Fotonr.: 21694
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1929
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Tongelresestraat
Categorie.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Tongelre, St Carolus Borromeusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kath. Jongensschool Villapark (2)

Beschrijving Katholieke Jongensschool Villapark op de Tongelresestraat, Klassefoto van de 1e klas genomen op 8 mei 1929: Aan de gezichten te zien, vindt de meerderheid het maar niks op school! v.l.n.r.: op de eerste rij zittend: Koos Goedhart, Piet Schoots, Kampman. Sprong. Tweede rij knielend: 1 Chrisje van Hout, 2 de Hans(?), 3 Latour, 4 Tiny van Dinter, 5?, 6 de Jong, 7?, 8 Lieberwith, 9 A. v. Lieshout, 10 Klokgieters, 11 P. v.d. Palen Derde rij staand: 1 Jan Bouwman, 2 Jan van Kuijk, 3 ?, 4 Wouters, 5 Vogels, 6 J. v.d. Enden, 7 onderwijzer?, 8 Jan Hendriks ?, 9 ?, 10 Leijgraaf. 11 Harry v.d. Aalst, 12 Reniers, 13 Jo Smulders, 14 Smulders, 15 ? Vierde rij staand: 1 hoofdonderwijzer Vriens, 2 ?, 3 Hoppe, 4 Antoon van Glabbeek, 5 Verhoeven, 6 Meulendijks, 7 Kas Maas, 8 Adje van Tuijl
Geplaatst op 05-10-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 05-10-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Net zoals ik al eerder ooit constateerde bij een oude klassenfoto, ook hier lijkt het geen vrolijke boel te zijn geweest. Niet één kind wat lacht. Compleet gedrild om allemaal netjes de armen over elkaar te doen. Best een beetje zielig hoor. OK, zal wel ergens goed voor geweest zijn en ik denk dat deze groep jongens uiteindelijk allemaal ferme kerels zijn geworden.


Datum: 06-10-2009
Naam: Frans van Beers img

Hoogstwaarschijnlijk woont er nog wel nageslacht van deze norse mennekes in Tonglere die dat kunnen beamen Marijke.
Of misschien leven ze zelf nog?


Datum: 06-10-2009
Naam: Lieke Slegers img

Ik kan me herinneren dat ook wij , in de jaren vijftig, nog met de armen over elkaar moesten zitten, maar we werden niet gedrild. Waarschijnlijk was het in de twintiger- en dertiger jaren de gewoonte om voor de foto ernstig te kijken. Nu moet er worden gelachen, maar niet iedereen zit toch met plezier op school.


Datum: 30-12-2009
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens img

In de jaren dat deze klassenfoto gemaakt werd, was het poseren voor een foto een serieuze aangelegenheid. Op bijna alle familie- of groepsfoto's van rond de jaren twintig, dertig zien we ernstig kijkende personen. Behalve dat het toen (en nog tot vele jaren daarna) op scholen usance was met de armen over elkaar, was het misschien ook voor het gemak van de fotograaf. Geen gedraai en geen bewegingen om de foto goed te kunnen maken.


Datum: 19-08-2014
Naam: Ilse img

Betreft 1e rij zittend,: heeft iemand enig idee wat de voornaam van de jongen Kampman is ? En moet het niet Campman met een C zijn ?