Fotonr.: 30623
Bijdrager Chris Moonen
Jaar: 1950
Locatie 1.:Gestel |725 Bennekel-West, Gagelbosch |Blaarthemseweg
Onderwerp.: Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen |Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen |1950

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bevrijdingsherdenking op de Blaarthemseweg

Beschrijving Foto gemaakt op het erf van de boerderij van Jansen, Blaarthemseweg. Deze foto werd gemaakt rondom de bevrijdingsherdenking van 1950.

Staande van rechts naar links: Harrie Verdonk, Peter Jansen, Chris Moonen. Voor de rest ben ik benieuwd of iemand zich herkent.

Voor nog twee foto's van dit gebeuren klik HIER  en  HIER
Geplaatst op 23-02-2012
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-02-2012
Naam: Caat Swinkels img

Hoi Chris, de volgende in de rij ben ik, Carolus (Caat) Swinkels. Zeker weten doe ik het niet, maar ik denk dat naast mij Harrie Verdonk staat, maar dan de zoon van schoolhoofd Verdonk die toevallig ook Harrie heet. De meisjes ken ik niet. Nadat we op het erf soldaatje gespeeld hadden trokken we in optocht over de Hoogstraat naar de Lambertuskerk.


Datum: 27-02-2012
Naam: Redactie

Wij hebben nog twee foto's van dit gebeuren toegevoegd (ingezonden door Chris Moonen). Zie daarvoor de omschrijving onder de foto.


Datum: 27-02-2012
Naam: Ger van der Palen img

Een prachtige serie foto's. Wat moet het leuk zijn om jezelf zo terug te zien en wat waren we vindingrijk in die tijd.


Datum: 29-08-2012
Naam: P. Meeuwis img

Ik ken er twee personen van: neef Peter Jansen en Chris Moonen. Het was bij onze opa op de plaats. Ik woon er zelf recht tegenover op nr. 69.


Datum: 13-11-2014
Naam: Hans van der Weijden img

Ik dacht even dat ik dat was, helemaal links op de foto, maar dat kan niet als de foto rond 1950 is genomen.
Ik weet wel dat wij dat ook deden (misschien) een paar jaar later. Dat was dagen lang oefenen bij boer Jansen op het erf, ook met die helmen op, en met drums gemaakt van potten en pannen. Wat ook nooit ontbrak was een tambour-maître. Die stok met die bol maakten we zelf.


Datum: 13-11-2014
Naam: Margariet van der Weijden img

Via mijn broer Hans kreeg ik deze foto. Het meisje rechts vooraan, geknield is volgens mij Betsy van de Vorst. Chris Moonen moet zijn buurmeisje zeker kennen. Leuk al die foto's van vroeger.


Datum: 13-11-2014
Naam: Martin Swinkels img

Op een van de foto's (HIER en HIER) de rechter "HIER" staat volgens mij links op de voorgrond Piet Verdonk. Hij woonde op de Hoogstraat in een huis met een even nummer (314?) richting Blaarthem net na Zaal "De Harmonie" van toen Wim van Mierlo. Links hiervan woonde Martien Coppens (de bekende fotograaf) met zijn gezin en links hiervan "meester Verdonk" met zijn gezin (hoofd van de Sint Lambertus jongensschool).


Datum: 14-09-2017
Naam: Rens Donders img

Mijn broer Ad heeft mij op deze foto gewezen, omdat hij onze twee buurmeisjes meent te herkennen. Ik weet van twee meisjes zeker wie ze zijn.
Bovenste rij vierde van rechts (naast Chris Moonen) is Annie van Gerwen. Haar jongere zus Ria van Gerwen zit onder tweede van rechts. Het gezin Van Gerwen (vader Harrie, moeder Dina en beide meisjes) woonde op Blaarthemseweg 135, naast ons (137). Links van Ria meen ik Anneke Lazaroms te herkennen, maar ik ben niet zeker. Als ik me goed herinner woonde Chris Moonen tegenover ons. Is hij niet naar Nieuw Guinea geweest, tijdens militaire acties in de jaren zestig en stond hij niet bekend in de buurt omdat hij in heel hoge bomen durfde te klimmen?


Datum: 15-09-2017
Naam: Rens Donders img

Correctie op mijn vorige commentaar: de persoon waar ik het over had is niet Chris Moonen, maar Jan Moonen. Familie?