EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25095

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Vliegtuigongevallen

Onderwerp 3.:

Zeelsterstraat / Bergen op Zoomstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vliegtuigongeval Zeelsterstraat/ Bergen op Zoomstraat

Beschrijving

Het vliegtuigongeval op 22 september 1956.

Voor nog een vijftal unieke foto's  klik hier.


Geplaatst op

19-08-2010

Reacties:

Datum: 20-08-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Tja, dit is een bekend beeld, hier sta ik namelijk ergens bij, net toen het gebeurd was. De motor van het vliegtuig was dwars door de woningen gevlogen. Het verhaal was dat de piloot daar woonde, of familie van hem. Hij wilde even overvliegen en zwaaien. Of dat waar is weet ik niet, maar zo ging het verhaal. Een trieste dag. Ik wist niet dat de Bergen op Zoomstraat bij 't Ven hoorde.


Datum: 03-02-2012
Naam: Dorry Roothans-Reijbroek  
img

Wij hebben in de Bergen op Zoomstraat 110 gewoond en waren toen het vliegtuig neerstortte pas verhuisd naar de Hastelweg. Het verhaal was dat de vlieger zijn vrouw of verloofde wilde groeten. Zij woonde tegenover ons, dus achteraan in de straat op een oneven nummer nog bij haar ouders.


Datum: 04-02-2012
Naam: Ad Timmers  
img

Hallo Dorry, wij woonden tegenover jullie, op 137. Ook wij zijn 'n maand voor het ongeluk verhuisd naar de Kleine Berg, waar mijn vader de bakkerij van de Groof had overgenomen. Leuk om je naam tegen te komen, waardoor er weer herinneringen naar boven komen.


Datum: 14-01-2014
Naam: Antoinet  
img

Hallo Ad, dan ben ik jouw buurmeisje geweest. Wij woonden op nr. 139. Leuk om hier iets van je te horen.
Tijdens het neerstorten van het vliegtuig (op mijn moeders verjaardag) stond ik op het muurtje van onze tuin aan de voorkant. In mijn herinnering zag ik een enorme blauw/gele vuurbal en hoorde een enorme klap.
De vrouw van de piloot woonde niet ver van ons af. Zij was of in verwachting, of al bevallen van een dochtertje, Arientje. Toen zij groter was, was het een knap kindje met een bos helblonde krullen. Wat ik me herinner had zij een nichtje in Zuid Afrika wonen en dat leek wel een tweelingzusje, maar misschien zit ik er wel helemaal naast. Het is al zo lang geleden.


Datum: 15-01-2014
Naam: Ad Timmers  
img

Goh, Antoinet, leuk om iets van je te horen ! Jullie, jij en je broertje, waren toen nog, hardstikke jong. Ik heb ook nog steeds contact met de familie, die voor jullie op 139 woonde. Ik woon nog steeds in de Bergen, hoek Kleine Berg - Prins Hendrikstraat.
Groeten aan je familie !