EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

514

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Begijnenhof

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Begijnenhof, anno 1950. (3)

Beschrijving

Wederom het Begijnenhof in de oude situatie. Gezien vanaf de Wal richting Statumseind . Behalve de St.Catharinakerk resteert er niets meer van deze bebouwing. (RHCe 0018921)


Geplaatst op

22-06-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-11-2005
Naam: Silvo Hoeks  
img

Het begijnenhof had nog een steegje de Griebus genaamd. Deze liep door tot aan de autogarage van Vermeulen [Wal].


Datum: 15-08-2006
Naam: Ger de Bie  
img

Volgens mij is dit niet gezien vanaf de Wal, daarvoor sta je te parallel aan de Catharinakerk.
Ik denk dat deze foto genomen is vlak voor het houten postkantoor.


Datum: 16-08-2006
Naam: Silvo Hoeks  
img

Ger heeft gelijk want je kijkt tegen de zuidkant van de kerk aan. Je kijkt wel richting het Stratumseind. Vanuit deze positie was het houten postkantoor rechts.


Datum: 16-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Foto is volgens mij genomen vanaf de Gemeentewerf of het plein van het latere stadhuis. +++Of vanaf de Wal bij de Dommelbrug aan de kant van het van Abbe zie foto 5416+++


Datum: 25-06-2007
Naam: Jan van der Meulen  

De bedoelde garage was niet van Vermeulen, maar van Janus van der Meulen, ik dacht adres Wal 21.


Datum: 25-05-2008
Naam: Henny Jacobs-Tcheng  
img

Hoi ik heet Henny Jacobs en met mijn meisjesnaam Tcheng, ik ben in April 1948 op de Begijnenhof geboren, welk nummer weet ik niet. Mijn vader was van Chinese afkomst en die maakte in de keuken stroopsoldaatjes en pindabrokken en die verkocht hij dan ergens op een hoek in de stad of op een hoek in Tivoli. Ik weet daar niets meer van, maar misschien iemand anders die daar woonde en mijn ouders kende. Als voornaam heetten ze Marie en Anga of Anka, ik weet alleen van mijn moeder dat als mijn vader die snoeperij aan het maken was mijn moeder het huis uit ging en dan naar Witteboer op het Stratumseind of in de Rechterstraat (volgens mij naast de Hema) een Russisch ei (slaatje) ging eten. En ik ben op een Zondag geboren en werd toen gelijk met een mis in de Catharinakerk gedoopt. Wie kent mijn ouders?


Datum: 26-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ik kan mijn nog herinneren dat er een kraampje aan de Leenderweg heeft gestaan (waar nu het Floraplein is). Als je de foto van het RHC e met atlantisnummer 0029138 kijkt stond het kraampje aan de linkse kant langs het fietspad, helaas net niet te zien op die foto.


Datum: 26-05-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Henny Jacobs, kan het zijn dat jou vader bij V en D in de Vrijstraat stond? Ik kan dat mij als klein jochie herinneren, als ik met mijn ouders naar de stad ging. Dit was in de jaren 1945-1952.


Datum: 27-05-2008
Naam: Henny Jacobs-Tcheng  
img

Anne Troost ik denk niet dat het van ons was, maar een vriend van mijn vader en die heette Chang Ching. Hij heeft als eerste een chinees restaurant op het Stratumseind geopend (Pom Lai). Hij woonde met zijn gezin in de Havenstraat. Na het overlijden van hun vader hebben de kinderen het overgenomen, hij had vier kinderen Chang-Ria(nu Chang-La), Jan en Willie, die later ook de Blauwe Lotus aan de Limburglaan openden.