EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

165

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Van Dissel / Van den Briel & Verster / Gebr Bisdom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Damasten huwelijkskado voor Beatrix & Claus.

Beschrijving

N.V. Van Dissel, v.d. Briel & Verster bood aan het bruidspaar een uitgebreid stel tafellakens en servetten aan. Ditmaal niet meer met de hand maar machinaal geweven. Tekenaar Toon Baselmans bespreekt hier met wever de Turck het patroon. Prijzige kopieën waren overigens ook voor klanten te koop.


Geplaatst op

29-04-2005

Reacties:

Datum: 30-08-2005
Naam: Bea Rijpers - de Turck  
img

De wever op de foto is mijn vader de heer Lambertus ( Bart) de Turck. Hij is altijd bijzonder trots geweest dat hij deze uitzet heeft mogen weven voor het toenmalige bruidspaar Beatrix en Claus. Hij heeft alles twee keer moeten weven, omdat er de eerste keer een klein weeffoutje zat in het patroon van het wapen van Beatrix. Ik kan me niet herinneren dat deze tafellakens en servetten ook in de gewone productie zijn genomen. Nu zal de prijs wel van dien aard geweest zijn dat ze zich dat bij ons thuis zich niet konden veroorloven om te kopen. Ik vind het daarom mooi dat hij nu, na zoveel jaren, bij heeft gedragen aan een ministukje Eindhovense geschiedenis. 12 jaar geleden is hij op 86-jarige leeftijd overleden.


Datum: 16-09-2006
Naam: Jan Heijink  
img

Mijn vrouw, destijds Ria van Dongen, heeft nog meegewerkt aan dit kado. Ze werkte toen op de tekenkamer van van Dissel samen met de hr. Baselmans en Peter Dillen, nu 'n bekend kunstschilder en docent in realistische schilderkunst.


Datum: 02-06-2007
Naam: Maria Hack  
img

Mijn tweelingzus en ik zijn als Eindhovense tweeling uitgenodigd voor de bruiloft van Claus en Beatrix, omdat we toevallig op 10 maart jarig waren. We hebben o.a. de Manifestatie Bruidsboeket meegemaakt en kregen een speciale plaats langs de route....


Datum: 06-12-2007
Naam: J.H.Rosenkrantz. Bergen opZoom.  
img

Hebben we het hier over die textielfabriek net voor de brug in het eerste gedeelte van de Tongelresestraat, daar heb ik nog als stoker gewerkt in het ketelhuis.


Datum: 21-01-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

De heer Nico Baken was werkzaam bij van Dissel. Ook mijn vader Wouter van de Bor (procuratiehouder) en zijn broer Philip.


Datum: 22-07-2009
Naam: Peter Dillen  
img

In mijn tijd zat daar Kees Verwijst op het kantoor bij Etieen van Dissel, Beekmans, Bierings en Jan Baken. Naast de tekenkamer was de kaartenmakerij. Daar zat ook een Peter Dillen maar dat was een andere als ik. Ik was in die tijd voor de administratie Peter Dillen 1 en de andere was Peter Dillen 2. Ook de broer van Peter Dillen2 werkte bij van Dissel, dat was Frans, zijn tweelingbroer. In de kaartenmakerij zat in die tijd ook nog Joop Jansen uit Waalre. Verder kan ik me nog herinneren dat ik verschillende maanden heb moeten overwerken voor de tekening voor Beatrix. Toen de tekening klaar was hebben we deze nog in de kantine op de vloer uitgestald, de hele kantine lag vol.