EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18528

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Dommelplantsoen

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Processies / Bedevaarten

Onderwerp 3.:

Processies, H Hart

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rustaltaar

Beschrijving

Dit is een rustaltaar gebouwd t.g.v. de Sacramentsprocessie in 1947. Dit werd opgezet door de aannemers, verkenners en vrijwilligers van de parochie van het H.Hart van Jezus. Men liep van de kerk door de straten van de parochie naar het rustaltaar, hier in het stadswandelpark, links van het huidige van Maerlantlyceum. Dit is de plaats aan het eind van de van Meursstraat. Later werd het rustaltaar op het plein voor het van Maerlantlyceum opgesteld en zelfs op het balkon waar nu de lerarenkamer is.


Geplaatst op

19-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-01-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Zo'n altaar stond er ook op de Woenselsemarkt. Ik herinner me de geel/witte banieren langs de weg tussen de kerk en de mert, de heiligenbeelden die de mensen voor het raam plaatsten en natuurlijk de tapijten die op straat werden gelegd.


Datum: 06-04-2010
Naam: Frank Zuylen  
img

Ik geloof niet dat dit het einde van de van Meursstraat is of het stadswandelpark. Ik denk dat we hier vanaf de kruising Rodenbachlaan in de richting van de Dommel kijken. De bestrating op de voorgrond is de August Sniederslaan. Voorheen heeft hier het openluchtzwembad gelegen en later werd dit de grote speelweide. Boven de bomen uit is de torenspits van de St. Joriskerk te zien.