EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4149

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Columbusstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Columbusstraat (3)

Beschrijving

Deze foto is van Atlantisnr: 11497
Dit is ook de Columbusstraat in Woensel, maar dan van de andere kant als foto 2036.


Geplaatst op

17-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-05-2006
Naam: Peter_3231@hotmail.com  
img

Zijn er geen foto's meer van de houten barakken aan de Columbusstraat/kamp? Ik kan me nog vaag herinneren er te hebben gewoond.


Datum: 21-05-2006
Naam: Anne Troost  
img

Tik in het zoekprogramma maar eens Columbusstraat in dan zie verschillende foto's waar de barakken op staan.


Datum: 23-08-2006
Naam: Peter Verhagen  
img

Tot 1967 woonde de fam. Sjaak Verhagen op Columbusstraat 1 (Anna Dulk woonde hiernaast). Vanaf hier boog de Zwartepad naar de Brugstraat. In dit tussenstukje woonde op Brugstraat 54(?) Marietje van de Water, die bijna 100 jaar is geworden. En die een enorme kromme rug had met een groot zwart gebreid kleed erop en met een stok liep, een hand waterpomp in huis had en op de heks van de Efteling leek, maar ook ontzettend lief was. Verhagen woonde eerst op de hoek van de Brugstraat 52(?) en deze Zwartepad. Tegen dit huis had kaashandel Siteur (Herm. Boexstr.) zijn kaasopslag. Op de andere hoek van de Brugstraat 56(?) woonde een broer Gerard Verhagen, de schilder. Vanaf Columbusstraat 1 liep tussen ons korenveldje, dat achter de tuinen van de Brugstraat lag, en onze tuin met zijn vele fruitbomen een paadje dat rechtdoor naar de Dommel en cafe Linsen onder die grote bomen ging. En langs onze tuin liep een paadje met aan de ene kant de vuilnishoop van Philips en aan de andere kant eerst een wei met shetlandse pony's van boer Rooijakkers, die ook de frietzaak de Combuis op de Kruisstraat had, daarna liep dit pad achter de tuinen van de Broekseweg richting stad, waar ze op het eind van deze stort het Boerenleenbank hoofdkantoor hebben gebouwd. Nog leuk om te weten, er stonden 13 stoomheimachines in de gigantische bouwput weken lang te heien, wat later het TUe gebouw werd dat op palen staat. Als deze machines allemaal tegelijk sloegen vlogen in de Brugstraat en Columbusstraat de ruiten eruit. Van dit gebouw werden de ramen voordat ze geplaatst werden eerst getest door ze voor een vliegtuig propellermotor te plaatsen gecombineerd met waterstralen. Nog enkele namen uit de Brugstraat voor de liefhebbers, van Engelen, van den Heuvel, Boot, Zweegers, Loomans, Wernaarts, Westeneind, Derks, Vogts, Bhuurman, van Bommel, van Dongen, van Hout. En van de Columbusstraat Ketelaars (vrijstaande huis links op de foto verder in het rijtje van de Kruis), Denkers, Ak Tieth (zallus kijke offik nog wa platjes ka vijnde).


Datum: 24-08-2006
Naam: Peter.v.Laanen  
img

Peter. Nog meer namen uit de Brugstraat voor de liefhebbers zijn, Willems, Meurs, v/d Boogaard, v.Laanen, v.Deursen, v/d Ven, v. Toor, Diriks, Herijgers, v/d Berg, Schoonderwald, Boerdonks, v.Dijk, de Jong, Vialle, Sanders, Kneepkens, Dekkers, v/d Steen, Bax, de Hoog, Achten, Linders, Hijnen, Smits, Gielissen.


Datum: 24-08-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Vergeten jullie van Dorst en Rooijakkers niet uit de Veldstraat?


Datum: 24-08-2006
Naam: Bert Nouwens  
img

En nog een paar uit de Brugstraat: Nouwens (nr. 40), De Graaf, Citeur, Menken en Hutte?


Datum: 24-08-2006
Naam: Frans van Laanen  
img

En er zijn er nog meer : Rensen - Smulders - van Kraay - van Luit - van Baarschot (melkboer) - Coumans - Linsen - van Kemenade - Verhoeven - Willems - Naghtzaam - Dekkers - Swinkels (Veldstraat) - Timmers.


Datum: 18-09-2006
Naam: Peter Verhagen  
img

Het commentaar van Peter Verhagen van 24 aug. 2006 had enige foto's terug (nr.11497) bij Columbusstraat 0 (foto 2036) moeten staan, want daarop is ook links het huis van Ketelaars te zien. Ook staat daar de toegevoegde opmerking van de juiste huisnummers van de Brugstraat, sorry!


Datum: 30-01-2007
Naam: Thea van Hoof-Hendriks  
img

Hallo, ook ik woonde in de Veldstraat, fam Hendriks.


Datum: 14-02-2007
Naam: Ad Smits  
img

Nog enkele namen: Engel, Cranenburg, begin jaren 60 verhuisd naar Tilburg, in dat huis kwam Relouw, Walraven, Vroomen, Maas. Vlak voor de afbraak kwam fam. Gruyters uit New Zealand nog in de Brugstraat wonen, naast Linssen dacht ik.


Datum: 20-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

En wat te denken van Sjaak Wijnhoven, slager uit Deurne, vanaf 1936 op adres Brugstraat 23.


Datum: 09-01-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Na een telefoongesprek met Peter van Laanen. Ik mis de namen van Helsen Brugstraat en van Boekel Veldstraat.


Datum: 21-04-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Nog wat talenten van de Brugstraat: Fam.Hofman, Scholing, Molenaar, Wijn, Schellekens, De Bok, van Mierlo, Bogers achter in de straat, van Dinther, van Barneveld, de Lepper, Niet Bhuurman maar Burmanjer, Uma, Horsten, Bogers midden in de straat, van Tongeren, Harry vissers. En ik mis nog enkele namen, naast Jan meurs, en zij die bij Fam.Scholing in woonden.


Datum: 22-04-2008
Naam: M. van Hoof-Hendriks  
img

Ik mis nog de fam. Hendriks uit de Veldstraat en de fam Loots en fam Klop en Barneveld uit de Brugstraat.


Datum: 23-04-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Zelfs iemand uit 't Pollingstraotje heeft nog in de Brugstraat gewoond. Sjaantje Tegelaars - Hoeijmans. Sjaantje en Frans zijn, toen in de Brugstraat alles afgebroken werd, weer in de Palingstraat komen wonen. Alwaar Sjaantje als enige van de 'oude' garde nog steeds woont. Zie foto 2516 en foto 11625


Datum: 24-04-2008
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Nog een aanvulling van de talenten van de Brugstraat. Familie's Meys, Bevers, Wels, Schoonderwald, van Rooy (zij woonde bij de Fam. Scholing in).


Datum: 08-06-2013
Naam: ingrid Schriks  
img

Ook wij hebben vroeger in de Columbustraat gewoond. Ik ben de dochter van Gerard (Gerritje) Schriks. Mijn zusje heet Carla. Ik kan me niet zoveel herinneren, wel dat ik naar de kleuterschool achter de kerk ging bij de nonnen. Ons toilet was in een portaal en wij hadden toen een boxer die mij bij school afhaalde. Ik en mijn zusje speelden toen veel met de kinderen van Henk en Dien van de Werff. Heel leuk om dit eens terug te zien, wie kent ons?


Datum: 07-01-2014
Naam: Ria v d Kruys  
img

Ik ben Ria van de Kruys en ben geboren in 1952 in de Columbusstraat nummer 5. In 1963 zijn wij verhuisd.