EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

337

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Banken

Onderwerp 3.:

Handelsbank Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Handelsbank Eindhoven op de Wal 27.

Beschrijving

Het bedrijf van de in december 1942 als fotograaf actieve Frans Hezemans. zie o.a. foto 258.


Geplaatst op

26-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-09-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Wat leuk om deze foto te zien; ik zet 'm meteen in mijn album. Het was 1969 of 1970 dat ik bij de ABN ging werken, een paar deuren terug. Wegens plaatsgebrek aldaar ging ik samen met een collega in het pand van de Handelsbank werken. Dat kon omdat er toen een overname door ABN bezig was of de heer Hezemans hield op met bankieren, dat weet ik niet meer precies. Wel herinner ik me nog dat Hezemans een hele vriendelijke aardige man was. Een echte familieman ook; zijn kinderen, ik meen dat het er vijf of of zes waren, kwamen nogal eens binnenlopen.


Datum: 11-09-2006
Naam: Anne Troost  
img

Zo dus ook bij de ABN Yvonne. Jij was dan de voorloper van de fusie zogezegd. Ik heb in de dezelfde tijd bij de AMRO Bank in Woensel gewerkt en bij de de ABN op de Wal. Heb je op de Wal Pierre Hezemans nog meegemaakt? Nadat de Handelsbank door de ABN was over genomen. In het overname contract had de Heer Hezemans bedongen dat Piere tot aan zijn vijf en zestig bij de ABN kon bijven werken. Wat niet is gebeurd omdat hij volgens de CAO met zijn 60 jaar met de prepensioen moest.


Datum: 12-09-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Ik heb tot april 1975 bij de ABN gewerkt op de Wal in de panden van de Handelsbank en de ABN zelf en ook nog wegens plaatsgebrek een tijdje in de Kerkstraat, 3 hoog. Op de begane grond van dit pand was toen een stomerij gevestigd. Het is het pand waar nu een Grieks afhaalhuis zich aan het vestigen is en tot voor kort een Turks afhaalhuis was. Als je door het pad ernaast gaat, kom je met een bocht uit op de Keizersgracht.
Van de AMRO-banken uit die tijd herinner ik me niet zoveel; het was immers de concurrent! Ik ken alleen de AMRO-vestiging op het Pastoor van Arsplein/hoek Philomenastraat omdat ons gezin daar in de buurt woonde en mijn zusje Ingrid daar in die tijd ongeveer werkte.
Pierre Hezemans heb ik inderdaad nog meegemaakt alsook zijn broer (Frans?) zij het de laatste van wat meer op afstand. Dan was er meen ik nog een zoon van Hezemans die op de Handelsbank zelf werkte en nog een dochter die de huishoudelijke kant van de zaak op zich nam.


Datum: 12-09-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Ook ik heb bij de ABNbank gewerkt in de jaren 1973-74 t/m 1976, eerst een paar maanden op de postkamer daarna op de boekhouding, tijdelijk hebben wij toen in de kerkstraat gezeten boven een stomerij. Daarna zaten wij op de eerste verdieping in het nieuwe gedeelte van de bank.
Pierre Hezemans die ken ik ook goed.


Datum: 06-10-2006
Naam: Hans Wielage  
img

Tussen de twee hoge daken stond een klein huis, waar de fam. Oling woonde. In het eerste grote gand woonde dokter Slager. Naast de fam. Oling zat de Handelsbank van de heer Hezemans. Daarnaast was de garage van Van der Meulen en daar weer naast kapperszaak van L. en G. van Winkel.


Datum: 27-12-2006
Naam: Marcel Slegers  
img

De heren Hezemans en Hurkens waren de directeuren van de kleinste bank van Nederland. De twee zonen van Frans Hezemans, Frans en Pierre, brachten elke avond per fiets de post in Eindhoven rond. Ik heb enkele jaren op de deze bank met veel plezier gewerkt. In mijn tijd waren er in totaal negen werknemers. We werden op alle afdelingen ingezet.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jack Vrijsen  
img

Ik heb vanaf 1966 bij de Handelsbank Eindhoven gewerkt en was toen 16 jaar. In verband met het overlijden van de heer Hurkens werd ik als 18-jarige jongen belast met de hele administratie van die bank. Helaas is bij een verhuizing het door mij opgestelde jaarverslag van een van die jaren verloren geraakt. Ik had de fusie met de toentertijd Algemene Bank Nederland bewust meegemaakt en heb toen ook o.a. Yvonne Levens leren kennen. Alsmede nog enige andere collega's, zoals Hanny van Gameren, Carina Klink en nog een paar die in verband met ruimtegebrek werden tewerkgesteld in het gebouw van de Handelsbank Eindhoven, destijds telefoonnummer 040-285555, dat vergeet ik nooit meer.
Ik moest nog de administratieve afwerking doen van de Handelsbank en heb daar samen met de genoemde collega's een geweldige tijd gehad. De heer Hezemans had drie zonen, Frans, Pierre en Hans, en twee dochters Mieke en Irene. Hans was drs. en heeft volgens mij daarna altijd bij de ABN gewerkt. Frans werkte op het octrooibureau. Mieke was ook werkzaam bij de bank en deed vooral de afdeling verzekeringen. Irene verzorgde het huishouden van de Fam. Hezemans. De heer Hezemans was mijn eerste baas en ik weet nog dat hij jarig was op 12 december en ik nog heel lang ieder jaar op zijn verjaardag kwam. Ik zou zo nog uit het hoofd de volledige plattegrond van het volledige gebouw van de Handelsbank kunnen tekenen. De meeste wijze lessen die ik in die tijd kreeg waren van de heer F.J.A. Hezemans, vooral omdat ik als 16-jarige daar kwam werken en alle afdelingen heb doorlopen, waar dus de basis van mijn latere carrière is gelegd.
Ik herinner me ook nog alle gebouwen in de buurt met o.a. tegenover de bank Het Wapen van Eindhoven, en de garage en de dokter naast het pand. Ook was er een wapenwinkel van de familie Bergstein.
Nu ik dit zie en schrijf komen weer ontzettend veel herinneringe naar boven. Als er iemand is die nog meer hierover van mij wil weten dan staat hieronder mijn e-mailadres. Tegenwoordig woon ik in Wijchen, maar denk nog regelmatig aan die geweldige tijd terug.
Op de Algemene Bank Nederland werd ik niet door iedereen gewaardeerd omdat ik de eerste jongen was met lang haar, wat niet mocht bij dat personeel. Toen ik de toenmalige directeur de heer Everhard later nog eens tegenkwam merkte ik dat hij toch wel bewondering voor me had en wist dat ik goed terecht zou komen. Ik kwam iedere dag met de fiets van mijn toenmalige woonplaats Wintelre naar Eindhoven en stalde mijn fiets op de fietsenstalling op de Emmasingel, waarna ik naar de Wal wandelde. Ik kan me dus nog bijna al die gebouwen daar herinneren.
Ik hoop dat mijn verhaal niet te lang is geworden.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jack Vrijsen  
img

Nog even een kleine correctie op het huisnummer: het huisnummer van de bank was 25


Datum: 18-06-2016
Naam: Elly van Gils  
img

Wie kent Frans en Pierre Hezemans? Waar wonen ze tegenwoordig? Dank u.


Datum: 02-07-2017
Naam: Mathijs Doomen  
img

Van welke datum is deze foto? Het lijkt wel of mijn vader daar zit. Recht tegenover is toch Katholiek Leven?
<<< Mathijs, het jaartal staat rechts naast de foto. (Red.) >>>