EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23369

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Molens

Onderwerp 3.:

Molen van Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Molen van Stratum

Beschrijving

Dit is een foto van een schilderij van de molen van Stratum. Mijn overgrootvader Willem Verheggen is daar de molenaar geweest. Het schilderij dat overeenkomsten vertoont met foto 17148 is nog steeds in familiebezit.


Geplaatst op

25-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-02-2010
Naam: Hans van Melis  
img

W. Verheggen van 1900 tot 1905, in 1905 opgevolgd door J. van Baren en vanaf 1906 was J.van Grootel de Molenaar.


Datum: 09-01-2015
Naam: Janny van Beek  
img

Ik heb altijd gedacht dat het de molen van Van Biezen of Verbiezen was.


Datum: 10-01-2015
Naam: Janny van Beek  
img

Dit heeft niets te maken of BIJNA niets met de molen.
Ik woonde als kind in de van Coothstraat . Dicht bij de molen dus. Onze aadappel schillen etc werden opgehaald door een familie die bij de molen hoorde. Eigenaar? Het vuil ging in een vuilnisemmer . De vuilnisemmer had een registratienummer van de stad Eindhoven.
Wij wonen nu sinds 1978 in Virginia. Wat kocht ik in een antiekzaak in Virginia? Een vuilnis emmer uit Eindhoven. Toch niet te geloven!
In mijn herinnering was hij groot. Nu lijkt het een miniscuul klein, eigenlijk schattig, vuilnisemmertje. Zou best op willen zoeken bij welk huisnummer hij hoorde.


Datum: 10-01-2015
Naam: Wil van Hout  
img

Janny, tegewoordig zouden we elke dag zo'n emmertje vol hebben. Maar toen was het voldoende omdat men niet zomaar iets weg gooide. Die emmertjes gingen met de verhuiswagen en schip over de hele wereld. Net als de tegenwoordige kliko's. Het woord kliko is een afkorting van de namen van de van heren Cosburg en Klinkenberg als ik mij goed herinner. Het idee kwam tijdens een borrelavond op tafel bij van Cosburg op Aruba. Tegenwooordig woont hij in Nederland.


Datum: 22-07-2015
Naam: Yvonne Henderson  
img

Het lijkt erop dat Willem Verheggen toch in de buurt van de molen bleef wonen. Volgens het kaartje (foto 34303) woonde er in 1921 een Wed. W. Verheggen in het vrijstaande huisje waar nu de grote parkeerplaats is. Het adres is dan Looiakkersstraat 2. Het molenaarshuis wordt tegelijkertijd bewoond door molenaar Van Grootel op nummer 7. Het huisje is volgens mij te zien op een foto in de collectie van het RHCe. Zowel W.L. Verheggen als Van Grootel zijn eigenaar van deze molen geweest. Na hen woonde er nog de familie Schippers (grondbedrijf). Verbiezen was er inderdaad schillenboer maar of hij er ook woonde weet ik niet.