EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18487

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

410 Limbeek-Zuid

Straat:

Rosa Manusstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lijmbeekstraat (1) >> Rosa Manusstraat

Beschrijving

Richting Kabelstraat.


Geplaatst op

16-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Hier is het Rosa Manusstraat, maar de huizen met klimop(?) en het PTT-versterkerstation zijn aan de Lijmbeekstraat gebouwd.


Datum: 17-01-2009
Naam: D. Martin van de Runstraat  
img

Volgens mij is dit de Rosa Manusstraat, de Lijmbeekstraat ligt in het verlengde daarvan.


Datum: 17-01-2009
Naam: Redactie EiB  
img

Vooraan van links naar rechts is de Roosje Vosstraat. Wij kijken hier dan inderdaad in de Rosa Manusstraat en achter het hoge witte gebouw links begint de Kabelstraat.


Datum: 18-01-2009
Naam: Henri Barten  
img

Wat de plaatser van de foto bedoelt, is dat dit stukje met oude huizen vroeger deel van de Lijmbeekstraat was. Het witte gebouw was het PTT-versterkerstation, Lijmbeekstaat nr. 326 waar ik vroeger woonde. De andere woonhuizen waren 328 t/m 336. Nu heet het inderdaad Rosa Manusstraat.


Datum: 25-01-2009
Naam: Ellen de Rooij  
img

Wat leuk om dit te zien. Ik ben hier geboren, op nummer 330 en heb hier gewoond tot mijn 10e jaar, samen met mijn 2 broers.


Datum: 09-08-2009
Naam: Anneke Cosijns  
img

Op nummer 328 woonde de familie Cosijns tot 1961. Daarna is de fam. Ducker daar komen wonen. Op nr. 326 woonde de fam. Kriesels, daarnaast de fam. Van der Meeren en daarnaast de fam. Van Gijzel. Naast de fam. Van Gijzel kon je achterom naar slopersbedrijf Heezen, voorheen was daar een machinefabriek gevestigd. Ik zou het leuk vinden om meer foto's van dit gedeelte Lijmbeekstraat te zien.


Datum: 11-09-2009
Naam: Hennie Kerkhof  
img

Ellen, in welk jaar heb jij daar in de Lijmbeekstraat gewoond op 330? Ik ben geboren op de Broekseweg. Ik weet helaas niet welk nummer, maar wel dat ze de vader van ons het olibrommenneke noemden op de Broekseweg (Tieske Kerkhof). Mijn moeder was er een van Swinkels (Zus Swinkels). Mooi om het oud huis van ons nog te zien. Hier hebben wij op 330 gewoond naast Agnes Ducker en op 332 woonde ook familie van Ducker. Ik weet alleen dat de buurman Peter heette dacht ik en daarnaast woonde fam. Hermeling. Die hadden een dochter Pascalle. Dan kwam de fam. Heezen. We hebben hier twee keer in de Lijmbeekstraat gewoond. In het jaar 1967 woonden we in een groot herenhuis op de hoek bij de Zernikestraat. Daarna zijn we naar Acht verhuisd. In 1970/1971 weer terug naar de Lijmbeekstraat maar toen op 330. Daar ben ik uitgetrouwd in 1986. Ik heb hier een leuke jeugd gehad. Heeft er verder nog iemand foto's van het herenhuis wat daar stond op de hoek Lijmbeekstraat/Zernikestraat? Ik weet dat er tegenover ons een houten schooltje stond. Wie oh wie heeft er nog foto's?


Datum: 11-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hennie, kijk eens naar de commentaren onder foto 1526, de foto van de Broekseweg waar wordt gesproken over "Tieske Tod". Zijn bijnaam was volgens mij "ut bromolie-menneke".


Datum: 26-12-2009
Naam: John Owen  
img

Het zijn niet alleen de huizen met de klimop en het vroegere PTT-versterkstation, maar ook de oude huizen aan de linkerkant NA de kabelstraat (van een van die huizen is nog net een puntje van het rode dak te zien) die er al stonden toen dit nog de Lijmbeekstraat was. Het eerste huis met klimop had een machinefabriek (ik geloof Kerssemakers geheten). Later is hier Thijs Heezen met het slopersbedrijf geweest. Die hadden eerder hun bedrijf enkele honderden meters verderop aan de Harmoniestraat. Het huis daarnaast (Lijmbeekstraat 334) is lange tijd bewoond door familie Hermeling (Ger, Thea met dochter Pascalle inderdaad). Daarnaast (vroeger Lijmbeekstraat 332) woont sinds ongeveer 1973 familie Owen. Op 330 woonde sinds de zestiger jaren familie De Rooij (Ellen), later in de zeventiger jaren de familie Kerkhof, inmiddels opgevolgd door meerdere nieuwe bewoners. Op het vroegere nummer 328 (het laatste huis voor het vroegere versterkstation) woont sinds 1962 Agnes Ducker. Het versterkstation had vroeger aan de linkerzijde een ingang naar een woning (die van Henri Barten). Dit is na verbouwing niet meer te zien.
Op de plaats van het eerste huis op de foto, de hoek met de Roosje Vosstraat, stonden (naast de oprit van de machinefabriek van Kerssemakers) ook woonhuizen. O.a. van familie De Lepper, Pluger en van Ducker (die hier van eind 1800 tot 1962 gewoond hebben). Dit sloot vervolgens aan op de luciferfabriek (die overigens jarenlang door de Gemeente Reiniging is gebruikt).


Datum: 24-07-2016
Naam: M.G. Kanters  
img

Peter Owen (Engelsman) heb ik ontmoet bij Philips Eindhoven TQ-gebouw. Later gehuwd met de dochter van antiekhandel uit de Lijmbeekstraat en na het huwelijk overgestapt naar antiekopkoper speciaal in Engeland.


Datum: 07-09-2016
Naam: S. Thomsin  
img

Agnes heeft daar na de dood van haar vader nog lang gewoond. Agnes was een heel lief mens. Peter Owen en zijn vrouw Lau en Agnes waren mijn oom en tante. Nu woont mijn neef Jan in het huis van Agnes en Marco Ducker, jongste zoon van de oude Jan Ducker. Ik woon zelf ook in de Lijmbeekstraat.


Datum: 23-09-2016
Naam: Ben Damen  
img

Hier woont momenteel Jan Ducker, familie van mij en tevens een antiekhandelaar in hart en nieren. Voor zover ik weet, wonen er al bijna honderd jaar Duckers in de Lijmbeekstraat.


Datum: 23-09-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Over Ducker schreef Lodewijk van Woensel zijn in Woensel wereldberoemde gedicht "D'n Duuk". Dit gedicht staat ook op deze site onder verhalen en gedichten, klik hier