EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24205

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Stations

Onderwerp 3.:

3e Station (1956- heden)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Station

Beschrijving

Zicht op het station, de Rabobank en het oude hoofdpostkanoor vanaf de appartementen tegenover het postkantoor.


Geplaatst op

16-05-2010

Reacties:

Datum: 17-05-2010
Naam: Wim Habraken  

Kijk, dit is de reclame uiting van PTT POST waar ik aan mee heb mogen helpen. Het Hoofdpostkantoor werd gerenoveerd, met name de 5e en 4e verdieping, het dak en de Begane Grond, waar de prachtig uitgebreide Postbussenafdeling kwam, met de verbouwde zijde aan de Stationsweg. In dat gedeelte zat eerst de lorryloodsen en garages. Er werd op de BG een doorbraak gemaakt naar de expeditieafdeling, met een hellend vlak om het niveauverschil op te vangen. Maar hier dus het dak. Er stond al een groot reclamebord van PTT Post op. Die is er vanaf gehaald en opgeslagen met de bedoeling dat die later weer op het dak geplaatst zou worden. Maar gedurende de renovatie werd PTT POST zelfstandig met een heel ander logo, zoals hierboven. In de renovatieplannen was opgenomen dat een speciaal stalen stellage op het dak werd gemaakt om dat enorme oorspronkelijke bord te plaatsen. Kennelijk waren de voorschriften veranderd en moest er meer draagvlak zijn. Affijn. Stellage aangebracht. Maar het enorme oude bord zou niet terugkomen. Er werden nieuwe uitingen aangebracht in het land, zij het geleidelijk. Ik heb daar veel contact over gehad met "Den Haag" onze toenmalige gebouwendienst. Normaal kregen Postkantoren zoals het onze niet zo'n grote reclame uiting, maar, door de veelvuldige contacten en omdat we de verbouwing aan het afronden waren, werden wij bevoorrecht en kregen deze nieuwe reclameuiting op onze gevels (voor en achter). De reclameuitingen waren in klasses verdeeld en naar gelang "belangrijkheid" of zo je wilt omzet, was ook de grootte van het ding bepaald. Bij uitzondering dus kregen wij toch grootst mogelijke reclame uiting en ik was daar behoorlijk trots op! Ik dacht dat het bureau Dunbar uit Den Haag was (uit mijn hoofd - is wel 20 jaar geleden) die de plaatsing in het land plande ook in esthetisch opzicht. We gingen met een man of 6 op pad en gingen het pand vanuit alle hoeken bekijken waar het PTT POST logo het beste uit zou komen. Dit is het resultaat. De stellage, tja die stond er nu wel, maar zou geen dienst doen. Alternatief : We hebben daar vlaggenmasten opgeplaatst, en stuk of 4. De grote en originele vlaggenmast was al vernieuwd en bleef staan en werd veelvuldig gebruikt, niet alleen met de PTT POST vlag, maar ook voor landelijke collectes zoals Hartstichting enz. Maar ook toen PSV kampioen werd! Leuk deze foto te zien. Met dit logo had ik hem nog niet. Heeft u toevallig andere foto's die met de verbouwing destijds te maken hadden, meneer Ties vd Berge? Vanuit die flat kon je prachtige opnamen maken!! Ik ben benieuwd en houd me aanbevolen!


Datum: 17-05-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

Ik zal mijn bestanden eens nalopen. Wellicht kom ik nog iets tegen, maar beloven kan ik het natuurlijk niet.


Datum: 17-05-2010
Naam: Wim Habraken  

De renovatie betrof 5e en 6e verdieping en was ik denk in 1986. Ties bedankt. Ik kijk uit naar verdere foto's.


Datum: 17-05-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Wim is toen, bij deze renovatie, ook de dakrand vervangen? Zie foto 16800.


Datum: 17-05-2010
Naam: Wim Habraken  

Nee Tini.  Dat is al veel eerder gebeurd. Ik weet niet welk jaar, maar in elk geval niet in de tijd dat ik voor de gebouwen verantwoordelijk was.


Datum: 18-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

De dakrand is ergens in de jaren zeventig vervangen. De "kantelen" moesten eraf omdat deze afbrokkelden en steensgewijs naar beneden kwamen.