EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7463

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Le Sage ten Broeklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Augustinus ULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
RK ULO-school, Le Sage ten Broeklaan.

Beschrijving

Dit is de eerste klas van de ULO in de Le Sage ten Broeklaan. Leraar (Duits) is de heer Rijkers. Ikzelf zit links vooraan. Namen die zijn blijven hangen, Leon Bell, Jos Bell (neef van) Cor Adriaans, Jan van Dooren, Hennie Berben, Hazenleger, Van Dijk (2x)


Geplaatst op

23-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeeej Gijs, die jongen, rechts naast de leraar: is dat Clemens Brocken?!?
Zat bij mij in de klas op de St. Petrus Canisiusschool en woonde destijds op de Hermelijnstraat. Is later de politiek in gegaan, werd wethouder van EZ in Ehv, burgemeester in Maasbree en is nu burgemeester van, ik meen, Brunssum. We speelden vroeger bij elkaar. Later hebben we ook nog zakelijk wat gespeeld.
Hij lijkt er verrekkes op. Stel me niet teleur, hè.


Datum: 23-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Ben, de naam Clemens Brokken zegt me wel iets, maar of dat deze persoon is weet ik niet zeker, het is ook alweer 45 jaar geleden. Misschien komen er nog meer reacties, hij staat er in ieder geval wel bij als een politicus die een intervieuw wil gaan geven.


Datum: 23-11-2006
Naam: Harry van der Velden  

Gijs, linksboven Gerrie Lenssen, 4e van links Hennie Berben, links naast de leraar Cor Janssen uit de Hoefkesstraat, daarnaast Jos Bell, vooraan 4e van links Leon Bell (neefje van Jos), links daarvan Joop van Hedel,


Datum: 07-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Jos Rijkers was in de jaren 50 en 60 binnen EVV Eindhoven zeer actief en gewaardeerd. Hij organiseerde o.a. een befaamd toernooi in Velbert (Duitsland) voor het hoogste jeugdelftal, waar zijn broer Tommy ook in speelde. Zijn ouders hadden een rookwarenzaak op de Roostenlaan.
Ik meen dat hij als onderwijzer begonnen is in de Rector Baptistlaan bij de Tivolikerk, waar de bekende heer Panken van de Floralaan hoofd was.


Datum: 25-07-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Ik herken mijn broer Carel Dahmen bovenste rij 5e van rechts. Na de mulo is hij de sociale academie gaan doen en in die tijd heeft hij het jongerencentrum Revolte opgericht en de voetbalclub Tuindorp. Hij werkt nu in Helmond als senior beleidsmedewerker bij de gemeente.


Datum: 04-09-2007
Naam: Frans Vrijdag  
img

De middelste jongen met de gestreepte trui is volgens mij mijn oude buurjongen uit de Herman Heijermanslaan 7, n.l. Theo van Engelen.


Datum: 17-09-2007
Naam: Rob Bakker  
img

Nog een paar namen: Ikzelf zit op 2e rij 4e van links: Robbie Bakker. Rechts (op de foto) van me zit Tonny Kobussen; met hem fietste ik altijd naar school. Ik woonde tegenover de St Jansschool waar Jos Rijkers inderdaad onderwijzer is geweest. Links van me zit Rinie van Asperdt. Hij is heel jong overleden (leed aan de Engelse ziekte). Derde rij helemaal links is Peter Bechtold. Voorste rij 5e van links is Johny Dekkers (drummer in een bandje). 2e van links voortse rij is volgens mij Jan Dumoulin. Veel gezichten herken ik wel, maar de namen komen (nog) niet boven.


Datum: 17-09-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de early seventies drumde Johnny Dekkers korte tijd bij het Sextet Wim Vlemmix (zie o.a. foto 4488).


Datum: 18-09-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Achterste rij 4e van rechts Bob Bovers, achterste rij 3e van links Frans Broekmans.


Datum: 18-09-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Het moet Frank Broekmans zijn, zijn vader was Frans Broekmans de slager op de Stratumsedijk, Frank is op jonge leeftijd overleden.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

De 2e van rechts zittend is mijn jeugdvriend Hans Doreleijers, zoon van de aannemer op de Heezerweg. Hij woont tegenwoordig in Valkenswaard en zijn vrouw heeft een winkeltje in spulletjes uit grootmoeders tijd. Frank Broekmans z'n vader had achter de slagerij een rookkast en maakte z'n eigen gerookte en gedroogde hammen. Mijn vader kocht daar altijd zijn hammen. Ons pap zat dan in de keuken met een groot mes dunne schijfjes af te snijden. Het smaakte verrekte lekker.


Datum: 29-10-2007
Naam: Hans Doreleijers  
img

De naam Effting, ja van het gelijknamige reisbureau, ben ik in de commentaren nog niet tegengekomen. Hij zit m.i. naast mij, op de voorste rij, derde van rechts. Van Clemens Brocken, rechts van de leraar, meen ik me te herinneren dat hij zowel in de zomer als de winter in een korte broek liep. En dat hij lid was van de zeeverkenners. (Zou dit een verklaring voor de korte broek zijn?) Bobbie Bovers, achterste rij 4e van rechts, kan ik me herinneren als een gewichtige, vriendelijke en amicale klasgenoot.
Dan had je ook nog een jongen uit de Wapperslaan, op de 2e rij van boven, 4e van links. Hij had twee leuke zussen, Agnes en Ietje. Zijn naam ben ik echter wel vergeten, schande. Na al die jaren heb ik nog steeds veel gemak van de door Jos Rijkers gedane inspanning, om ons onnozelaars Duits bij te brengen.


Datum: 30-10-2007
Naam: Ellen Balemans  
img

Hans, de broer van Ietje en Agnes ken ik niet, maar wel Ietje uit de Wapperslaan, die van Hasselt heette. Wellicht dat met het noemen van de achternaam, je ook de voornaam te binnen schiet.


Datum: 30-10-2007
Naam: Hans Doreleijers  
img

Ellen, het kwartje valt gedeeltelijk. Zijn achternaam was inderdaad van Hasselt. De voornaam wil me echter nog niet te binnen schieten.


Datum: 30-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Zijn naam was volgens mij Bennie van Hasselt en zat bij op de St Jorisschool in de Tuinstraat. En van die 2 leuke zussen weet ik niets van. Heeft bij mij waarschijnlijk toen met 12 jaar nog geen indruk gemaakt.


Datum: 30-10-2007
Naam: Jan van Dooren  
img

Hans,
Degene die jij bedoelde heet Bennie van Hasselt als ik het me goed herinner tenminste.
Ik zit zelf op de tweede rij uiterst links.


Datum: 30-10-2007
Naam: Hans Doreleijers  
img

Jan en Jan,
Jullie hebben gelijk. Hij heette inderdaad Bennie.


Datum: 31-10-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Hans Doreleijers, de jongen naast jou heet zeker geen Effting van het gelijknamige reisbureau. links van jou, voor de kijker rechts zit Cor Adriaans en rechts van jou is van Dijk (voornaam schiet me niet te binnen), een neefje van van Dijk tweede rij helemaal rechts. Volgens mij kwamen ze allebei uit Waalre. Voor wat betreft die Bennie Van Hasselt, moet dat niet Bennie Hasseling zijn?


Datum: 31-10-2007
Naam: Carel Dahmen  
img

Op de foto derde van rechts naast leraar Rijkers staat Karel Baken uit de Tivolilaan. Hij werkt nu als leraar op het Commanderijcollege in Beek en Donk. Naast Rijkers staat inderdaad Clemens Brocken.


Datum: 31-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

2e rij precies in het midden is dat niet Rudie Hurkmans?


Datum: 12-07-2008
Naam: Marijn van Dongen  
img

Ik herken een aantal jongens op de foto. Clemens Brocken, rechts naast de heer Rijkers, had volgens mij fotografie als hobby. Hij heeft daar in de klas een spreekbeurt over gehouden. Die lange achteraan heet inderdaad Henny Berbers en zie ik nog wel eens bij voetbalvereniging RPC. De jongen op de 3e rij, 4e van links heet inderdaad van Hasselt. Volgens mij had hij als voornaam inderdaad Bennie en had hij 2 knappe zussen. Rechts naast hem sta ik (Marijn van Dongen). Onder mij geknield zit Kobussen. Van Hazeleger herrinner ik me dat hij erg hoog kon springen. Van heer Rijkers herrinner ik me dat Duits inderdaad zijn passie was, maar ook dat hij soms over de rooie ging als iets hem niet zinde. Ik herinner mij dat we voor boekhouden een leraar hadden die als bijnaam de puddingpoeper had. De jongen boven de meester had volgens mij van Hoof als achternaam. Hij woonde in een flat aan de Piuslaan. Johnnie Dekkers zit in het midden vooraan (5e van links). Hij is jarenlang mijn vriend geweest en was inderdaad drummer in een (of meerdere) bands. De band waarin hij begonnen is begon met Jumping .... en nog iets. In de band zaten ook Nol van Bussel, Wim Smith, Bert Jansen(zang) en Wil Jansen(bas). John heeft jaren bij defensie gewerkt en is nu met pensioen.


Datum: 16-08-2008
Naam: Joop van Hedel  
img

Ellen, voornaam van Van Hasselt, is Bernard of Bennie.


Datum: 05-02-2014
Naam: Fons Sijbers  
img

Hoi volgens mij ben ik de vierde van links tweede rij.


Datum: 15-10-2014
Naam: J. van Dooren  
img

Nee Fons dat ben jij niet want je zat in een hogere klas!
Volgens mij is het Robbie Bakker.
Groeten Jan van Dooren


Datum: 14-12-2015
Naam: Hans Mettes  
img

Niet Carol Dahmen maar ik heb FC Tuindorp opgericht. Hans Mettes


Datum: 14-12-2015
Naam: Hans Vlemmings  
img

De grote man van tuindorp was Gerrit Boosveld, helaas zeer jong overleden. Tuindorp was in de zestiger jaren de grootste jeugdvereniging van Eindhoven. Ik ben er tot het einde lid van geweest en later nog lid van VVS met de beste kantine, wat omzet betreft, van Eindhoven.