Fotonr.: 9818
Bijdrager Gerry de Bie
Jaar: 1973
Locatie 1.:Gestel |722 Blaarthem |Blaarthemseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Blaarthemseweg. (2)

Beschrijving Blaarthemseweg richting Veldhoven. Ter hoogte van de auto's ligt de brug over het Afwateringskanaal.
Geplaatst op 02-03-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 02-03-2007
Naam: Ben Dankers

Hier is al het een en ander gesloopt volgens mij, rechts vooraan op de foto voor de brug was de inrit van de kolenhandel, de muur daarvan grensde direct aan de trottoir, dus die was al afgebroken.
Rechts net over de brug lag de wasserij de Adelaar meen ik en iets verder de benzinepomp met garage van als ik me goed herinner van de Marel, later verdacht van het aan elkaar lassen van twee sloopauto's.


Datum: 07-04-2007
Naam: JAJ Vervest img

Die wasserij was toch Wasserij de Vries ?


Datum: 07-04-2007
Naam: Ben Dankers

Waren er geen twee? En lag wasserij de Vries niet wat verder richting de Kasteelweg?


Datum: 07-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Wasserij De Vries lag over het afwateringskanaal op de hoek van de Kasteellaan. Op de andere hoek links, lag autosloper de Jennes. Stonden er van hieruit gezien, voor de Kasteellaan, niet twee tankstations rechts en een links?


Datum: 07-04-2007
Naam: Anne Troost img

Ben heeft gelijk, net voorbij het afwateringskanaal was de wasserij van De Adelaar. Wasserij de Vries lag circa 50 meter voorbij de hoek met de Kasteelweg.
In het midden van de rij woningen rechts zat autoslopperij de Jannes (de jennes). Hun opslag lag op het veld op de hoek met de Ontginningsweg achter het tankstation van de Shell. Op de andere hoek van de Kasteelweg was een Essostation.Het uithangbord is nog net te zien.


Datum: 07-04-2007
Naam: Ger de Bie img

Er stonden zelfs drie tankstations, twee rechts, naast elkaar en een links. Aan de rechtse kant, vóór de Kasteelweg (zoals die toen heette) stond ook een hal waar de Nettomarkt in begonnen is, dat heette toen Autorama, als ik me niet vergis.


Datum: 08-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

foto 1080 helpt wellicht een beetje om een en ander te ontzenuwen. En volgens mij, en ik kan het mij niet anders herinneren, ligt wasserij De Vries toch echt op de hoek met de Kasteelweg. Net even met mijn vader over deze situatie gesproken en ik had het deels mis. Wasserij De Vries stond na en achter het café, dat op de hoek van de Blaarthemseweg en Kasteelweg stond. Er woonde ook ene Van Vlokhoven, die door een Duitse bom, een afzwaaier waarschijnlijk, daar om het leven kwam. In het café zat ene Van Zon, die weer familie van Van Vlokhoven was.


Datum: 08-04-2007
Naam: Ben Dankers

Foto 4608 geeft aan dat wasserij de Vries net voorbij de Kasteelweg lag en de Adelaar vlakbij het kanaal.


Datum: 08-04-2007
Naam: Anne Troost img

In de wasserij van de Adelaar is, zoals Ger de Bie schrijft, Autorama begonnen. Of die ook een benzinestation hadden weet ik niet meer. Ik weet wel dat er toen bij de opening nogal op een amerikaanse manier reclame voor gemaakt is.


Datum: 10-07-2007
Naam: Anne Troost img

De "Jannes "heeft eerst net voor het kanaal aan de rechterkant gezeten. Het zou me niets verwonderen als zij het archeologies wonder, wat een dezer dagen is opgegraven bij de zoektocht naar kasteel Gagelbosch, hebben gedumpt. Ik bedoel de VW kever.
Zoals hierboven beschreven stond van hieruit links de Essopomp en rechts de Shellpomp.
In het eerste huis over het kanaal links zat bakkerij Camp en de villa rechts was van de directeur van wasserij "de Adelaar". Wijnands woonde over het kanaal rechts het pad in.


Datum: 08-11-2007
Naam: Ceetie Camps img

Wat Anne Troost zegt klopt, bij Autorama was later ook een benzinepomp, daarvoor was het wasserij de Adelaar van de fam.v.d Pol. Ik heb er als kind tegenover gewoond. Ik ben een dochter van Bakker Camps net over de brug links op de foto, rechts over de brug staat de villa van v.d Pol. Wasserij de Vries was voorbij café 't Wit Paard {fam.van Zon}, de Kasteelweg {rechts} en de Ontginningsweg {links} ik denk dat bij de Vries net de Provincialeweg begon? Wasserij de Vries is jaren later een stomerij begonnen in Best aan de Stationstraat. Op de Kasteelweg woonde de fam.Coppelmans, kinderen van de nu bekende bloemenwinkels.
Café het witte paard zat links richting Veldhoven en van Zon rechts. Kwam na de Blaarthemseweg niet de langedijk en dan de provincialeweg?


Datum: 17-11-2007
Naam: John M. van Wolferen img

Ik heb zelf als kind op de Blaarthemseweg gewoond. Op de ene hoek van het kruispunt met de Kasteelweg was een Esso pompstation met daarachter de sloperij van Jannes. Op de hoek daar tegenover was een boomgaard waar wij woonden. Ik woonde met mijn ouders en zus in een salonwagen. Wij stonden daar met een aantal salonwagens. Tegenover de Esso was een Shell pompstation terwijl op de andere hoek een wasserij was, naam is mij onbekend. In de richting Veldhoven stond er aan de linkerzijde naast de boomgaard een twee onder een kap woning met daarnaast een tuincentrum. In het huis naast het tuincentrum woonde de familie Denise met wiens kinderen ik bevriend was. Hun vader scharrelde in schadeauto's uit Duitsland. Nog een komische noot, ik woon nu in Emmen en mijn huisarts welke bij mij op de hoek van de straat woont komt uit Veldhoven en heet Theo van Vlokhoven.


Datum: 19-11-2007
Naam: Anne Troost img

Niet helemaal goed John. Als je foto 12526 bekijkt dan zie je dat achter de Essopomp nog huizen stonden. Een sloperij was er wel op de Kasteelweg maar dan van Verrieth zie foto 12529. De sloperij van "de Jannes "zat wel in de buurt maar dan aan de overkant van de Esso ongeveer in het midden van de huizen op deze foto.


Datum: 10-07-2008
Naam: Ad Pluijm img

Achter het eerste huis ligt de brug van het kanaal. In de eerste woning over het kanaal woonde Harrie Wijnands, een ex colega van mijn vader. Achter zijn huis lag het eerste handbalveld van Gestelse Boys. In de week stonden er koeien, wij moesten altijd vlaaien ruimen. En de sloperij van de Jannes zat ook aan de linkerkant. De Esso pompen waren aan beide zijde en de eigenaar was Koopmanschap, verhuisd naar richting veldhoven aan de linkerzijde


Datum: 11-07-2008
Naam: Hans Vervoort img

In 1966 ben ik lid geworden van de ANAC. Als je lid was van deze club kon je gebruik maken van je klantenkaart en kortingen krijgen op automaterialen. Op benzine kon je ook korting krijgen, maar je moest er wel een stuk voor omrijden. Op een adres in het Genderdal voor fl. 20,-- benzinebonnen kopen en vervolgens rijden naar de Blaarthemseweg, via een inrit achterom rijden, bij een van de huizen die hier staan aan de linkerkant van de weg en daar bevond zich dan de benzinepomp. Hier werd je tank gevuld tot deze vol zat en als er van de fl. 20.-- bon nog een bedrag restte dan ging die benzine in een meegebrachte jerrycan. Volgens mij moet die merkloze pomp zich achter een van deze huizen bevonden hebben.


Datum: 12-07-2008
Naam: Ad Pluijm img

Anne het archeologies wonder was van Harrie Wijnands zoals in de krant en op Omroep Brabant te zien was, het is zelfs nog herbegraven volgens zoon Hennie. Wel een leuke anecdote


Datum: 12-07-2008
Naam: Anne Troost img

Ik had het bercht net de deur uit en toen las ik het op de teletekst. De "witte pomp" die Hans bedoelt zou wel eens bij Jannes geweest kunnen zijn, die hadden namelijk een pomp op het erf.


Datum: 14-08-2008
Naam: Willem van de Ven img

Ik ben ooit eens als klein menneke op mijn fietske van de Schubertlaan naar de Autorama gereden om zo'n groene strip te kopen die je op de voorruit kon plakken. Het verschil tussen Genderdal en dit stuk Gestel had grote indruk op mij gemaakt. Ook herinner ik mij daar de onafgebroken verkeersstroom die mij belette over te steken. Zodat de gedachte bij mij speelde veroordeeld te zijn om de rest van mijn leven aan gene zijde van de Blaarthemseweg door te moeten brengen. Na ruim een kwartier lukte mij het dan toch de overkant te bereiken.


Datum: 06-05-2011
Naam: Ine Meijer-Schmitz img

Aan de rechterkant, waar die witte paaltjes staan, woonde de familie Pennock in een prachtig groot huis met glas in lood ramen en Jopie was mijn vriendinneke. Erge lieve mensen die uit Voorburg kwamen en in de 4e klas kwam Jopie bij mij op de Barbara school. Hun papa was iets op de tekenkamer bij de Daf en ze hadden 7 kinderen en achter hun huis die prachtige tegeltjes vijver met spreuken