EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21694

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Carolus Borromeusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kath. Jongensschool Villapark (2)

Beschrijving

Katholieke Jongensschool Villapark op de Tongelresestraat, Klassefoto van de 1e klas genomen op 8 mei 1929: Aan de gezichten te zien, vindt de meerderheid het maar niks op school! v.l.n.r.: op de eerste rij zittend: Koos Goedhart, Piet Schoots, Kampman. Sprong. Tweede rij knielend: 1 Chrisje van Hout, 2 de Hans(?), 3 Latour, 4 Tiny van Dinter, 5?, 6 de Jong, 7?, 8 Lieberwith, 9 A. v. Lieshout, 10 Klokgieters, 11 P. v.d. Palen Derde rij staand: 1 Jan Bouwman, 2 Jan van Kuijk, 3 ?, 4 Wouters, 5 Vogels, 6 J. v.d. Enden, 7 onderwijzer?, 8 Jan Hendriks ?, 9 ?, 10 Leijgraaf. 11 Harry v.d. Aalst, 12 Reniers, 13 Jo Smulders, 14 Smulders, 15 ? Vierde rij staand: 1 hoofdonderwijzer Vriens, 2 ?, 3 Hoppe, 4 Antoon van Glabbeek, 5 Verhoeven, 6 Meulendijks, 7 Kas Maas, 8 Adje van Tuijl


Geplaatst op

05-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-10-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Net zoals ik al eerder ooit constateerde bij een oude klassenfoto, ook hier lijkt het geen vrolijke boel te zijn geweest. Niet één kind wat lacht. Compleet gedrild om allemaal netjes de armen over elkaar te doen. Best een beetje zielig hoor. OK, zal wel ergens goed voor geweest zijn en ik denk dat deze groep jongens uiteindelijk allemaal ferme kerels zijn geworden.


Datum: 06-10-2009
Naam: Frans van Beers  
img

Hoogstwaarschijnlijk woont er nog wel nageslacht van deze norse mennekes in Tonglere die dat kunnen beamen Marijke.
Of misschien leven ze zelf nog?


Datum: 06-10-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik kan me herinneren dat ook wij , in de jaren vijftig, nog met de armen over elkaar moesten zitten, maar we werden niet gedrild. Waarschijnlijk was het in de twintiger- en dertiger jaren de gewoonte om voor de foto ernstig te kijken. Nu moet er worden gelachen, maar niet iedereen zit toch met plezier op school.


Datum: 30-12-2009
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

In de jaren dat deze klassenfoto gemaakt werd, was het poseren voor een foto een serieuze aangelegenheid. Op bijna alle familie- of groepsfoto's van rond de jaren twintig, dertig zien we ernstig kijkende personen. Behalve dat het toen (en nog tot vele jaren daarna) op scholen usance was met de armen over elkaar, was het misschien ook voor het gemak van de fotograaf. Geen gedraai en geen bewegingen om de foto goed te kunnen maken.


Datum: 19-08-2014
Naam: Ilse  
img

Betreft 1e rij zittend,: heeft iemand enig idee wat de voornaam van de jongen Kampman is ? En moet het niet Campman met een C zijn ?