EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2109

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Begijnenhof

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Begijnenhof, de Gribus.

Beschrijving

Volgens Silvo Hoeks is dit "de gribus". En warempel nu zie ik pas de gebouwen aan de Wal van foto 337 met in het midden Katholiek Leven Atlantis 18941.


Geplaatst op

01-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2006
Naam: Bauke Hüsken  
img

Op een scherpere versie van deze foto kun je zien dat in het gebouw achteraan deze gribus grafkruisen te koop werden aangeboden.


Datum: 29-03-2006
Naam: Henk van Mil  
img

Stonden ze daar nog maar, die leuke huisjes. Ik kan dat geen gribus noemen. Ik heb daar nog schoolmaten gehad of gekend zoals Piet en Aja Hoeks, Frans Coppens? We gingen in die tijd naar het Patronaat op het College vlak bij de Plekhoek achter Oud Eindhoven. Frans of Harrie Coppens kon vreselijk goed tafeltennissen.


Datum: 30-03-2006
Naam: Puk van Tuijl  
img

Henk, ik dacht dat Piet en Aja Hoeks in het Havensteegje woonden? Je weet wel, dat zijstraatje van de Havenstraat waar je met een trapje naar beneden moest.


Datum: 23-05-2006
Naam: Bink  
img

Wat een mooie en informatieve site, ga zo door. Nu er hier namen genoemd worden heb ik een vraag: heeft toevallig ook iemand de fam. Rooijackers gekend die hier gewoond zou moeten hebben (volgens mijn gegevens) en wie kan mij van verdere informatie voorzien hierover?


Datum: 09-08-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Had Aja Hoeks later niet een café in de Edisonstraat?


Datum: 10-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Aja had later met vriend Wiely in ieder geval ook een club (met zo'n kijkgaatje in de deur) op de hoek van de Kronehoefstraat/St. Benedictusstraat, recht tegenover het bijpostkantoor Kronehoefstraat.


Datum: 10-08-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Dan is het inderdaad dezelfde persoon die ik bedoelde, hij/zij woonde in de jaren 60 in de Edisonstraat. Daar had hij/zij samen met inderdaad vriend Willy een café, wij woonden toendertijd naast hen. Wij hadden een verlichtingszaak. Aja heeft zich toendertijd laten opereren, zodat zij een vrouw werd (vandaar hij/zij) en noemde zich vanaf toen Anja. Inderdaad de club op de Kronehoefstraat is ook van hen geweest, ze hadden het café in de Edisonstraat toen verkocht. Mijn moeder is haar na jaren nog eens tegengekomen en zei dat het een prachtige vrouw was geworden, wij hebben er fijne buren aan gehad. Ik heb goeie herinneringen aan hen.


Datum: 16-08-2006
Naam: Silvo Hoeks  
img

De club die genoemd werd was de La Vie en Rose. Anja woont tegenwoordig op het Stratumseind schuin boven café De Jantjes. Anja is mijn tante.


Datum: 29-01-2007
Naam: Tonny van Dijk Theunissen  
img

Ik heb gisteren pas kennisgemaakt met deze site. Geweldig! En wat lees ik? De Gribus. Ja zo werd die genoemd. Henk noemt twee namen. Frans klopt niet, maar Harrie wel en inderdaad die kon goed tafeltennissen. Hij is mijn oom.


Datum: 01-06-2008
Naam: Jan Hanique  
img

Inderdaad op het Begijnhof waren grafkruisen te koop. De fabrikant heette Driek Smits. Als jongetje van 6 en 9 jaar ben ik er verschillende keren geweest. Achter het huisje was een schuur waar hij betonnen grafkruisen maakte. Dat was ongeveer in 1929.


Datum: 02-06-2008
Naam: Johan Vervest  
img

La Vie Rose heeft in eerste aanleg vooraan op de Boschdijk gezeten. Dat nabij het Binnenpad, vanuit de stad links.


Datum: 18-10-2010
Naam: Ricye Wouters-Hoeks  
img

La Vie en Rose was eerst op de Boschdijk en daarnaast hadden Anja en Willy ook de Pinokkiobar in de Edisonstraat. Later is La Vie en Rose verhuisd naar de Kronehoefstraat. De Pinokkiobar en La Vie en Rose op de Kronehoefstraat heb ik van Aja en Willy overgenomen en dat zijn toen de Candybar en Taboe geworden.
Anja is mijn tante en woont inderdaad op het Stratumseind. Willy is later met Fanny getrouwd en heeft ook nog een hele tijd naast mij gewoond. De lampenwinkel van Van de Heuvel was een sexboetiek geworden en zij woonden erboven.


Datum: 18-09-2011
Naam: Cornelis  
img

Ik lees de naam Hoeks en herinner me ene Harrie Hoeks die me is bijgebleven, omdat hij een ongeluk meemaakte met vuur waarbij zijn hele gezicht ernstig verbrand raakte.


Datum: 24-12-2011
Naam: Henri Hoeks  
img

Inderdaad, Harrie (wij zijn neven) is toen verbrand, maar niet z'n gezicht, maar het grootste gedeelte van zijn rug.


Datum: 05-07-2014
Naam: J.Henzen  
img

U ziet hier 'n ander gedeelte van de Begijnenhof. Het gebouw helemaal achteraan met de grote zwarte deur is het magazijn van garage Janus van der Meulen, Citroën- en Studebakerdealer op de Wal. Ik was magazijnleerling bij Van der Meulen en hier werden altijd de onderdelen geleverd.


Datum: 17-02-2017
Naam: Eric Mos  
img

In de periode van 19 juni 1944 tot 28 augustus 1945 woonde mijn grootvader, Jacobus Eduardus Denie, o.a. stoelenmatter, in het Begijnenhof 10. Wie weet iets over hem?


Datum: 26-09-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het woord gribus is een woord met verschillende betekenissen, o.a. bouwval, achterbuurt. Dat dit straatje aangeduid werd met gribus hoeft niet uitgelegd te worden geloof ik.