EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

25141

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk

Beschrijving

Ik herken dit gedeelte van de Boschdijk niet. Is dit wellicht verdwenen?


Geplaatst op

23-08-2010

Reacties:

Datum: 23-08-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Als de villa op de achtergrond het pand is van foto 23989 dan is dit een stukje verdwenen Boschdijk dat moet hebben gelegen tussen pakweg de Pieter Zeemanstraat en de Vredenoord. Wellicht ook weer niet want daar laag ook nog ooit de steenfabriek met zijn leemkuilen rondom. De panden sluiten, vind ik, qua bouwstijl wel aan bij de looks van de panden tussen de Wattstraat en de Pieter Zeemanstraat. En die fiets? Die zal wel weer van de ziekenfondsbode zijn van filmpke  148.


Datum: 23-08-2010
Naam: Antoon de Lepper  
img

Zie foto 1087 uit 1931, ook een betonweg in aanleg, met bomen en volgens mij hetzelfde pand rechtsachter.


Datum: 23-08-2010
Naam: Wi van Hout  
img

Duidelijk zijn hier de betonnen platen te zien op het wegdek. In de zomer waren het levensgevaarlijke dingen. Door de hitte uitgezet kwamen de platen met regelmaat omhoog en zorgde voor gevaarlijke situaties. Dan moesten er weer stukken afgehakt worden en het gevolg was een te grote ruimte. Wie ooit naar Mierlo gaat met de auto, denkt steeds een lekke band te hebben. Duurzaam maar de gevolgen van toepassing is overduidelijk.


Datum: 23-08-2010
Naam: Sierd Loman  
img

Dit is inderdaad een hoofdbreker. Mijn vader en ik hebben hier ook al eens op gestudeerd. Te meer omdat in het jaar 1933 de bouw van ons huis gereed kwam en qua stijl zeer lijkt op het pand helemaal achterin. Dat zou betekenen dat dit het stuk is tussen de Marterstraat (achterin) en de Barrierweg. Toch kloppen de panden niet qua situering (verspringing). Ook de uitspanning (?) met de markiezen is onbekend. Dit gedeelte Boschdijk zou dus toch verder noordwaarts moeten liggen. Dus heeft Ben wellicht toch gelijk.


Datum: 24-08-2010
Naam: Hans Vervoort  
img

Ben, jouw suggestie dat deze huizen tussen de Pieter Zeemanstraat en Vredeoord zouden hebben kunnen staan, moet ik ontkrachten. Hiier stonden alleen een 3-tal oude woonhuizen daarna de steenoven met droogloodsen, voetbalveld en een 6-tal arbeiderswoningen bereikbaar, via een zandpad van een 100-tal meters, vanaf de Boschdijk en een leemput. Op de plaats waar deze huizen zouden kunnen staan kan ik ook geen zicht krijgen. Staan ze wel op de Boschdijk? De bomenrij en betonweg doen dit wel vermoeden. Staan deze huizen niet tegenover Paulustaete?


Datum: 24-08-2010
Naam: Peter Vermeulen  

Vergelijk eens met foto 2000. Kunnen het de woningen zijn vanaf de winkel op de hoek van de Pastoor van Arslaan?


Datum: 24-08-2010
Naam: Florence de Vos  
img

Kijk eens op foto nr. 5935. Het lijkt alsof daar boven deuren dezelfde drie-hoekige figuren zitten.


Datum: 25-08-2010
Naam: Hans Vervoort  
img

Peter, vanmiddag ben ik ter plekke gaan kijken en ik ben overtuigd dat het de woningen tussen de Pastoor van Arslaan en Barrierweg betreffen. De woning met de markiezen huisvestte Albert Heijn, Wijers en de huidige apotheek Mensfort. Het huis op de achtergrond is de grote 2-kapper na de Barrierweg die een stukje buiten de rooilijn ligt. Verder zijn nu nog herkenbaar het 1e huis met portiek en de 2-kapper na de gaslantaarn. Het huis met het 2e portiek en de daarop volgende huizen zijn gesloopt en opnieuw opgebouwd en voorzien van een nieuwe gevel na overname door ABN/AMRO.
Zie foto 25156


Datum: 25-08-2010
Naam: Sierd Loman  
img

Dankjewel Hans voor dit verdere inzicht in de foto. Dan kloppen mijn vermoedens toch. Het grote pand achterin is dan het huis van dokter Brabander, dat samen met het belendende huis een stuk naar achteren lag (nummers 366 en 368 (?)). En daarachter - t.h.v. het gaatje tussen de bomen helemaal achteraan - woonden wij. Ik heb dit stukje tussen ons huis en Albert Heijn duizenden malen gelopen, maar ik werd op het verkeerde been gezet door de gaten in de bebouwing.


Datum: 23-04-2014
Naam: Ton Koppens  
img

In 1935 heeft A. Bijnen hier drie panden gebouwd.nrs 418, 420 en 422. Nr. 420 was voor eigen bewoning, 418 is verhuurd aan fam v.d.Horst en 422 aan fam van Tiel. Op nr 424 woonde fam v.Gestel en op 416 fam Postma.