EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2940

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Catharinaplein/Stratumseind*

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Tivolikoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tivoli-koor en de Rome-reis. (5)

Beschrijving

Deze foto is gemaakt voor de St. Catharinakerk, waarschijnlijk bedoeld als promotie.


Geplaatst op

14-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-06-2006
Naam: Wim van der Kleij  
img

Deze foto is niet gemaakt als promotie voor de Romereis in 1950. We hadden op die dag een concert in de Catrien. Ik ben de zevende jongen van links.
Dan zou ik 5 jaar zijn geweest, nou toen was ik nog niet bij het Tivolikoor.
En de tweede man van rechts gezien is mijn oom Harrie Diks


Datum: 11-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Geef eens een beter jaartal Wim.


Datum: 11-06-2006
Naam: Wim van der Kleij  
img

Hans .zo precies weet ik het ook niet meer .
Het was in die tijd met Jos van Dijk (De zoon van meester Dion ) Wim ter Burg De broers Zwaga, de broers van Engelen, Gundlach enz. Ik dacht ongeveer 1954/55, mischien komen we erachter tijdens de reunie. Ik kom extra uit Duitsland aangereisd.


Datum: 14-06-2006
Naam: Wim van der Kleij  
img

Bij de rechter kerkdeur (poort) achterste rij staan 4 heren, de rechter was mijnheer Vetter. Hij riep altijd voor de opnames van platen in de Tivolikerk Attentie, opname 5 sekonden na nu. Het moest dan ook altijd muisstil zijn. Kan zich daaraan nog iemand herrineren? Was een heel strenge man.


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Wat ik me herinner van de St. Catharinakerk is 31 maart 1973 toen hebben we nl. een speciaal concert gegeven: her requiem van André Campra en de Missa Pastoralis van F.X. Brixy met het Eindhovens Kamerorkest.


Datum: 08-01-2008
Naam: Gerard Stroucken  
img

Deze foto is, denk ik, voor de Rome reis genomen, hij zat als bijlage in het concertprogrammaboekje van een te geven concert in de St.Catharinakerk.
De opbrengst van dit concert was bedoeld voor de Rome reis in 1950.


Datum: 09-01-2008
Naam: Willy van den Akker  

In het boek van TIVOLI-MEMORIES wat door pater A.C.J. Smulders is geschreven staat deze foto met tekst als, foto Romegroep voor Catharinakerk. Geen jaartal. Hier een stukje wat in dat boek onder de jaren Vijftig staat. Ten derde kregen we steeds meer verzoeken om in andere kerken en zalen concerten te komen geven.Met name van het Rome-repertoire, waar iedereen nieuwsgierig naar was. Vandaar onze concerten in Katholiek Leven, in de Stadskerk-St.Catharien (voor welke kerk onze Rome-foto werd gemaakt, die naar de pers in alle steden op de Rome-route werd gestuurd), in de Philips Schouwburg, in meerdere kerken van de stad en omgeving. Al doende kreeg ons repertoire steeds meer omvang en vooral meer kwaliteit. Rome had al een keuze gemaakt. Mgr.Angles, directeur van de Pauselijke Muziekschool (Pontificio Istituto di Musica Sacra) stelde voor, de volgende Motetten te zingen op het concert aldaar. Tot zo ver dit stukje uit zijn boek. Voor ons een heel mooie foto omdat mijn vrouw haar vader Piet Janssens er bij staat, die van begin af aan bij dit koor heeft gezongen.


Datum: 03-02-2008
Naam: Paul Smit  
img

Volgens mij is deze foto ook van na de Rome-reis. Ja, ja, de deftige stem van de Heer Vetter met zijn opname over 5 seconden vanaf nu en dan stond er altijd wel een malloot te kuchen. Pater Smulders razend en soms moest de opname wel 4 maal herhaald worden. Zaterdag in de vroege morgen zond de KRO onze liedekens uit in De Zingende Kerk Waar is de tijd gebleven!


Datum: 15-07-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Deze foto vond ik aangehecht aan het concertprogramma van de Romereis. Het progamma is tweetalig opgesteld. In het Nederlands en in het Frans, de taal van de cultuur en de internationale diplomatie. Het programma omvat oude Nederlands/Vlaamse en Italiaanse meesters, waarom ook verzocht was vanuit Rome. In zijn reisverslag "Mijn Romereis" van 1950 vertelt pater Smulders hoe het Tivolikoor aan die reis is gekomen.In een van de voorafgaande commentaren wordt hier ook gewag van gemaakt.
De foto op de site mist een stuk aan de linkerkant.. Daar herken ik bij de mannen Rein Hoedenmakers, Tiny Delhaes, Dion van Dijk vooraan die een jongens terchtwijst. Twee plaatsen naar rechts Toontje (Antoon) Constant. Op de voorlaatste rij Simon van der Geest, Marinus Vennix, Harrie van Engelen . Midden voor de zuil Jan Storms, wiens broer later prof werd in Nijmegen, Achteraan rechts Joop Boerrigter. Achteraan uiterst rechts Cas Fedder. Voor Cas Fedder de "Dikke" Jacobs Voor de heer Jacobs Bertus de Laat, Weggedrukt achteraan Jantje Bierens. In diezelfde rij tweed van rechts de heer Hesseling, voorzitter. Voor Hesseling staat Leo Spoor. Op de voorste mannenrij rechts herken ik Piet Stroucken en Jan van Buren. Pater Smulders staat daar zelf naast de ouwe Sjef (Sjefke) van Lieshout.Naast Toontje Constant staat Tante Doortje (Dora Keeris uit de Lakerstraat, als jongensleidster. mijn oudste broer Gerard staati n de derde rij, zevende van links, vanaf Tante Doortje gerekend. Ik zal er nog meer trachten te traceren. Het is ook voor mij erg lang geleden. Ik kwam pas in 1950 bij het "grote koor" en was pas zeven jaar en mocht bijgevolg nog niet mee naar Rome.


Datum: 27-11-2012
Naam: Redactie EiB  

De oorspronkelijke foto is overschreven met een exemplaar van Willie van Tilburg waar het hele gezelschap opstaat.