EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

164

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Van Dissel / Van den Briel & Verster / Gebr Bisdom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Huwelijkskado voor Prinses Elisabeth van Engeland.

Beschrijving

Koningin Wilhelmina bood in 1947 een huwelijkskado aan ter gelegenheid van het huwelijk van Prinses Elisabeth met Philip Mountbatten. Het kado was een damasten "tafelstel" dat was vervaardigd door de Eindhovense linnenweverij Van Dissel. Op de foto een handwever aan het getouw bezig met dit kado.


Geplaatst op

29-04-2005

Reacties:

Datum: 02-10-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Mevrouw de Jong, ze woonde op de Tongelresestraat , ter hoogte van fietsenmaker Evers en Cafe Sloots, verzorgde het speciaal borduurwerk voor Van Dissel. Ter verduidelijking, ze was een klein mensje wat in de volksmond lilliputter werd genoemd en maakte schitterende borduursels.
Wil.


Datum: 02-02-2009
Naam: Anke van de Vorst  
img

Ik wil hier graag een correctie op geven. Dat kleine mensje was mijn tante, Coby van de Vorst. En inderdaad weet ik me te herinneren dat zij een damasten uitzet voor het Engels koningshuis heeft geborduurd. Tante Coby heeft haar leven lang op te Tongelresestraat 314 gewoond.


Datum: 02-02-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Dat moet inderdaad recht gezet worden Anke. De vergissing is door mij gemaakt, omdat de Heer de Jong- buurman, regelmatig met de rolstoel ging wandelen en ik in de veronderstelling was dat Coby ook de Jong heette. Al is de (leugen?) nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.