EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22872

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat

Beschrijving

De foto is genomen oktober 1958 door een fotograaf die het kerkvolk fotografeerde. Het witte gebouw links op de foto is het café dat later Unitas zou gaan heten en had als adres Woenselsestraat 9. In adresboek 1934 wordt het vermeld als café "Toren". Ik weet niet of het in 1958 ook nog zo heette. In 1957 is een vergunning verleend voor de bouw van een parochiehuis. Toen dit klaar was werd, als mijn geheugen nog goed werkt, dit café bij het parochiehuis getrokken en ging het geheel Unitas heten. Officiële opening 25 oktober 1959.
Verder zijn zichtbaar Woenselsestraat 11 t/m 17.
Let ook op de kleding uit die tijd, vooral van mij en mijn jongere broertje Jos. Zo liepen op zondag kinderen van 11 en 5 er bij! Rechts mijn moeder, Jet Platenburg-van de Rijdt. En niet te vergeten de toen onmisbare missalen!                


Geplaatst op

03-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-07-2010
Naam: Dora Synen  
img

Op deze foto vond ik mijn schoonvader in deachterste rij, Cel Synen, mijn schoonzus Trees en mijn schoonmoeder Anna Synen-den Brok. Wie de andere persoon is bij mijn schoonmoeder in de arm, daar heb ik geen idee van.


Datum: 05-08-2010
Naam: T. Mesman-Sijnen  
img

De vrouw bij Anna Sijnen in de arm is Anna Scheepers, zij woonde in de rij huizen net voor Roxs-Konings, zij had een groot gezin waarvan er verschillende naar Canada geëmigreerd zijn.