrijf). De grote boom voor dat huis staat er nu nog. Achter die boom is de schoorsteen van wasserij ‘de Adelaar’ zichtbaar.


Datum: 28-09-2011
Naam: Mieke van Hoek- van Loon  
img

Ik ben lang vriendin geweest met Nelly Wijnands. Het was daar een "zoete inval" thuis, maar wel altijd gezellig. Wij woonden op de Blaarthemseweg 183, samen met mijn zus Ans. Leuk om dit na zoveel jaren dit terug te zien.


Datum: 11-12-2011
Naam: Felix Jannes  
img

Ik heb altijd naast Mieke van Loon gewoond. Bij de boerderij rechts heeft Jannes een garage gehad. Later op de Blaarthemseweg 181 en is in 1972 naar Veldhoven gegaan.


Datum: 27-11-2014
Naam: Lex van Barschot  
img

In het eerste huis links ben ik geboren. Tot 1953 woonde mijn familie (Van Barschot) daar.