EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1622

Bijdrager:

Jaar:

1916

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Stolwerk-Jacobs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vleeschhouwerij M.A.Stolwerk-Jacobs. (1)

Beschrijving

Vleeschhouwerij M.A.Stolwerk-Jacobs lag aan de Geldropseweg. Fanny vermoedt aan de overkant (of ter hoogte) van het pand van foto 636. Je kunt namelijk de fabriek nog goed zien. Deze foto is rond 1916 genomen en op een oude vergunning van slager Stolwerk staat het kadastraal nummer: sectie A nr. 3361 Wijk D nr. 1396. Zie voor het spiegelbeeld foto 1624 Wie kan het huisnummer achterhalen en eventuele verdere gegevens en/of foto's ? We hebben ook een groot formaat-foto geplaatst omdat daarin de details beter zichtbaar zijn (bijvoorbeeld de weerspiegeling van de overzijde in de etalageruit).


Geplaatst op

15-10-2005

Reacties:

Datum: 05-12-2006
Naam: Joop van Kampen  
img

Volgens mij 'n conclusie en veel navraag hier en daar moet dit de locatie zijn waar later een Jamin winkel heeft gezeten. De buurman was hoogst waarschijnlijk de familie Loevensteyn die had een textiel en fourniturenwinkeltje, zij waren van Joodse komaf. Daarnaast liep een gangetje en kon men naar de achterkant komen.
De winkels die in de raam reflecteren zijn, denk ik, de pandjes van de familie van Kampen (Het Oud IJzerwinkeltje). Ik heb nl. een afdruk met een gedeelte van onze pui en daar zijn de omranding van de raam precies hetzelfde (ronding aan de bovenzijdes). Hopelijk kan je hier wat mee en zou het leuk zijn als dit dan ook juist is.
<<< Joop, stuur jij die afdruk ook mee? (Peter) >>>


Datum: 05-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Volgens de aanvraag voor een vestiging van een slagerij en rookerij, zie foto 1719. Was de familie Hornemann de buren. En deze was ook van Joodse komaf.


Datum: 06-12-2006
Naam: Joop van Kampen  
img

Heeft hier vroeger niet een Jaminwinkel in gezeten nadat Stolwerk hier weg gegaan is? Naast de slager woonde Hornman daarnaast Loewesteyn en op de hoek van den Akker, later Mercator.


Datum: 07-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ik weet alleen de gegevens tot 1921 toen zijn mijn grootouders met mijn moeder die toen drie jaar was verhuisd naar de Rochustraat 53. Naast Hornman zaten de Franse Zusters. Mijn moeder ging wel nog vaak op bezoek bij de Franse Zusters.


Datum: 22-02-2007
Naam: Joop van Kampen  
img

Bij foto 851 ronding raam weerspiegeling zie foto 1622 geeft spiegelbeeld weer in raam als je dan naar foto 7756 gaat zie je dakpannen met de kleine dakraampjes, de dakkapel is er later opgezet. zie ook het verloop van de dakgoten, zie bij foto 851, staan ook in spiegelbeeld dus ik neem aan dat de foto schuinsweg genomen is, zodat er andere panden opstaan als dat ze recht van voren waren genomen.


Datum: 05-03-2007
Naam: Arnold Gruijthuijsen  
img

Op de grote versie van foto 3354 is het pand van Stolwerk-Jacobs te herkennen aan de dakkapel
(zie foto 9482) op de lijn van café Fien van den Akker (alias Methusalem) naar de schoorsteen van EWOFA.