EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21540

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Heezerweg (6)

Beschrijving

Het begin van de Heezerweg, in de buurt van de Joriskerk, foto door WL van Beers, 29 oktober 1972


Geplaatst op

22-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-12-2009
Naam: Marianne van der Kruis  
img

Het eerste huis is nummer 19. Dit is mijn geboortehuis en hier ik heb met mijn twee broers en twee zussen gewoond tot 1976. Mjn broer weet nog veel meer te vertellen over deze straat, de goalpalen heeft hij nog geplaatst. Het laatste huis werd bewoond door mijn grootouders fam. Aarts. Tegenover het huis van mijn grootouders zat foto Radar en daarnaast café van de Boomen.


Datum: 26-12-2009
Naam: Harrie van der Kruis  
img

Heel leuk om deze foto te zien . En ja, ik ben de oudste broer van Marianne. De doelpalen op het veld tegen over de huizen hebben wij als jongens nog geplaatst. Waar nu het veld is stonden enkele huizen en een kleine winkel met tweedehands meubelen waar mijn opa de beheerder van was. Verder was er een inrit die naar de loods leidde waar het touringcar bedrijf van Jac Indekeu was gevestigd. De huizenrij die toen afgebroken is liep vanaf café de Waterreus tot aan de fotowinkel van van der Schoot. ( foto Radar) Ook was er in die rij huizen een kleine winkel die schrijfbenodigdheden verkocht. Precies tegenover ons huis nr 19. Wij als kinderen noemde de winkelier altijd Pietje Potlood. Zijn echte naam kan ik me niet herinneren. Langs de andere zijde van de fotowinkel was het bandenbedrijf Rovulco gevestigd en daarnaast het café van Harrie van den Boomen.


Datum: 26-12-2009
Naam: Harrie van der Kruis  
img

Nu ik de foto langer bestudeerd heb zijn er er bij mij ook wat namen te binnen geschoten. Ja op nummer 19 het eerste huis dus woonden wij de familie van der Kruis. naast ons op nr 21 de familie Gruyters . Dan op nr 23 de familie van Nunen. Wie er op nr 25 woonde weet ik helaas niet meer. In het terugliggend huis nr 27 woonde de familie Visser. In het witte huis ernaast nr 29 was een pension gevestigd dat werd gerund door een dame die in de buurt bekend stond als dikke Anna vanwege haar omvang. Haar echte naam weet ik helaas ook niet meer. Wie er op nr 31 en 33 woonde weet ik ook niet meer . En op nr 35 het laatste vrijstaande huis mijn opa en oma . De familie Aarts


Datum: 27-12-2009
Naam: P. Hertogs  
img

Harrie, de naam van de winkelier die jullie Pietje Potlood noemden was Bernhard van Hout.


Datum: 27-12-2009
Naam: John Van Der Kruis  
img

Leuke foto, ik ben de jongste broer van Marianne. Leuke jeugd in deze buurt gehad. Volgens mij was de laatste bewoonster van nr. 25 een dame genaamd Cor Strik. Misschien leuk om te vermelden dat de rij huizen waar wij gewoond hebben zijn gebouwd in 1904. Dit weet ik nog omdat er tussen nr. 21 en nr. 23 een gedenksteen ingemetseld zat. als je heel goed kijkt kun je hem nog zien zitten.


Datum: 28-12-2009
Naam: Harrie van der Kruis  
img

De rij bomen die op de foto te zien is stond in de tuin van Café de Waterreus, waar toen ook de handboogsport werd beoefend. Café de Waterreus is overigens nog goed te zien op foto nr 18182. Langs de laatste boom stond vroeger een heg of schutting naast een inrit die vanaf de Heezerweg langs de winkel van Bernhard van Houten naar de achterzijde van de huishoudartikelenwinkel van de familie van Popppel en de speelgoedwinkel Het Wonder van Eindhoven leidden en die beide aan de Stratumsedijk gevestigd waren.


Datum: 07-02-2010
Naam: Jose van der Kruis  
img

Wat leuk om mijn ouderlijk huis te zien. Ik ben de oudste van het gezin Van der Kruis. Naast ons huis lag het Kerkplein waar ik als kind op de marmeren stenen speelde die daar lagen om er uiteindelijk grafzerken van te maken. Volgens mij waren die van de firma Kluijtmans. Ook de lange mulderheg was een favoriete plaats voor de kinderen om te spelen. Daar vingen we de 'mulders', de meikevers dus. We zijn nu bezig met een reunie van de Mariaschool uit de Gasthuisstraat, deze vindt plaats begin maart in het Musis Sacrum aan de Leenderweg.


Datum: 16-07-2010
Naam: Dini van Dommelen  
img

Ben geboren Heezerweg 25. Ook m'n opa en oma hebben daar gewoond. Toen woonde daar ook fam Kroes op 27, fam van Eijk op 29, daarna de fotograaf van Bragt, ook fam van Bree op 31. Tot m'n 18de heb ik er gewoond. Wie er daarna woonde weet ik niet meer. Fam van der Kruis, helaas weet ik niet, wel Gruyters 21 en ook de fam Gruyters in de Gasthuisstraat. Ook de fam van Wijst 23, daarna is daar fam van Nunen komen wonen.


Datum: 21-07-2010
Naam: Marianne Diesbergen van der Kruis  
img

Ja dat klopt. De familie Gruyters herinner ik me ook en met de dochter van de familie van Nunen was ik vriendin. We speelden samen naast ons huis waar mijn vader zijn vrachtwagen met oliebrandstoffen parkeerde. Ik heb er nog een foto van.


Datum: 11-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Deze plek kan ik me ook nog goed herinneren, want ik woonde vanaf 1977 boven Musis Sacrum. Benieuwd naar de situatie vroeger vond ik luchtfoto 4614, en was lichtelijk met afgrijzen vervuld hoeveel men in de jaren gesloopt heeft ten bate van onze heilige koe. Brede wegen!!!
Ik heb er nooit veel kinderen zien voetballen, want de huizen aan de overkant zijn (in mijn herinnering) al voor 1980 gesloopt.
De bomen hebben er jarenlang eenzaam gestaan als getuigen van zoveel 'doortastendheid'. En tenslotte omgehakt om de zoveelste fantasieloze blokkendozen weg te zetten.


Datum: 19-07-2013
Naam: Mechtild Florisse  
img

Ik zoek uw hulp. Ik ben in 1954 geboren op Heezerweg 2, ik denk dus op de plaats van het voetbalveldje net na Café Waterreus. Wie heeft nog een opname van mijn geboortehuis?


Datum: 20-07-2013
Naam: Hans van Melis  
img

Mechtild, kijk eens naar foto 2349.


Datum: 21-07-2013
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Mechtild, of kijk eens naar foto 18182, het eerste huisje na de hoek, dat moet het zijn geweest.


Datum: 25-07-2013
Naam: Redactie  

Mechtild, nog een foto, zie 34094.


Datum: 25-07-2013
Naam: Mechtild Florisse  
img

Bedankt allemaal voor jullie hulp. Ik weet nu precies waar mijn geboortehuis stond en hoe het er uit zag.